Schout

Persoonlijk en vertrouwd voor ieder kind

In de Tilburgse wijk Zorgvlied/Tilburg West biedt Kindercentrum Schout kinderdagverblijf (KDV), peuteropvang, tussenschoolse opvang (TSO de Eetclub) en buitenschoolse opvang (BSO) onder één dak. Voor kinderen is onze locatie daardoor langere tijd vertrouwd terrein waardoor de overstap naar basisschool en BSO makkelijker wordt.

Week van het jonge kind 2019

Schout gaat zich actief inzetten tijdens de week van het jonge kind. (http://www.weekvanhetjongekind.nl/) 8 april – 12 april 2019

Thema:
Groen, gewoon doen.

Schrijf je nu in voor 1 van de vele workshops.

Meedoen: zelf en voor een ander

Kinderen hebben recht op de best mogelijke start in het leven. Een start in een liefdevolle, sociale, veilige en gezonde leefomgeving met optimale ontwikkelingsmogelijkheden. Wij van Kindcentrum Schout dragen natuurlijk graag bij aan zo’n start. We organiseren daarom in de week van het jonge kind (8 t/m 12 april) allerlei workshops voor jonge kinderen en hun ouders in de wijk Zorgvlied in Tilburg.

Kinderen uit deze wijk kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan een workshop Kick Change, koken, Survivallen. Voor hun ouders bestaat het aanbod onder andere uit zwangerschapsyoga en babymassage. U vindt het volledige overzicht van alle workshops op onze website.
 

Omdat we niet alleen iets goeds willen doen voor de kinderen uit onze wijk maar ook voor andere kinderen in Tilburg, vragen we voor de workshops een minimale bijdrage van 1 euro per deelnemer. De volledige opbrengsten van de workshops doneren wij vervolgens aan Zorgboerderij ’t Zonneke Deze stichting zet zich o.a. in voor kinderen met Autisme en ADHD. Zij kunnen zich hier op een fijne manier in een prachtige groene omgeving verder ontwikkelen. Voor meer informatie zie www.aactz.nl.

Hoe meer kinderen en ouders er dus aan onze workshops meedoen, hoe meer de zorgboerderij kan investeren voor deze kinderen.

Dit jaar organiseren we ook een boekenmarkt. Wij stellen het dan ook op prijs als je thuis nog leuke boeken hebt liggen die  je niet meer leest die aan ons willen donderen. Wij verkopen deze dan voor een kleine prijs zodat het voor iedereen toegankelijk is. En ook deze opbrengsten gaan volledig naar t Zonneke.

Donateurs die ons al steunen door diensten of middelen zijn:

Zorgatelier Walap, Groenaannemers Brouwers, John den Herder groente en fruit.

We hopen natuurlijk op veel deelnemers aan onze workshops en een goede opbrengst voor onze veiling. Zodat zoveel mogelijk kinderen geholpen kunnen worden.

Het programma: 

De workshops: 

Het inschrijfformulier: 

 

Vriendschap

Een van de belangrijkste ingrediënten voor een lang en gelukkig leven is

vriendschap. Kinderen zoeken elkaar op en leren van elkaar. Zodra een baby kan zien zoekt het contact met anderen. Bij ons komen ze als baby binnen, leggen de eerste contacten, vinden speelmaatjes in elkaar en stappen zo samen basisschool Christoffel in waar de vriendschap nog verder kan uitgroeien. Samen maken ze de overstap van ons naar Christoffel. Spannend, maar toch vertrouwd. Na school op de BSO kunnen ze samen ontdekken wat het leven te bieden heeft aan activiteiten. En vooral… vriendschap.

 

Wat bieden wij bij kindcentrum Schout

Sinds 22 oktober 2018 zijn wij verhuist van locatie en zitten na een jaar van verbouwing en soort van kamperen voor de BSO nu in prachtige ruimtes waar we onze visie nu daadwerkelijk volledig kunnen uitvoeren. Nieuwsgierig naar onze nieuwe ruimtes en wat we allemaal doen? Maak dan een afspraak voor een rondleiding door een email te sturen naar m.bolder@kinderstadtilburg.nl.

0 tot en met 2 jarigen: Open de wereld van je kind iets meer

Je (aanstaande) baby is nog klein maar ontwikkelt zich razendsnel. Wij weten veel over de ontwikkeling van je kleintje. Onze hele manier van werken is erop gericht om je baby de stimulans te geven waar hij of zij aan toe is.

