Pendula kinderopvang

Bijzondere kinderopvang in de Tilburgse binnenstad

Kinderopvang Pendula is gevestigd in een prachtig monumentaal pand aan de rand van de binnenstad van Tilburg (Tivoli/Hoogvenne).       

                     

Samen spelen met toekomstige klasgenootjes

Wist je dat baby's elkaar al aankijken en op elkaar reageren? Dat de eerste vriendschappen van kinderen vaak al op heel jonge leeftijd ontstaan?

Bij Kindercampus Pendula zien we elke dag spontane vriendschappen ontstaan.  Op alle leeftijden maar vaak al als ze nog héél klein zijn. Op het kinderdagverblijf zorgen we er dan ook voor dat baby’s contact kunnen maken met elkaar. En dat dikke vrienden bij elkaar blijven als ze doorstromen naar een nieuwe groep. Vaak zien we dat deze jonge vriendschappen doorgaan op de basisschool. En dan zien we ze na school weer samen binnenkomen op de bso. Ook daar besteden we veel aandacht aan de sociale ontwikkeling van kinderen. Het is één van de mooiste facetten van ons vak; het mogen faciliteren van contact en vriendschap tussen kinderen.

Warme sfeer

We hebben een ruime, op natuurlijke wijze aangelegde buitenruimte. Bij binnenkomst word je verrast door de sfeervolle en huiselijke inrichting. Verspreid door het hele gebouw vind je kunstwerken, allemaal door de kinderen zelf gemaakt, die de warme sfeer benadrukken.
Wat een bijzondere plek om op te groeien!

Kinderopvang (kinderdagverblijf)

De benedenverdieping is ingericht voor de dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Verder beschikt onze benedenverdieping over een ruime bibliotheek die door kinderen, ouders en team te gebruiken is. De opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar (buitenschoolse opvang) en de peuteropvang zijn gevestigd op de eerste verdieping. Op de eerste verdieping is er ook een knutselruimte, computerruimte en niet te vergeten ons mooie theater. We vinden het belangrijk binnen onze visie dat we allen zo optimaal mogelijk gebruik maken van elkaars ruimte. Verder beschikken we natuurlijk over een gezellige buitenruimte voor onze kinderen en maken we gebruik van de speelzaal en gymzaal van de basisschool.

Baby- en peuteropvang

Vanuit een veilige, huiselijke basis worden de kinderen steeds meer uitgedaagd om hun leefwereld te vergroten door actief bezig te zijn en lekker te spelen! Dit doen we o.a. door te werken met de VVE-methode Uk & Puk. Natuurlijk draait het bij Uk & Puk niet om lesjes geven en lesjes leren. Uk & Puk leert baby'tjes, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden. De kinderen maken kennis met alledaagse gebeurtenissen, met seizoenen, feestelijkheden en met emoties. De pop Puk is daarbij het speelkameraadje van de kinderen. We letten erop dat de kinderen goed met elkaar omgaan, maar ook voor zichzelf leren opkomen.

Buitenschoolse opvang

Bij ons kunnen de kinderen naar hartenlust spelen. Samen met andere leeftijdsgenootjes of lekker op zichzelf. Bij ons staat het spelen en plezier hebben voorop. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zich bij ons thuis voelen. Het is de vrije tijd van de kinderen, dus ze mogen zelf bepalen wat ze willen doen. Er zijn verschillende ruimtes waar kinderen alleen of in kleine groepen kunnen spelen of kletsen. Ook buiten is er volop speelgelegenheid op de eigen speelplaats. Ons prachtige en ruime gebouw biedt volop mogelijkheden.

We organiseren creatieve, sport, spel, toneel en kookactiviteiten. Maar er zijn ook rustpunten om even de dag door te nemen en leuke verhalen uit te wisselen.

We bieden ook voorschoolse opvang aan. De kinderen worden in de ochtend warm onvangen en de medewerker zorgt dat de kinderen weer veilig en op tijd in hun klas aanwezig zijn.

Tarieven 2019

Voor ons kinderdagverblijf geldt in 2019 het volgende bruto uurtarief:

52 weken contract:  € 8,02

Onder tarieven vind je meer informatie over het aanvragen van kinderopvangtoeslag. Het zogenaamde fiscaal maximum uurtarief (het deel van het uurtarief waarover je toeslag ontvangt) is in 2019:

kdv: € 8,02    bso: € 6,89

In deze tabel kunt je de bso-prijs opzoeken die hoort bij de school van uw kind. Zoals je ziet zijn de prijzen bso afhankelijk van de eindtijd van de school en het aantal weken opvang per jaar dat je wilt afnemen. De getoonde prijzen gelden voor 1 dag, 1 kind.

Tarieven Buitenschoolse opvang Pendula

School         Eindtijd               

Contract

(aantal weken)

Uurprijs       

Aantal uren per mnd
per dagdeel

Pendula

ma-di-do
15.00 uur

40 weken € 8,71 13.96 uur
Pendula

wo-vr 
12.45 uur

40 weken € 6,75 21.27 uur
Pendula ma-di-do
15.00 uur
52 weken € 7,39 25.46 uur
Pendula

wo-vr 
12.45 uur

52 weken € 6,41 32.77 uur

campuslabelrgb.jpgVoor tarieven kinderdagverblijf zie hier.

Naar de rekentool klik hier.

Locatiekenmerken

  • Contractsoort: 52 weken, 40 weken, 40 weken (bso) en 12 weken (bso)
  • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv), Naschoolse opvang (tot 19:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
  • Groepsindeling: Aparte baby- of peutergroep
  • Ligging: In/nabij basisschool
  • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Familie en omgeving centraal, Fantasie en verwondering centraal, Spelen en ontdekken met toekomstige klasgenootjes en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
  • Sport en spel
  • Natuur: Ontdektuin
  • Techniek en wetenschap: Gamen en Bibliotheek
  • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding en Luiers inbegrepen
  • Samenwerkingspartners: Basisschool en Consultatiebureau