Koolhoven

 • Vertrouwde gezichten
 • Samenwerking
 • Maaltijdservice
 • Non-verbale communicatie

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 8,0
Peuteropvang: 8,3
Buitenschoolse opvang: 7,9

Goed nieuws: op onze kinderopvanglocatie zijn plekken beschikbaar. Kom gerust langs voor een rondleiding!

Campus locatie
KDV Koolhoven
 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • Peuteropvang (2-4 jaar)
 • BSO (4-13 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Kinderdagverblijf & Peuteropvang: een warm nest

Aan de zuidrand van de Reeshof zit Kindcentrum Koolhoven. We delen ons pand met basisschool Koolhoven. Onze locatie is via diverse uitvalswegen goed bereikbaar. Ideaal dus voor ouders die buiten de Reeshof werken! Bij Kindcentrum Koolhoven mag je kindje écht zichzelf zijn - zo vliegt het na een aantal jaar vol vertrouwen uit, de wijde wereld in.

Het is ‘s ochtends vroeg: druppelsgewijs brengen ouders hun baby’s, dreumesen en peuters naar ons centrum. Onze gediplomeerde pedagogisch medewerkers ontvangen de kinderen en hun ouders samen in één van onze fijne, knusse ruimtes. De dag starten we graag samen!

Verschillende basisgroepen

Ieder kind heeft ‘n eigen basisgroep. Er zijn twee groepen voor de allerkleinsten - dat zijn baby’s en dreumesen van tussen de 0 en ca 2,5 jaar oud. Daarnaast zijn er twee zogenaamde verticale groepen - daarin zitten kinderen van alle leeftijden (0-4 jaar) samen. Tot slot zijn er twee peutergroepen, voor kindjes van 2 tot 4 jaar.

“Kindcentrum Koolhoven is best groot, maar de sfeer is er gemoedelijk en knus. Iedereen kent elkaar! Voor mijn dochtertje voelt het echt als een tweede thuis.”

- Een moeder - 

Hecht team, bekende gezichten

Onze gediplomeerde pedagogisch medewerkers zijn er op vaste tijden en dagen. Dat is wel zo fijn, want zo is er altijd een bekend gezicht voor je kindje! Ook voor jou als ouder is dat prettig: zo weet je bij wie je moet zijn als er iets is. En het geeft natuurlijk ook vertrouwen.

Als kindjes al een tijd naar ons kindcentrum komen, zien we dat er een echte band ontstaat met onze medewerkers, en daar zijn we natuurlijk erg trots op. Het laat zien dat de kindjes zich echt thuis voelen bij ons!
 
“Mag ik bij jou logeren?”

- Een kindje tegen een medewerker - 

Goede, open samenwerking met de basisschool

Samen met openbare basisschool Koolhoven zorgen we ervoor dat de overgang van kinderopvang naar onderwijs vertrouwd en veilig verloopt. Die samenwerking is heel natuurlijk, we delen ons gebouw en de daarbij behorende buitenruimten namelijk met de basisschool! We organiseren activiteiten die regelmatig aansluiten op thema’s van de school en we werken in goede harmonie samen met de juffen en meesters, en met de concierge en de directeur. De kinderen ontmoeten elkaar - zowel binnen als buiten - en dat is belangrijk voor hun sociale ontwikkeling. School & opvang in één ‘huis’ voelt zo ook al snel vertrouwd. Dus mocht je kindje later ook hier naar de basisschool en naar de BSO gaan, dan kent het ons gebouw al op zijn duimpje. Net als thuis!

“Mijn kindje, hoe klein hij ook is, wordt echt betrokken bij de groep. Het is niet voor niets dat hij ‘s morgens als ik hem wegbreng meteen begint te lachen. Hij wil dan meteen naar de grond om te spelen. Prachtig, toch?”

- Een moeder -  

Elke dag naar buiten

Ons kinderdagverblijf heeft een eigen buitenspeelplaats, ingericht met natuurlijke materialen. Hiermee prikkelen we de fantasie en het voorstellingsvermogen van de kinderen. Dus als het even kan, gaan we naar buiten. Dat doen we in principe elke dag. Frisse neus halen, rennen, in het zand en in het gras spelen of lekker wandelen & in regenplassen stampen - beter kan toch niet?

