Monopole

 • Iedereen is creatief
 • Echte kunstenaars
 • Alles in 1 gebouw
 • Jezelf zijn

Gemiddelde beoordeling:
Buitenschoolse opvang: 7,9

Cultuur BSO locatie
Monopole

Je voelt het meteen als je binnenkomt: deze buitenschoolse opvang (bso) ademt warmte en creativiteit. Hier mogen kinderen totaal zichzelf zijn en hun eigen scheppende krachten ontdekken. Muziek, dans, toneel, kunst, film: het kan allemaal in de prachtig ingerichte ruimtes. Houd je kind van dansen, zingen, toneel spelen, schilderen en creëren? Dan is deze bso een unieke kans om hier heerlijk mee bezig te zijn. 

Muziekkamer, danszaal, theaterkelder, atelier

Als je rondloopt in het historische pand in het centrum van Tilburg, val je van de ene verbazing in de ander. In de muziekkamer speelt een meisje op de vleugel en hangen gitaren aan de muur. Op de zolder proberen enkele kinderen een nieuw danspasje uit en lachen voor de grote dansspiegel. Beneden spelen jonge kinderen in de theaterkelder een soort poppenkast. In het atelier worden plannen gemaakt voor een nieuw kunstwerk. De schildersezels en een grote knutseltafel met materialen staan klaar om mee aan de slag te gaan. Wat een mogelijkheden biedt dit pand!

Kinderen zijn de regisseurs

"We verzorgen geen workshops, de kinderen bedenken hier zelf wat ze gaan maken, het groeit spontaan uit hun eigen fantasie en mogelijkheden. Zo bedacht een groepje kinderen een film te maken over de ‘laatste boterham ter wereld’. We hebben hier ook een film- en montageruimte. Natuurlijk begeleiden onze professionals dit proces. Zij hebben - naast pedagogiek - allemaal een culturele specialiteit die zij inzetten voor de kinderen,” aldus de artistiek directeur van Monopole.

Creativiteit zit in ieder van ons

Er zitten echt niet alleen ‘kunsttalenten’ op de cultuur-bso. Ieder kind is welkom en omdat we zoveel verschillende ruimtes en activiteiten hebben, vindt ieder kind zijn of haar weg. Sommigen blijven de eerste paar keer vooral kijken, prima, we gunnen ieder kind zijn of haar eigen tempo. En we geven een vriendelijk zetje als dat helpt een drempel te nemen.

Spelen en plezier hebben

Onze bso is ook een gezellige ontmoetingsplek voor de buurt. Kinderen kunnen heerlijk buiten spelen in het naastgelegen park of meedoen aan activiteiten in onze gezellige ontmoetingsruimte, die tevens dient als uitvalsbasis in ons gebouw. Hier krijgt je kind een warm welkom als het uit school komt, nemen we even de tijd om wat te drinken en te kletsen. Zo hebben we ieder kind goed in beeld. En kom je je kind aan het einde van de dag ophalen, dan komt er regelmatig een heerlijke geur uit onze keuken!

Volop activiteiten

We willen kinderen een rijke cultuuromgeving bieden en zoeken voortdurend samenwerking met allerlei organisaties en gezelschappen in de stad. Denk aan Kinderfestival Spruit, Danspunt, Lin Roosen, Het Gevallen Land, On Stage, Kom op ‘t Idee, Kessels Museum ,  Theaters Tilburg , Nieuwe Vorst , enz.

Ook de wijkraad vergadert in ons pand en regelmatig zijn er ’s avonds activiteiten voor volwassenen.

Alle scholen in het centrum

Even wat praktische punten: onze medewerkers halen kinderen op van de scholen in de binnenstad van Tilburg. Soms zetten we een taxi in (gratis). Je betaalt de gewone bso-prijs, dat is dus inclusief alle mogelijkheden en materialen. Kom gerust een keer kijken!

Kom je uit de Reeshof? Kinderstad heeft ook een cultuur-bso in de Reeshof: Studio T.

Hoge cijfers

Ouders zijn heel tevreden over onze opvang. Uit onderzoek blijkt dat we hoge cijfers scoren op:

Nieuwsgierig?

Je bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen! Maak een afspraak voor een  rondleiding

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Schilderen Cultuur BSO Monopole Theater Cultuur BSO Monopole Muziek Cultuur BSO Monopole Verstoppertje Cultuur BSO Monopole Buiten Cultuur BSO Monopole Monopole gebouw Vrienden Cultuur BSO Monopole Filmen Cultuur BSO Monopole Danszaal Cultuur BSO Monopole
Schilderen Cultuur BSO Monopole Theater Cultuur BSO Monopole Muziek Cultuur BSO Monopole Verstoppertje Cultuur BSO Monopole Buiten Cultuur BSO Monopole Monopole gebouw Vrienden Cultuur BSO Monopole Filmen Cultuur BSO Monopole Danszaal Cultuur BSO Monopole

Beoordelingen

KlantOK

34 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Kinderstad Tilburg locatie Monopole met een 7,9 gemiddeld.

7,9

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • Armhoefse Akker
 • De Borne
 • De Cocon
 • De Elzen
 • De Stappen
 • De Vuurvogel
 • De Zuidwester
 • Den Bijstere
 • Jan Ligthart Rendierhof
 • Oculus
 • Panta Rhei (Galjoenstraat)
 • Pendula
 • Harten4
 • Tiliander

Bijzondere kenmerken

 • Iedereen is creatief
  Creativiteit zit in iedereen. Sommige kinderen weten precies wat ze willen. Maar als je het niet weet, dan kun je bij ons op je gemak zoeken en ontdekken wat je leuk vindt. Kijk rond en doe mee!
 • Echte kunstenaars
  Op onze bso werken professionals uit de cultuurwereld: theater, muziek, kunst, dans, zang etc. Zij delen hun passie en weten als geen ander uw kind te stimuleren, te verwonderen en te ontwikkelen.
 • Alles in 1 gebouw
  Waar vind je al deze culturele activiteiten in één gebouw samen? En dan ook nog zo compleet en sfeervol ingericht. Dus wil je dansen? Dans! Wil je zingen? Zing! Wil je spelen? Speel!
 • Jezelf zijn
  Onze visie is dat kinderen hun eigen weg mogen gaan. Wat willen zij doen? Wat hebben ze nodig? Al doende leren ze van alles, zoals samenwerken, problemen oplossen. Zij bedenken het, wij faciliteren het.

Openingstijden

Einde schooltijd tot 19:00 uur.

Op studie- en vakantiedagen van 7:30 tot 19:00 uur.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Ziggy Kepers
Ziggy Kepers
06-58973943

Waar vind je ons?

Langestraat 13
5038 SB Tilburg

Tel: 013-5811147
Openingstijden

Rekentool

Wil je weten wat de maandelijkse kosten zijn? Bereken het snel met de rekentool.