Wat is buitenschoolse opvang (bso)?

Huibeven bso stoepkrijt

Als je kind naar school gaat, kun je gebruik maken van buitenschoolse opvang (bso). Dit kan zowel in de uren voorafgaand aan school (voorschoolse opvang /vso), na school (bso), tijdens studiedagen of wanneer het vakantie is. Bso sluit aan op de schooltijden, daar wordt in de prijs ook rekening mee gehouden. 

Naschoolse opvang: de vrije tijd van kinderen

Naschoolse- of buitenschoolse opvang (bso) is gericht op de vrije tijd van je kind. Na school even lekker spelen en ontspannen met klasgenoten en andere leeftijdsgenootjes. Toch biedt een goede bso net even wat meer. Die heeft nagedacht over een goed, gevarieerd aanbod. Dat kinderen uitdaagt en nieuwe dingen laat ervaren.

Zo mag je van een locatie die in school is gevestigd verwachten dat er goede afstemming en inhoudelijke samenwerking is met school. En van een sport-bso dat kinderen met meerdere sporten in aanraking komen maar ook dat er een goede balans is tussen sport, spel en even lekker niks doen (want dat mag ook!).

Aanmelden voor de bso: doe dit op tijd!

Tip: meld je kind aan voor bso/vso op het moment dat je kind 2 of uiterlijk 3 jaar is. Tegelijk met je schoolkeuze of zelfs iets eerder. Er zijn vaak intekenlijsten en het zou zonde zijn als je niet terecht kunt op je favoriete locatie.

Eerst even op een locatie rondkijken? Zoek de locatie van je keuze en vraag een rondleiding aan!

Bekijk onze bso's!