“Kinderen mogen bij ons zichzelf zijn. Als een kindje in mijn groep boos is, of als het even gek wil doen bijvoorbeeld, dat mag er zijn. Al die kleine individuutjes staan bij ons centraal, daar is ruimte voor.”

- Een pedagogisch medewerker - 

Gezonde, verse maaltijd

Een gezonde en verse maaltijd vinden we belangrijk. Daarom werken we samen met cateringpartner Herbs & Spices in Alphen. Zij verzorgen voor ons de warme maaltijden, ze bakken koekjes en in de toekomst kun je zelfs kant-en-klare maaltijden die je voor je gezin bij hen bestelt hebt, bij ons afhalen. Dan hoef je niet meer te koken als je laat thuiskomt en heb je alle aandacht voor je kindje.

Goed om te weten: bij ons zijn alle dieetwensen mogelijk en onze locatie is volledig notenvrij.
 
“ Ons zoontje heeft het ontzettend naar zijn zin op de kinderopvang. Iedere donderdag komen we met een vrolijke baby thuis, die weer allemaal nieuwe vaardigheden heeft geleerd”

- een ouder -

 

Nieuwsgierig? Kom eens langs!

Je bent van harte welkom om bij ons een kijkje te komen nemen! Vraag via onderstaande knop een rondleiding aan en we laten je graag onze fijne locatie zien, terwijl we ondertussen al je vragen beantwoorden.

Rondleiding aanvragen

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Kind speelt met blokken spelen met de poppen knippen en plakken Samen een plakwerkje maken Samen boekje lezen Handen poetsen buiten spelen van de glijbaan buiten op de fietsjes slapen en wakker worden Jas ophangen na buitenspelen lekker samen smullen aan de slag met krijtjes Samen smullen van de boterhammen ouders komen hun kinderen brengen Bouwen met de blokken
Kind speelt met blokken spelen met de poppen knippen en plakken Samen een plakwerkje maken Samen boekje lezen Handen poetsen buiten spelen van de glijbaan buiten op de fietsjes slapen en wakker worden Jas ophangen na buitenspelen lekker samen smullen aan de slag met krijtjes Samen smullen van de boterhammen ouders komen hun kinderen brengen Bouwen met de blokken

Beoordelingen

KlantOK

50 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Kinderstad Tilburg locatie Koolhoven met een 8,0 gemiddeld.

8,0

Spelenderwijs steeds meer kunnen, dat is wat je peuter bij ons leert! In de groep met peuters vind je kind steeds weer nieuwe uitdagingen, die zijn of haar wereld verder zullen vergroten. De peuters kunnen lekker hun gang gaan met zorgvuldig uitgekozen spellen, puzzels, speelgoed en meer. 

Vriendschap

Een van de belangrijkste ingrediënten voor een lang en gelukkig leven is vriendschap. Kinderen zoeken elkaar op en leren van elkaar. Kinderen zoeken graag contact met anderen. Bij ons komen peuters binnen, leggen de eerste contacten, vinden speelmaatjes in elkaar en stappen zo samen de basisschool in waar de vriendschap nog verder kan uitgroeien. Over het algemeen stromen onze peuters door naar Basisschool Koolhoven. Samen maken ze de overstap. Spannend, maar toch vertrouwd. Na school op de BSO kunnen ze samen ontdekken wat het leven te bieden heeft aan activiteiten. En vooral… vriendschap.

Groepsaspect

Naast het spelen is het groepsaspect minstens zo belangrijk. De gezamenlijke speelmomenten (met elkaar en met ons) zijn niet alleen leuk, maar ook goed voor de spraakontwikkeling, motoriek en het versterken van de onderlinge band. Juist in een groep kunnen kinderen zich aan elkaar optrekken om nieuwe vaardigheden te leren. Zoals een boterham smeren, jas uit en aan doen en het herkennen van kleuren, vormen en cijfers.

