Sport-BSO Reeshof

De eerste buitenschoolse opvang gericht op sport en bewegen in Tilburg Reeshof

Maandag 20 augustus 2018 – de eerste schooldag na de zomervakantie – starten de eerste Reeshofse kinderen op hun nieuwe sport-bso aan de Bladelstraat 3. Deze buitenschoolse opvang van Kinderstad werkt samen met alle scholen in de Reeshof.

Van klimwand tot mindfulness
Sport-bso Reeshof krijgt uitgebreide sportfaciliteiten zowel binnen als buiten. Daarbij is rekening gehouden met zowel de ruimte als de activiteiten voor zowel jonge als de wat oudere kinderen. De onderbouw (4 tot 7 jaar) krijgt een eigen gymzaal waar diverse sport- en spelactiviteiten worden aangeboden. Daarnaast krijgen ze eigen bso-ruimtes waaronder een grote leefkeuken en ‘huiskamer’. De bovenbouwkinderen (vanaf 7 jaar) kunnen terecht in een grote sportruimte met klimwand; krijgen onder andere ook een grote leefkeuken en zelfs een speciale mindfulnessruimte.

Buiten is er veel ruimte en kan er door jong en oud onder meer gehockeyd worden op de kunstgrasvelden.

Een bioscoop! In een sport-bso?

De nieuwe sport-bso krijgt een eigen bioscoopruimte. Want op een sport-bso wordt niet van einde school tot 19.00 uur gesport. Er moet natuurlijk ook tijd en ruimte zijn om te kunnen chillen met je vrienden. En waar kan dat beter dan in je eigen bso-bioscoop? Een heerlijke afwisseling tussen schooltijd en sportieve activiteiten na school.

Alleen voor sportieve kinderen?

Je moet vast heel sportief zijn voor een sport-bso? Neehoor; helemaal niet. De sport-bso is er voor alle kinderen die het fijn vinden om actief bezig te zijn. Er worden veel activiteiten aangeboden op het gebied van sport én spel, maar heb je een keer geen zin of wil je even lekker luieren dan kan dat dus ook. Het is de vrije tijd van kinderen; niks moet.

Aanmelden

De aanmeldingen gaan hard. Wil je je kind aanmelden voor deze bso? Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in:

Aanmelden Sport-BSO Reeshof

Met vragen kunnen ouders terecht bij de directeur van deze locatie.

Locatiekenmerken

  • Contractsoort: 52 weken, 40 weken (bso) en 12 weken (bso)
  • Openingstijden: Naschoolse opvang (tot 19:00)
  • Ligging: Bij uitvalswegen
  • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals
  • Sport en spel: Zwemles, Yoga, Hockey en Dansen
  • Techniek en wetenschap: Gamen en Nieuwe media
  • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen en Extra aandacht voor verantwoorde voeding
  • Speciaal voor ouders: Kinderopvang-app
  • Samenwerkingspartners: Basisschool en Sportvereniging/bewegingsinstituut