Kosten kinderopvang

Vaak worden prijzen in de kinderopvang bruto per uur weergegeven. Die uurprijs heb je nodig voor de aanvraag van de kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst, maar het geeft je weinig beeld bij de werkelijke kosten. Daarom hebben we een handige rekentool voor je waarmee je snel en makkelijk kunt berekenen wat je kwijt bent aan kinderopvang voor jóuw specifieke situatie per locatie. Alle opvangvormen voor al je kinderen samen overzichtelijk bij elkaar én met een berekening van je toeslag waardoor je meteen weet wat je zelf - onder de streep - maandelijks gaat betalen.

Naar de rekentool 

Prijzen kinderopvang 2019

We hebben alleen de meest voorkomende contractvormen in de onderstaande tabellen verwerkt. De directeuren van de verschillende locaties kunnen je precies vertellen wat er op hun locatie nog meer mogelijk is.  

Nieuw: Peutervoorziening met subsidie
Vrijwel elke locatie met kinderdagopvang van Kinderstad biedt peuteropvang aan, met subsidie vanuit de gemeente Tilburg. Vanaf 1 januari 2019 kunnen alle peuters van 2-4 jaar hier terecht. Op https://www.sbkinderopvang.nl/peuteropvang vind je alle relevante informatie over de kosten van deze voorziening.

In onderstaande tabel staan de prijzen voor kinderopvang in 2019.

Soort kinderopvang

bruto prijs

per maand*

bruto uurprijs

kinderdagopvang of peuteropvang 52 weken per jaar

€ 382,38

€ 8,02

peuteropvang 40 weken per jaar** € 294,07 € 8,02**
bso 52 weken per jaar*** € 193,06 € 7,13 
bso 40 weken per jaar*** € 126,46 € 8,12 
voorschoolse opvang (vso) € 26,30 € 7,89

Afrondingsverschillen en fouten voorbehouden. Je kunt aan deze tabel geen rechten ontlenen.

* op basis van 1 hele dag kinderopvang
** prijs voor de eerste twee dagdelen met subsidie van de gemeente. De overige dagdelen zijn tegen de bruto uurprijs van €9,04. Contract voor deze dagdelen evt uit te breiden naar 40 + 8 weken tegen dezelfde uurprijs.
*** prijzen bso worden gebaseerd op de eindtijd van scholen. De hier genoemde prijzen zijn gebaseerd op de eindtijd van 14.30u. Via de rekentool kun je precies berekenen wat je uurprijs wordt op basis van je gekozen dagen en de bijbehorende eindtijden van de (vroegste) school. 

Meer weten over kinderopvangtoeslag?

Op de website van Servicebureau Kinderopvang vind je meer informatie over de kinderopvangtoeslag.

Kinderopvangtoeslag 2019