Tierentijn

 • Samenwerking school
 • Kinderyoga
 • Gezonde leefstijl
 • Natuur en Seizoenen

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 8,8
Buitenschoolse opvang: 8,3

Campus locatie
Kinderen spelen in de hal bij KC Tierentijn
 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • BSO (4-13 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

KC Tierentijn heeft 3 kinderopvang groepen. Deze groepen zijn verticaal ingedeeld dat wil zeggen dat de kinderen van 0-4 jaar bij elkaar in een groep zitten.

Kinderopvang is voor ons anders kijken naar kinderen. Bewust kijken en luisteren naar ze; wat houdt ze bezig? 

Kinderen leren spelenderwijs enorm veel, als je weet aan te sluiten bij dat wat hen op dat moment bezighoudt. Soms moet je daarvoor net even anders naar dingen kijken dan wij volwassenen meestal doen. We gaan uit van de eigenheid van elk kind. We letten erop dat kinderen goed met elkaar omgaan maar ook voor zichzelf opkomen en leren keuzes te maken.

KC Tierentijn staat op een geweldig mooie groene plek aan het grote park en in de nabijheid van kinderboerderij Kerkibo.  Wij vinden het belangrijk dat kinderen veel met de natuur in aanraking komen. Wij gaan iedere dag naar buiten en maken geregeld een rondje door de kinderboerderij. Onze grote groene tuin biedt alle mogelijkheden voor de kinderen om zich lekker uit te leven. Ze roetsjen de glijbaan af, fietsen op topsnelheid rondjes achter elkaar aan, bakken de heerlijkste zandtaartjes in de zandbak of luieren lekker op het gras in het zonnetje. Alles is goed als we maar lekker buiten zijn. Ook de baby's hebben een fijn rustig en beschut plekje in de tuin.

Maak gerust een afspraak voor een rondleiding. We laten je graag alles zien.

Rondleiding aanvragen

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Kinderopvang Goirke Oud Noord Tilburg Kinderdagverblijf Tierentijn Tafel en keuken Tierentijn Hal kinderopvang planten Klimmen en klauteren Spelen bij Tierentijn Houten treinbaan Keukentje kinderopvang Tierentijn Speelhoek Bank kinderopvang Tuin Tierentijn Wasrek kinderopvang
Kinderopvang Goirke Oud Noord Tilburg Kinderdagverblijf Tierentijn Tafel en keuken Tierentijn Hal kinderopvang planten Klimmen en klauteren Spelen bij Tierentijn Houten treinbaan Keukentje kinderopvang Tierentijn Speelhoek Bank kinderopvang Tuin Tierentijn Wasrek kinderopvang

Beoordelingen

KlantOK

35 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Kinderstad Tilburg locatie Tierentijn met een 8,8 gemiddeld.

8,8

Onze locatie Tierentijn vind je aan de Pastoriestraat in de Tilburgse wijk Goirke / Oud Noord. Je kunt bij ons terecht voor kinderdag opvang voor kinderen van 0-4 jaar en voor buitenschoolse opvang (bso) voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar.

Kinderopvang Tierentijn vormt samen met dependance basisschool De Stappen een kindcentrum. Een plek waar kinderen terecht kunnen voor educatie, ontwikkeling, opvoeding en opvang. 
 

Van thuiskomen tot ontdekken samen met vrienden

Elk kind is uniek, net als volwassenen. De een wil even relaxen na schooltijd, de ander heeft enorme bewegingsdrang en een volgende wil gaan ontdekken. Dat begrijpen wij en daarom kunnen kinderen bij ons kiezen wat ze tijdens hun bso tijd willen gaan doen. Hiervoor hebben we mooie en inspirerende ruimtes.

De meeste kinderen die bij onze BSO komen spelen komen vanuit basisschool de Stappen. Meer informatie over het onderwijs vind je op www.bsdestappen.nl

De naam Tierentijn staat voor het verweven van verschillende stoffen. Het verweven van verschillende stoffen vergelijken we symbolisch met de nauwe verbintenis (verweving) tussen Xpect Primair en Kinderstad Tilburg. Binnen het kindcentrum vormen de basisschool en kinderopvang één geheel. Van baby tot puber kan het kind hier terecht en creëren we een verbintenis.

