Reeshoeve

 • Boerderij kinderopvang
 • Dieren
 • Natuur
 • Gezonde kinderopvang

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 7,6
Buitenschoolse opvang: 7,7

Meisje met pony
 • Peuteropvang
 • Buitenschoolse opvang
 • Kinderdagopvang

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Tijdelijke locatie Huibeven

Vanaf 2 september bevindt de peutergroep van KC Reeshoeve zich tijdelijk op locatie Huibeven, Glimmenstraat 3. Dit vanwege een verbouwing aan ons pand aan de Langendijk. In januari 2020 zullen we terugkeren naar ons prachtig verbouwde pand waar we weer kunnen genieten van de boerderij!

 

Midden in de Reeshof ligt boerderij kinderopvang Reeshoeve: een oude boerderij die omgetoverd is tot locatie voor kinderopvang. Gelegen aan het fietspad van de Langendijk tussen de B en G buurt en de wijk De Geschworen Hoek zijn we zeer toegankelijk voor peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar.

Boerderij Reeshoeve

Op onze unieke locatie brengen we onze kinderen in contact met de natuur. Bij ons mogen kinderen zich ontwikkelen in een groene en dierrijke omgeving, alles wat de boerderij te bieden heeft. We vinden het erg belangrijk dat kinderen bij ons buiten spelen en met al onze dieren in aanraking komen. Wij zijn een plek waar kinderen vies mogen worden en mogen ontdekken wat de natuur ons te bieden heeft.

Aaibare bewoners

Een pony, een varken, geiten, kippen, konijnen, cavia’s, ratjes en diverse insecten: de Reeshoeve heeft veel bijzondere, aaibare bewoners. De verzorging van de dieren is geïntegreerd in ons programma. De peuters helpen mee met het schoonmaken van de caviaverblijven, ze voeren de konijnen, maar hebben vooral ook veel plezier met de dieren.

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Wij zijn een VVE-locatie en dat wil zeggen dat wij de kinderen Voor- en Vroegschoolse Educatie aanbieden. We werken met de methode Piramide die ons 8 thema’s per jaar aanreikt, zoals bijvoorbeeld de thema’s kleding, verkeer, wonen en feesten. Tijdens deze thema’s staan de taal-, reken- en sociaal emotionele ontwikkeling centraal. Rondom de verschillende thema’s laten we de kinderen kennis maken met taal, rekenen en laten we ze vooral ook veel leren van elkaar door samen te spelen en te ontdekken.

Ouderbetrokkenheid

Hoe leuk is het om af en toe samen met je kind een activiteit te doen op de peutergroep? Wij vinden het erg belangrijk dat ouders betrokken zijn bij de ontwikkeling van hun kind op de Reeshoeve. Dit vindt uiteraard plaats op de breng- en haalmomenten waarbij we een overdracht hebben en we de mogelijkheid bieden om even met je kind te spelen. Afhankelijk van het thema nodigen we regelmatig ouders uit om deel te nemen aan een activiteit, bijvoorbeeld een speurtocht met Sinterklaas, maar ook het voorlezen met opa’s en oma’s.

Gezonde voeding

We willen graag een gezonde uitstraling uitdragen. Wij bieden de kinderen in de ochtend fruit en suikervrije ranja aan. Aan het einde van de ochtend lunchen we met de kinderen, waarbij we aandacht hebben voor gezonde voeding. Zo bieden we dagelijks groenten aan, het liefst uit onze eigen moestuin. In de middag krijgen de kinderen een gezond tussendoortje en suikervrije ranja.

Dagdelen

Bij ons kunt u kiezen voor een contract van 40 weken, zonder de basisschool vakanties, of 52 weken. De gemeente Tilburg subsidieert voor 2 dagdelen, 40 weken €1,02 per uur. Natuurlijk kun je ook meer dagdelen afnemen. Wij bieden een slaapmogelijkheid aan voor kinderen die de hele dag bij ons komen.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

10 ouders beoordelen de peuteropvang van Kinderstad Tilburg locatie Reeshoeve met een 7.6 gemiddeld.

7,6

Tijdelijke locatie Vrijmoet

Vanaf 2 september bevindt de BSO van KC Reeshoeve zich tijdelijk op locatie Vrijmoet, Breskensstraat 11. Dit vanwege een verbouwing aan ons pand aan de Langendijk. In januari 2020 zullen we terugkeren naar ons prachtig verbouwde pand waar we weer kunnen genieten van de boerderij! De komende 4 maanden zullen we wel dagelijks met de kinderen bij de dieren te vinden zijn.

De voorschoolse opvang vindt tijdens de verbouwing plaats op basisschool Helen Parkhurst, Gramsbergenlaan 4.

 

Midden in de Reeshof ligt boerderij kinderopvang Reeshoeve: een oude boerderij die is omgetoverd tot locatie voor kinderopvang. Gelegen aan het fietspad van de Langendijk tussen de B en G buurt en de wijk De Geschworen Hoek zijn we zeer toegankelijk voor kinderen van de basisschool in de leeftijd van 4 tot 13 jaar.