Lees hier meer:

 

2,5 tot 4 jarigen: Spelenderwijs steeds meer kunnen

In de groep met oudste peuters vindt je kind weer nieuwe uitdagingen, die zijn of haar wereld verder zullen vergroten. De peuters kunnen lekker hun gang gaan met zorgvuldig uitgekozen spellen, puzzels, speelgoed en meer. Naast het spelen is het groepsaspect minstens zo belangrijk. Het oude peuterspeelzaalwerk valt tegenwoordig onder onze peuteropvang.

We hebben 2 dagdelen (ochtend en middag combinatie) opvang voor een 40 weken contract en vrije keuze in dagen voor een 52 weken contract.

Lees hier meer:

 

4 tot 13 jarigen: Van thuiskomen tot ontdekken samen met vrienden

Elk kind is uniek, net als volwassenen. De een wil even relaxen na schooltijd, de ander heeft enorme bewegingsdrang en een volgende wil gaan ontdekken. Dat begrijpen wij en daarom werken wij via 3 basis thema’s van waaruit wij een breed aanbod aan activiteiten bieden.

Lees hier meer:

EetClub: De tussenschoolse opvang van bs. Christoffel

Bij bs Christoffel heeft het dagritme nog een grote pauze tussen de twee dagdelen zodat ouders die dat willen thuis kunnen lunchen met hun kind. Mocht je het nu juist fijn vinden wanneer je kind de gehele dag op school aanwezig is dan verzorgen wij het eetmoment.

Vanaf schooljaar 2018/2019 gaan we workshops aanbieden op gebied van sport, cultuur en meer. We zijn dit nog aan het ontwikkelen. Wanneer dit uitgewerkt is plaatsen we hier informatie daarover.

Inschrijven voor de Eetclub kun je doen via onderstaande link:

https://www.kinderstadtilburg.nl/eetclub

 

Ervaring van ouders

liggend_klein

Reacties van ouders na aanleiding van het klant onderzoek:

‘Super vriendelijke begeleidsters, prettige omgeving waarin de kinderen zich op een veilige en leuke manier kunnen ontwikkelen. De beste leidsters van Tilburg!!’

 

‘Fijn KDV waar binnenkort een vernieuwde locatie aankomt. Goede leidsters en directrice, heldere communicatie.

Foto's/updates van kind via de app mag iets meer, maar liever aandacht voor kind ter plekke dan updates naar ons, kind staat voorop.’

 

 ‘Lieve, vriendelijke leidsters en een directeur met een heldere en prettige pedagogische visie. Jammer dat er geen halve dagen af te nemen zijn. Ik zie uit naar in gebruik name van de nieuwe locatie.

 

Samenwerking met basisschool Christoffel

Samenwerking met een basisschool biedt kinderen herkenbaarheid en vertrouwen. Wij werken nauw samen met basisschool Christoffel om hier optimale ontwikkelingsmogelijkheden voor kinderen te creëren totdat ze groep 8 verlaten. De samenwerking gaat resulteren in de aanpak van 1 plek voor alle kinderen. Vanaf 22 oktober zijn we 1 team binnen 1 gebouw.

Natuurlijk kan je kind ook bij ons terecht als hij/zij van een andere basisschool afkomt. Afhankelijk van de afstand van de school wordt je kind dan te voetopgehaald of met de taxi. Bij ons spelen onder andere kinderen van de volgende basisscholen: Prins Bernhardschool, Triangel en Zuidwester.

 

Kinderopvang is een goede aanvulling

“Goede kinderopvang is een verrijking voor het kind”, zegt ontwikkelingspsycholoog en pedagoog dr. Elly Singer, die al 25 jaar onderzoek doet naar kinderopvang aan de Universiteit van Amsterdam en Utrecht. Kinderopvang draagt positief bij aan de ontwikkeling van kinderen, op sociaal-emotioneel, motorisch, creatief en cognitief niveau.

Lees hier meer over wat wij hierin betekenen:

 

Lees hier meer over:

Volg ons ook op:

Twitter: @kcschout1

Facebook: kcschout

Locatiekenmerken

 • Contractsoort: 52 weken, 40 weken en 12 weken (bso)
 • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv), Naschoolse opvang (tot 19:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
 • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep en Aparte baby- of peutergroep
 • Ligging: Bij uitvalswegen en In/nabij basisschool
 • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Duurzame en groene kinderopvang, Spelen en ontdekken met toekomstige klasgenootjes en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
 • Sport en spel: Dansen
 • Natuur: Ontdektuin en Moestuin
 • Techniek en wetenschap: Proefjes doen
 • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding, Samen koken en Luiers inbegrepen
 • Speciaal voor baby's: Buitenbedjes
 • Speciaal voor peuters: Dansen
 • Speciaal voor ouders: Kinderopvang-app
 • Samenwerkingspartners: Basisschool en Consultatiebureau