Vacature creatieve pedagogisch professional

Bij Kleintje Monopole mag elk kind ontdekken

Keintje Monopole

Peuteropvang Kleintje Monopole staat voor kinderopvang in een fijne, veilige en creatieve omgeving. Voor deze peutergroep in MFA ‘t Spoor in Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren

Creatieve pedagogisch professional

24-28 uur per week (wel vaste uren)

“Bij Kleintje Monopole mag elk kind ontdekken”

Wie zijn wij?
Peuters hebben veel fantasie. Dat is prachtig en daar leren ze veel van. Creatieve peuteropvang Kleintje Monopole gebruikt deze fantasie en expressie om kinderen veel zelfvertrouwen te geven, als basis voor hun toekomst. Creatieve opvang betekent ook een creatieve inrichting. Daarom ziet onze peuteropvang er net even anders uit: in de theaterhoek, muziekhoek, danshoek, knutsel- en bouwhoek bieden onze professionals, met allen een creatieve achtergrond, elke dag een avontuur aan. In dat avontuur zitten natuurlijk de vaste momenten, zoals eten en verschonen, maar we zoeken met de kinderen bijvoorbeeld ook naar de verliefde mol die verstopt zit op de groep.

We hechten veel belang aan een goed en dagelijks contact met ouders/verzorgers. Daarnaast begeleid je de peuters in hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. Je observeert, signaleert en rapporteert, zodat jij en je collega’s oog en oor hebben voor de eigenheid en diversiteit van ieder kind. Je zorgt voor prikkelende activiteiten en leert ze de regels van het samen spelen. Daarmee bereid je ze zo goed mogelijk voor op de volgende grote stap in hun leven: de basisschool.
We hebben een fijne samenwerking met de leerkrachten van basisschool de Stappen, samen zorgen wij voor een soepele, doorgaande leerlijn.


Wie zoeken wij?
Als creatief pedagogisch professional zorg je dat dit eerder genoemde dagelijkse avontuur voor de kinderen tastbaar wordt. Je richt de ruimte in met dingen die hierbij horen, zoals modder en aarde waar de verliefde mol in kan wroeten, en gaat met de kinderen op ontdekkingstocht. Dat de kinderen dan vies worden, vinden we helemaal niet erg. Tegelijkertijd weet jij ook dat het avontuur gericht is op de ontwikkeling van de kinderen en weet jij van elke actie die jij met de kinderen onderneemt welk ontwikkelgebied je hiermee prikkelt. Deze kennis en creativiteit giet jij in een groter geheel met het thema waar dit avontuur in valt. 

Wij zijn op zoek naar een pedagogisch professional voor peuteropvang Kleintje Monopole in de Schaepmanstraat 34 te Tilburg. Op deze locatie werken we met de vroeg- en voorschoolmethode (VVE) methode Startblokken. Dit programma heeft als doel kinderen een betere start in het basisonderwijs te geven en waarborgt een doorlopende ontwikkelingslijn van 2 tot 4 jaar.

Functie eisen

 • Je beschikt over een relevante opleiding op minimaal mbo-3 niveau of een gerichte hbo-opleiding, bijvoorbeeld hbo Pedagogiek;
 • Je voldoet aan de landelijke taaleis op 3F niveau;
 • Je hebt de VVE opleiding afgerond (bij voorkeur Startblokken).
 • Daarnaast heb je minimaal twee jaar recente ervaring op een peuteropvang locatie met een VVE programma.

Competenties

 • Jij schudt een geweldig avontuur voor de kinderen zo uit je mouw en weet dit aan te passen aan het ontwikkelingsniveau van elk kind.
 • Je hebt de pedagogische kennis en vaardigheden om onze peuters op een professionele en enthousiaste manier te begeleiden;
 • Je bent authentiek en brengt jouw persoonlijkheid en interesses mee naar de groep;
 • Je hebt een creatieve achtergrond en/of hebt affiniteit met kunst en cultuur.
 • Je kunt gestructureerd en planmatig werken, maar kunt hier ook van afwijken als iets anders moois zich voortdoet;
 • Je hebt een open houding en communiceert eerlijk en transparant;
 • Je staat stevig in je schoenen en staat je mannetje in onverwachte situaties;
 • Voor het schrijven van (kind)verslagen, observaties en het contact met ouders/verzorgers beschik je over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je kunt goed zelfstandig werken en bent collegiaal, werkt graag in een team en hebt een flexibele houding;
 • We verwachten dat je jezelf blijft ontwikkelen en in teamverband meedenkt hoe we onze kinderopvang nog beter kunnen maken. Om zo van elke dag iets bijzonders te maken voor kinderen en ouders.

Spreekt dit jou helemaal aan? Dan zoeken wij jou!

Heb je zin in deze functie? Ben jij de ervaren creatieve pedagogisch professional die we zoeken?
Dat je de juiste kennis en ervaring hebt opgedaan via opleiding en loopbaan dat lezen we vanzelf in je CV. Wat voor ons het verschil maakt is je motivatie: wie ben jij als persoon? Neem ons mee in jouw leven; vertel waar je het meest trots op bent, waar jij gelukkig van wordt en hoe jouw ideale werkdag eruit ziet. En wie weet ontmoeten we elkaar dan binnenkort bij Kleintje Monopole.
Laat je vóór 1 april 2021 iets weten? Tot dan!

Als er een klik is…

...dan bieden we je heel graag een baan aan met vaste uren. Dit kunnen er 24 uur, maar bijvoorbeeld ook 28 uur zijn per week.

We hebben een goed arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een collectieve zorgverzekering waar je aan kunt deelnemen en een zeer betrokken enthousiaste team van collega’s. Je bent werkzaam onder de CAO Kinderopvang. Inschaling gebeurt afhankelijk van relevante ervaring en opleidingsniveau, conform de CAO Kinderopvang.

Meer informatie en solliciteren
Gelieve alleen te solliciteren als je voldoet aan alle bovenstaande functie-eisen.

Wil je meer weten over deze functie of direct solliciteren? Neem dan contact op met: Barbara de Beer, T: 06-50286966
of stuur jouw motivatie en CV onder vermelding van Peuteropvang Kleintje Monopole  naar b.debeer@kinderstadtilburg.nl