Boerderij Reeshoeve

Op onze unieke locatie brengen we onze kinderen in contact met de natuur. Bij ons mogen kinderen zich ontwikkelen in een groene en dierrijke omgeving, alles wat de boerderij te bieden heeft. We vinden het erg belangrijk dat kinderen bij ons buiten spelen en met al onze dieren in aanraking komen. Wij zijn een plek waar kinderen vies mogen worden en mogen ontdekken wat de natuur ons te bieden heeft.

Aaibare bewoners

Een pony, een varken, geiten, kippen, konijnen, cavia’s, ratjes en diverse insecten: de Reeshoeve heeft veel bijzondere, aaibare bewoners. Na school hebben de BSO-kinderen keuze uit verschillende activiteiten, zoals dieren knuffelen en verzorgen, het onderhouden van de moestuintjes en spelen in het park.

Activiteiten

Naast de verzorging van de dieren en het werken in de moestuin bieden we voor de jongere kinderen als voor de oudere kinderen activiteiten andere leuke leerzame activiteiten aan:

 • Proefjes uit onze techniekkisten
 • Yogales
 • Toneel/zangles
 • Ontdekkisten vanuit het natuurmuseum
 • Voetballen in het park
 • Paardrijlessen

Scholen

Alle kinderen uit de Reeshof zijn van harte welkom bij ons. Van de volgende scholen halen wij dagelijks kinderen te voet op:

 • Helen Parkhurst
 • Wegwijzer
 • Jan Ligthart Huibeven
 • Westerwel

Voor kinderen van scholen die verder van de Reeshoeve liggen, bieden we gratis taxivervoer aan naar onze boerderij.

Uitstapjes

Tijdens de schoolvakanties zijn wij de gehele dag geopend voor de kinderen. We zullen wekelijks een uitstapje maken. Deze activiteit heeft altijd te maken met onze boerderij visie, zo zijn we wel eens naar een kamelenmelkerij geweest, of naar een alpacafarm om te wandelen en te knuffelen met alpaca’s. Maar ook meer educatieve uitstapjes staan regelmatig op ons programma, zoals het bezoeken van het natuurmuseum of een bezoekje aan de Oliemeulen.

Contractvormen

Wij bieden de volgende contractvormen aan:

 • VSO (Voorschoolse opvang): Wij zijn geopend van 7.30u tot 8.30u en op aanvraag vanaf 7.00u. Een van onze medewerkers zal samen met de kinderen de dieren voeren in de ochtend en ze naar school brengen.
 • BSO 40 weken: gedurende de reguliere school weken
 • BSO 52 weken: gedurende het gehele jaar
 • BSO 12 weken: gedurende de schoolvakanties.
+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

29 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Kinderstad Tilburg locatie Reeshoeve met een 7.7 gemiddeld.

7.7

Realisatie 0-4 groep

2 september 2019 is er gestart met de verbouwing van de Reeshoeve tot een boerderij waar we ook de allerkleinsten onder ons een plekje kunnen geven. Hier kunnen ook zij gaan genieten van alles wat de boerderij en haar omgeving ons te bieden heeft. Vanaf januari 2020 zal de kinderdagverblijfgroep voor 0-4 jarige kinderen geopend gaan worden. Mocht u interesse hebben, of meer informatie hierover willen hebben, neem dan vrijblijvend contact op met de directeur.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Bijzondere kenmerken

 • Boerderij kinderopvang
  Een unieke locatie midden in een woonwijk. Een prachtige boerderij met een huiselijke, gezellige sfeer. Kinderen voelen zich er snel op hun gemak en krijgen alle ruimte om te ontdekken.
 • Dieren
  Pony Vera, Foofur het varken, Jut en Jul, onze geitjes, kippen, konijnen, cavia’s, ratjes en diverse insecten: de Reeshoeve heeft veel bijzondere, aaibare bewoners. De kinderen mogen dagelijks meehelpen met de verzorging.
 • Natuur
  Het ritme van de seizoenen zorgt iedere keer weer voor een uniek aanbod op onze boerderij. Hoe ziet sneeuw er van dichtbij uit? Hoe maak je van herfstbladeren een kunstwerk? Hoe komt een kuiken uit het ei? Welke groentes halen we uit onze moestuin voor een zomerse salade?
 • Gezonde kinderopvang
  We maken kinderen bewust van waar ons eten vandaan komt, maar ook wat er in ons eten zit. We proberen zo veel mogelijk buiten te zijn, want wat is er nou gezonder dan frisse lucht?

Openingstijden

Buitenschoolse opvang

Maandag t/m vrijdag:
na schooltijd – 19.00 uur

Tijdens vakanties en sluitingsdagen
van de school van 7.30 – 19.00 uur

Voorschoolse opvang
vanaf 7.30 uur.

En op aanvraag vanaf 7.00 uur.

 

Peuteropvang

Maandag t/m vrijdag:

van 7.30 - 18.30 uur.

Meer informatie

Reeshoeve

Langendijk 30 B
5043 NE Tilburg

Tel: 013-5799482
Openingstijden
Directeur
Jan-Willem Verhoeven
Jan-Willem Verhoeven
06-82632669

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijks kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool.