Vuurvogel

 • In het centrum
 • Onder 1 dak met school
 • Ontdekkingstuin
 • Peuter-/kleuterklas

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 8,5
Peuteropvang: 8,4
Buitenschoolse opvang: 7,9

Campus locatie
Vuurvogel
 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • Peuteropvang (2-4 jaar)
 • BSO (4-13 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Onze kinderopvang Vuurvogel ligt in de wijk Oud-Zuid (bomenbuurt) en is één van de drie kinderdagverblijven in het centrum van Tilburg. Samen met de basisschool vormen wij Kindercampus de Vuurvogel. Voor de kinderen betekent dit een vertrouwde en soepele overgang naar school.

Doordat we samen met de basisschool onder één dak zijn gevestigd, verloopt de onderlinge samenwerking tussen onze pedagogische professionals en leerkrachten soepel en dragen zo gezamenlijk verantwoording voor het beleid en uitvoering van de kindercampus. We delen immers één visie en één gezamenlijke uitstraling en dat vooral in het belang van het kind om de doorgaande leerlijn zo soepel mogelijk te kunnen laten verlopen.

Aandacht voor jouw baby

Wij doen er alles aan om eraan bij te dragen dat jouw baby de rust en warmte krijgt die het verdient. Onze pedagogische professionals weten veel over de ontwikkeling van baby's; van inrichting tot communicatie, alles is bij ons op je kleintje gericht. Informeer maar eens naar onze speciale manier van werken. Zo kunnen baby’s bij ons ook bijvoorbeeld heerlijk slapen in de buitenlucht.

Spelenderwijs leren

Bij ons is het uitgangspunt dat het kind centraal staat. Onder één dak kunnen kinderen spelenderwijs leren. We ondernemen elke dag activiteiten. Dat stimuleert kinderen tot het ontdekken van nieuwe dingen. We besteden veel aandacht aan de huiselijke sfeer, want we vinden het belangrijk dat kinderen en ook ouders zich bij ons thuis voelen.

VVE gericht werken

Tilburg is VVE gemeente. Ons kinderopvang is VVE-gecertificeerd. Voor de voorschoolse educatie gebruiken wij een programma waarin we op gestructureerde en samenhangende wijze de ontwikkeling van kinderen van 0 – 4 jaar stimuleren op het gebied van taal, rekenen, motoriek en de sociaal-economische ontwikkeling. Op onze locatie werken we daarvoor met het programma Uk en Puk.

Peuter/kleuterklas “Zwaluw”

Binnen onze kindercampus kunnen alle peuters vanaf ongeveer 3,5 jaar al vroegtijdig spelenderwijs kennis maken met onze kleuterklas! Wordt je kindje ouder dan komt de overgang naar school steeds meer in zicht. Dat verloopt bij ons heel soepel onder andere doordat we nauw samenwerken met de leerkrachten van groep 1 en 2 van basisschool de Vuurvogel. We hebben een Zwaluwgroep waar peuters en kleuters elkaar ontmoeten. Voor geïnteresseerden ligt er een Borgboek op locatie ter inzage!

Kinderopvang is bij ons inclusief:

 • Luiers
 • Fruit
 • Gezonde tussendoortjes
+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Verkleedspel Vrijspel lezen Ontdekken Samen lezen Ontdekken Spel Samen lachen constructie constructie Aan tafel
Verkleedspel Vrijspel lezen Ontdekken Samen lezen Ontdekken Spel Samen lachen constructie constructie Aan tafel

Beoordelingen

KlantOK

31 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Kinderstad Tilburg locatie Vuurvogel met een 8,5 gemiddeld.

8,5

Peuteropvang Vuurvogel ligt in de wijk Oud-Zuid (bomenbuurt) en is geïntegreerd binnen onze kinderopvang. Samen met de basisschool vormen wij Kindercampus de Vuurvogel. Voor de kinderen betekent dit een vertrouwde en soepele overgang naar school.

We zijn samen met de basisschool onder één dak gevestigd. Hierdoor verloopt de onderlinge samenwerking tussen onze pedagogische professionals en leerkrachten soepel. Ze dragen gezamenlijk verantwoording voor het beleid en uitvoering van de kindercampus. In het belang van het kind delen we één visie en één gezamenlijke uitstraling. De doorgaande leerlijn willen wij zo soepel mogelijk laten verlopen.

Peuter/kleuterklas “Zwaluw”

Vanaf ongeveer 3,5 jaar kunnen alle peuters binnen onze kindercampus al vroegtijdig spelenderwijs kennismaken met onze kleuterklas! Wordt je kindje ouder dan komt de overgang naar school steeds meer in zicht. Doordat we nauw samenwerken met de leerkrachten van groep 1 en 2 van basisschool de Vuurvogel, verloopt dat bij ons heel soepel. We hebben een Zwaluwgroep waar peuters en kleuters elkaar ontmoeten. Voor geïnteresseerden ligt er een Borgboek op locatie ter inzage!

