Boerderij Kinderopvang Reeshoeve Tilburg

Dieren, planten, laarzen en overalls....... Wat is er leuker dan dat?

 

Boerderij-bso en peuteropvang Reeshoeve - in het hartje van de Reeshof - is voor echte natuurvrienden. Dierenfans die de geitjes Jut en Jul, pony Vera, de kippen, konijnen, cavia's en de Vlaamse reus vertroetelen en verzorgen. Kinderen met groene vingers die genieten van alles wat groeit en bloeit. Eigenwijsjes die willen achterhalen hoe de natuur in elkaar steekt: ademen vissen, wat gebeurt er als een rups een vlinder wordt, hoeveel poten heeft een spin?

Kom je gezellig sfeerproeven en onze dieren knuffelen?

  Ja, ik wil een rondleiding!

"We wisten niet dat onze dochter zo gek is met dieren. Ze leeft zich helemaal uit. Ze is veranderd, heeft zelfvertrouwen gekregen, durft meer."

Vanaf heden is het mogelijk om uw kind (gratis) op school op te laten halen door de taxi om naar onze unieke Boerderij BSO te kunnen komen. Dit geldt voor alle scholen in de Reeshof.

GOED NIEUWS: vanaf 1 januari 2019 zijn peuters vanaf de leeftijd van 2 jaar al van harte welkom op onze boerderij kinderopvang om hele dagen spelend te leren en ontdekken. Samen met andere peuters uit de wijk of uit de stad. Peuteropvang is toegankelijk voor zowel kinderen van werkende als van niet-werkende ouders.

PAARDRIJDEN op de Reeshoeve! vanaf 11 maart bieden we 10 weken lang paardijles aan op onze BSO voor maar €75,00! Voor meer informatie kunt u de locatie directeur benaderen.

Op onze boerderij valt dagelijks wel iets te beleven. Het ene kind trekt direct laarzen en overall aan om de stal uit te mesten. Het andere zit liever in de kapschuur te kijken naar de beestenboel in de wei, doet graag een spelletje of verbaast zich over de vlinderverzameling op zolder. Niks moet, veel mag. Als het maar met respect is voor dier, plant én mens.

"We bieden hier veel aan, maar verplichten de kinderen tot niks. Ze komen supergraag én willen zien, voelen, ervaren, begrijpen en spelen natuurlijk!"

Boerderij Reeshoeve is leuk én leerzaam. Af en toe komt de dierenarts of de hoefsmid langs om de dieren te onderzoeken. Iedere week bekijken we de themakisten van het Natuurmuseum en begint een ontdekkingsreis in het klein.

"Deze bso past precies bij mijn zoon. Hij komt altijd blij thuis. Vol verhalen over wat hij heeft meegemaakt en aan de weet is gekomen."

De bso-kinderen zitten op diverse scholen in de buurt. Een divers clubje. Maar één ding is hetzelfde: de verwondering over, de zorg voor en het plezier in de natuur. Lekker gezond, veilig en vertrouwd, altijd een avontuur. Onze pedagogisch medewerkers worden enthousiast bijgestaan door stagiairs van de ROC-opleidingen dierenverzorging en kinderopvang.

"Het vakantieprogramma is superleuk. Een bezoekje van een valkenier met roofvogels, naar de Dongevallei met een boswachter, een bezoekje aan de oliemeulen, manege, het klimbos en nog veel meer…"

Een waardevolle toekomst voor elk kind in Gesworen Hoek

Innovatielab Gesworen Hoek, werkgroep kinderen

In 2017 is gestart met op een net andere manier samen werken in Gesworen Hoek. Een kwetsbare wijk in de Reeshof waar al veel en goed door professionals werd samengewerkt. Die samenwerking is verrijkt met het innovatielab gedachtegoed van de MOM. Insteek is een laag dieper naar de oorzaken te kijken van de ‘wicked problems’ in deze buurt. En die vervolgens aan te vliegen vanuit energie en kansen. In de Gesworen Hoek zien we kansen op het gebied van de buitenruimte, het ontmoeten en de kinderen. Voor elk van die drie is een werkgroep gestart, de Reeshoeve is actief in de werkgroep kinderen.

Doel: alle kinderen uit de Gesworen Hoek die opgroeien in ‘risico-gezinnen’ zijn in beeld en krijgen een aanbod op maat om de ontwikkeling van deze kinderen te stimuleren.

 

 

Locatiekenmerken

  • Contractsoort: 52 weken, 40 weken, 40 weken (bso) en 12 weken (bso)
  • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv), Naschoolse opvang (tot 19:00), Voorschoolse opvang (vanaf 07:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
  • Ligging: In/nabij basisschool en Vlakbij park
  • Visie/werkwijze: Duurzame en groene kinderopvang en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
  • Natuur: Boerderij, Dieren, Moestuin en Uitstapjes naar park/kinderboerderij
  • Techniek en wetenschap: Proefjes doen
  • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding en Luiers inbegrepen
  • Speciaal voor ouders: Kinderopvang-app
  • Samenwerkingspartners: Basisschool