Buitenschoolse opvang (bso) is zowel tijdens schoolweken als in de vakanties open tot 19:00. Bij de bso kan je kind na schooltijd gezellig met anderen kinderen spelen. Er zijn altijd kinderen aanwezig waar je kind leuk mee aan de slag kan gaan. De medewerkers bieden een gevarieerd aanbod van activiteiten. De kinderen mogen met activiteiten mee doen, maar kunnen zeker ook lekker hun eigen gang gaan. Buiten spelen, bewegingsactiviteiten, los gaan in ons atelier, knutselen, koken, spellen spelen en nog veel meer. Bijna niets is onmogelijk en we staan altijd open voor nieuwe ideeën van de kinderen. Het is tenslotte hun tijd.

Een prachtig nieuw pand

Wij hebben intrek genomen in ons compleet nieuwe pand aan de Pastoriestraat. Daar zijn prachtige ruimtes gemaakt waarbinnen kinderen een vertrouwde en huiselijke sfeer zullen ervaren.

De gehele locatie is ingericht vanuit het thema: Textiel.

Het kenmerkende van Tierentijn is dat er verschillende stofdraden, linnen en wol, met elkaar verweven worden tot 1 geheel. Iedere stof met zijn eigen kwaliteiten en uitstraling, die samen, verweven met elkaar, een uniek eindproduct geven. Zo kijken we ook naar het kind. Elk kind is uniek met zijn eigen kwaliteiten.

Bekijk onze foto’s om alvast een sfeerimpressie te krijgen. Beelden zeggen hier meer dan woorden.

Kernwaarden Kindcentrum Tierentijn

 • Geborgenheid
 • Samenwerking
 • Groei en ontwikkeling
 • Oog voor verschillen
 • Verantwoordelijk

Sociaal-emotioneel
Goede bso heeft kinderen veel extra’s te bieden. Kinderen krijgen er de mogelijkheid om  sociale ervaringen en vaardigheden op te doen, zoals vriendschappen opbouwen, samen spelen en delen, rekening houden met anderen en kennismaken met verschillende waarden en normen. 

Motorisch 
Bewegen en buiten spelen zijn in de bso kinderopvang belangrijke onderwerpen, omdat het gezond is en de grove motoriek stimuleert. Inmiddels is bekend dat veel bewegen nog van veel grotere invloed is. Bewegen en spelen beïnvloeden de motorische ontwikkeling, leggen de basis van de hersenontwikkeling en beïnvloeden de taal-, cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling.

Creatief 
Pedagogisch professionals staan erom bekend dat ze vaak heel creatief zijn. Ze stimuleren kinderen in hun creativiteit door te tekenen, te knutselen, te dansen, spelletjes te doen, op onderzoek uit te gaan en meer. Dit bieden ze aan door vooral  hen te volgen en te bemoedigen door de kinderen de ruimte te geven om het zelf te  bedenken. 

Cognitief 
Door de kinderen te betrekken bij het organiseren van een uitdagend aanbod worden kinderen gestimuleerd zelf na te denken over wat er allemaal mogelijk is en wat ook niet en ook wat er voor nodig is om iets te organiseren. Pedagogisch professionals zullen de kinderen stimuleren in hun zelfstandigheid en hen helpen door vragen te stellen waarmee de kinderen zelf tot een oplossing kunnen komen. Wij mogen ook gebruik maken van BOOST die hier nog een extra verdiepende bijdrage aan zal leveren.

 

Geschoold personeel

Onze professionals zijn allemaal pedagogisch geschoold, zijn extra geschoold op taalaanbod middels VVE (Voor- en vroegschoolse educatie), in bezit van BHV en EBHO diploma en ontwikkelen zich individueel op diverse gebieden zoals natuur- en milieu educatie, gezonde kinderopvang en meer. De scholing is terug te lezen in het locatie opleidingsplan. Vraag hier gerust naar.

Service

Wat is er allemaal inbegrepen als je naar de bso van Tierentijn gaat?