VVE gericht werken

Tilburg is VVE gemeente. Ons kinderopvang is VVE-gecertificeerd. Voor de voorschoolse educatie gebruiken wij het programma Uk en Puk. Hiermee stimuleren we op gestructureerde en samenhangende wijze de ontwikkeling van kinderen van 0 – 4 jaar op het gebied van taal, rekenen, motoriek en de sociaal-economische ontwikkeling.

Peuteropvang is bij ons inclusief:

 • Luiers
 • Fruit
 • Gezonde tussendoortjes
+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Lekker buiten Vuurvogel Alles ziet er anders uit vuurvogel Zwaluw vuurvogel samen lezen Thema PUK samen naar buiten haal en breng moment
Lekker buiten Vuurvogel Alles ziet er anders uit vuurvogel Zwaluw vuurvogel samen lezen Thema PUK samen naar buiten haal en breng moment

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de peuteropvang van Kinderstad Tilburg locatie Vuurvogel met een 8,4 gemiddeld.

8,4

Onze buitenschoolse opvang ligt in de wijk Tilburg Oud-Zuid (bomenbuurt). Samen met de basisschool vormen wij Kindercampus de Vuurvogel. Voor de kinderen betekent dit een vertrouwde en soepele overgang naar school.

We zijn samen met de basisschool onder één dak gevestigd en hierdoor verloopt de onderlinge samenwerking tussen onze pedagogische professionals en leerkrachten soepel. Zedragen zo gezamenlijk verantwoording voor het beleid en uitvoering van de kindercampus. We delen immers één visie en één gezamenlijke uitstraling en dat vooral in het belang van het kind om de doorgaande leerlijn zo soepel mogelijk te kunnen laten verlopen.

Mooi en ruim ingericht

Op onze buitenschoolse opvang kunnen kinderen uren plezier maken. Daarnaast hebben we een mooie keuken waar kinderen wekelijks hun kooktalenten tot uiting kunnen brengen. De ruimte is verder sfeervol ingericht met gezellige hoeken, waar kinderen kunnen zitten om te kletsen, een boekje te lezen of om zich lekker terug te trekken. In de speel- en gymzaal, maar ook buiten, kunnen kinderen hun energie kwijt. Tot slot maken we ook educatieve uitstapjes buiten ons kindercentrum, zoals een bezoek aan een museum.

Opvang voor schooltijd en tijdens schoolvakanties

BSO Vuurvogel biedt ook opvang vóór schooltijd. Je kunt je kind dan brengen vanaf 7.30 uur. Je kind kan gebruikmaken van de buitenschoolse opvang gedurende de hele basisschoolperiode, met, zonder of alleen tijdens schoolvakanties. Een geruststellende gedachte dat je hiervoor niet steeds iets anders hoeft te regelen. Bovendien geeft het je kind duidelijkheid en continuïteit.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Koken op de Vuurvogel Lekker actief op de Vuurvogel creatief op de Vuurvogel Koken doen we samen! ieder kind is een kunstenaar! ieder kind is een kunstenaar! creatief lokaal samen! Kookkunsten!
Koken op de Vuurvogel Lekker actief op de Vuurvogel creatief op de Vuurvogel Koken doen we samen! ieder kind is een kunstenaar! ieder kind is een kunstenaar! creatief lokaal samen! Kookkunsten!

Beoordelingen

KlantOK

15 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Kinderstad Tilburg locatie Vuurvogel met een 7,9 gemiddeld.

7,9

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • De Vuurvogel

Bijzondere kenmerken

 • In het centrum
  De Vuurvogel is gelegen in de bomenbuurt in het centrum van Tilburg!
 • Onder 1 dak met school
  De kindercampus heeft een gemotiveerd team van pedagogische professionals en leerkrachten. Daardoor verloopt de onderlinge samenwerking soepel en delen we één gezamenlijke visie en beleid.
 • Ontdekkingstuin
  Dagelijks maken kinderen kennis met de natuur in onze mooie ontdekkingstuin.
 • Peuter-/kleuterklas
  Peuters kunnen vroegtijdig al kennismaken met de toekomstige kleuterklas!

Openingstijden

Kinderdagopvang

maandag - vrijdag
7.30 – 18.30 uur

 

Buitenschoolse opvang

maandag t/m vrijdag
na schooltijd – 19.00 uur

Tijdens vakanties en sluitingsdagen
van de school van 7.30 – 19.00 uur

 

Voorschoolse opvang vanaf 7.30 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Maria Abdoulrahamani
Maria Abdoulrahamani
06-82062777

Waar vind je ons?

Eikstraat 11
5038 ML Tilburg

Tel: 013-5325502
Openingstijden

Tarieven

Bekijk onze tarieven en ontdek met de rekentool eenvoudig wat je maandelijkse kosten zullen zijn.

Collega's gezocht

Wij hebben diverse vacatures op het kinderdagverblijf en de BSO! Met een ontdektuin, gezond voedingsbeleid en een fijn team een leuke plek om te werken!