Kosten kinderopvang

Vaak worden prijzen in de kinderopvang bruto per uur weergegeven. Die uurprijs heb je nodig voor de aanvraag van de kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst, maar het geeft je weinig beeld bij de werkelijke kosten. Daarom hebben we een handige rekentool voor je waarmee je snel en makkelijk kunt berekenen wat je kwijt bent aan kinderopvang voor jóuw specifieke situatie per locatie. Alle opvangvormen voor al je kinderen samen overzichtelijk bij elkaar én met een berekening van je toeslag waardoor je meteen weet wat je zelf - onder de streep - maandelijks gaat betalen.

Naar de rekentool

Prijzen 2017

We hebben alleen de meest voorkomende contractvormen in de onderstaande tabellen verwerkt. De directeuren van de verschillende locaties kunnen je precies vertellen wat er op hun locatie nog meer mogelijk is.  

Soort kinderopvang

bruto prijs

per maand*

bruto uurprijs

kinderdagopvang 52 weken per jaar

€  344,58

€ 7,23

bso 52 weken per jaar** € 194,98 € 7,20
bso 40 weken per jaar** € 127,71 € 8,20
voorschoolse opvang (vso) € 26,56 € 7,97

* op basis van 1 hele dag kinderopvang
** prijzen bso worden gebaseerd op de eindtijd van scholen. De hier genoemde prijzen zijn gebaseerd op de eindtijd van 14.30u. Via de rekentool kun je precies berekenen wat je uurprijs wordt op basis van je gekozen dagen en de bijbehorende eindtijden van de (vroegste) school. 

Meer weten over kinderopvangtoeslag?

Op de website van Servicebureau Kinderopvang vind je meer informatie over de kinderopvangtoeslag.

Kinderopvangtoeslag 2017