 • Kinderstad app:            voor een snelle en heldere communicatie in woord en beeld;
 • Opvoedingsadvies:      laagdrempelig en aan de hand van heldere praktijkvoorbeelden;
 • Eten en drinken:           verantwoord en bewust;
 • Uitstapjes:                     regelmatig een actief en/of leerzaam uitstapje buiten de BSO
Kosten

In de kinderopvang werken we met bruto en netto kosten. Bruto kosten zijn snel inzichtelijk, maar wel afhankelijk van de opvangsoort en soort contract dat je wil afnemen. Netto kosten zijn de kosten die je zelf daadwerkelijk betaald wanneer je kinderopvangtoeslag krijgt. De netto kosten kun je zelf berekenen door gebruik te maken van de rekentool. Als je het handiger vindt om dit te laten doen, dan kan dat ook door een e-mail te sturen.

Rondleiding en aanmelden

Wil je graag een rondleiding aanvragen of je kind direct aanmelden? Dat kan via onderstaande buttons: 

Rondleiding aanvragen

Direct aanmelden

Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in. Onze locatiedirecteur helpt je graag!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Spelen in het winkeltje BSO Tierentijn Tuin KC Tierentijn Tuin Tierentijn Keuken KC Tierentijn Fruit BSO Tierentijn Hal met planten Spelen bij Tierentijn Knutselmateriaal Tierentjin Tuin KC Tierentijn Tuin Tierentijn Tilburg
Spelen in het winkeltje BSO Tierentijn Tuin KC Tierentijn Tuin Tierentijn Keuken KC Tierentijn Fruit BSO Tierentijn Hal met planten Spelen bij Tierentijn Knutselmateriaal Tierentjin Tuin KC Tierentijn Tuin Tierentijn Tilburg

Beoordelingen

KlantOK

21 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Kinderstad Tilburg locatie Tierentijn met een 8,3 gemiddeld.

8,3

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • De Stappen

Bijzondere kenmerken

 • Samenwerking school
  Het kindcentrum is een ontmoetingsplek voor kind en ouder gerelateerde activiteiten. Toekomstige ouders zijn verbonden aan het kindcentrum in het kader van voorlichting en voorbereiding op het ouderschap. De kinderen van nu vormen de samenleving van straks. We hebben geen idee hoe die wereld eruit zal zien, hoe hun leven eruit zal zien en welke beroepen zij zullen hebben. Daarom willen we alle kinderen die nu in de opvang en/of school zitten brede en maximale ontplooiing bieden, want dat hebben ze straks nodig.
 • Kinderyoga
  Op onze locatie werkt een pedagogisch professional die is opgeleid tot Kinder Yoga docent. Kinderyoga heeft een gunstig effect op de ontspanning, motoriek, het zelfvertrouwen en het concentratie vermogen. Ook stimuleert het de fantasie en creativiteit. Kinderen vinden het heerlijk om met de yogaoefeningen mee te doen. Wij laten het initiatief om mee te doen geheel aan de kinderen zelf. 
 • Gezonde leefstijl
  Het kindcentrum leent zich uitstekend om de leefstijl van kinderen gunstig te beïnvloeden. Dat doen we door middel van voorlichting over gezond eten en het aanbieden van sport- en spelmogelijkheden. Het kindcentrum heeft een potentiële invloed op het gunstig veranderen van attitude van kinderen ten opzichte van een gezonde levensstijl. Door middel van het organiseren van sportactiviteiten, het aanbieden van minder calorierijke producten en kinderen leren over gezonde voeding en het belang van beweging.
 • Natuur en Seizoenen
  In al onze activiteiten werken we graag met de natuur en de seizoenen. Als je onze sfeervolle locatie binnenloopt zijn de seizoenen zichtbaar in de tafereeltjes. Ons speelgoed is vooral van hout. We spelen vooral met natuurlijke materialen.

Openingstijden

Kinderdagopvang:
maandag t/m vrijdag: 7:30-18:30

Buitenschoolse opvang:  
14:15 - 19:00 tijdens schoolweken
7:30 - 19:00 tijdens vakantieweken

Voorschoolse opvang:
7:30 - 8:15 tijdens schoolweken

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Jacqueline Ogier
Jacqueline Ogier
06-10745482

Waar vind je ons?

Pastoriestraat 1
5046 DN Tilburg

Tel: 013-2077720
Openingstijden

Wil je meer weten?

Laat het ons weten, we vertellen je graag meer over deze prachtige nieuwe locatie!

Contact