Speciaal programma voor peuters: VVE

Peuteropvang Koolhoven is VVE (vroege en voorschoolse educatie) gecertificeerd.. Voor de voorschoolse educatie gebruiken wij het programma Piramide. We werken elke 5 weken met een nieuwe thema waarbij het de activiteiten en de omgeving helemaal opgaan in dit thema. Hiermee stimuleren we op gestructureerde en samenhangende wijze de ontwikkeling van kinderen van 0 – 4 jaar op het gebied van taal, rekenen, motoriek en de sociaal-economische ontwikkeling.

Samenwerking basisschool

Omdat we als kindcentrum nauw samenwerken met de basisschool komen de peuters al vroeg in contact met de omgeving van school. Dit maakt de overgang naar school makkelijker, omdat ze zich vertrouwd voelen met de omgeving. Helemaal leuk is dat de kinderen bij ons al vriendschappen sluiten die zich nog verder uit kunnen bouwen als ze samen op school zitten en samen naar de BSO kunnen gaan.

We zien onszelf dan ook als 1 organisatie met verschillende afdelingen. School is de afdeling onderwijs en wij zijn afdeling kinderopvang. We dragen een gezamenlijke visie en zorgen gezamenlijk voor een passend aanbod voor alle onze kinderen, waarin 'samen' en 'vertrouwen' betekenisvolle woorden voor ons zijn. 

Geschoold personeel

Onze professionals zijn allemaal pedagogisch geschoold, zijn extra geschoold op taalaanbod middels VVE (Voor- en vroegschoolse educatie), in bezit van BHV en EHBO diploma en ontwikkelen zich individueel op diverse gebieden.

Vol trots kunnen we ook aangeven dat we een ervaren team hebben met weinig verloop. Zij worden daarbij ook nog ondersteund door onze pedagogische coach Freline Nimmo

Ons kinderdagverblijf heeft 3 groepen voor peuters van 2 tot 4 jaar.

De groepen zijn ruim opgezet en licht door de vele ramen. Voor alle kinderen is er genoeg te beleven en er worden regelmatig diverse bijzondere activiteiten aangeboden, naast het dagelijkse ritme. Steeds wordt er rekening gehouden met de leeftijden van de kinderen en waar ze aan toe zijn. De leidsters volgen de ontwikkeling nauw gezet en door het onderhouden van een goed contact met jullie als ouders hebben zij een uitstekend beeld van uw kind. Hierdoor kunnen zij heel gericht bezig zijn met uw kind.

Buiten spelen

Alle groepen maken gebruik van onze fijne tuin vol uitdagende hoekjes en speel mogelijkheden. We vinden het belangrijk om elke dag even naar buiten te gaan, ook als het weer iets minder mooi is.

Welke service bieden we bij onze peuteropvang?
 • Eten en drinken:           gezonde voeding en een warme maaltijdservice
 • Ouderapp:                     voor een snelle en heldere communicatie in woord en beeld;
 • Ruilen van dagdelen:   of incidenteel extra afnemen wanneer er plek is;
 • Warme overdracht:      naar de basisschool en BSO
 • Opvoedingsadvies:      laagdrempelig en aan de hand van heldere praktijkvoorbeelden;
 • Inclusief luiers
+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Samen spelen Taalontwikkeling stimuleren Zelf ontdekken Van de glijbaan
Samen spelen Taalontwikkeling stimuleren Zelf ontdekken Van de glijbaan

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de kinderdagopvang van Kinderstad Tilburg locatie Koolhoven met een 8,3 gemiddeld.

8,3

BSO Koolhoven: echt even ontspannen na school

Aan de zuidrand van de Reeshof zit Kindercentrum Koolhoven. We delen ons pand met basisschool Koolhoven. Onze locatie is via diverse uitvalswegen goed bereikbaar. Ideaal dus voor ouders die buiten de Reeshof werken! Bij Kindcentrum Koolhoven  mag je kindje écht zichzelf zijn - zo vliegt het na een aantal jaar vol vertrouwen de wijde wereld in.

Het is half drie, de schoolbel gaat. In de centrale hal van Kindercentrum Koolhoven stromen kinderen samen: de schooldag zit erop en nu mogen ze naar de BSO. De stemming is uitgelaten. Het is toch altijd wel intens, zo’n schooldag. Ontspanning en even ontladen is voor kinderen broodnodig.

“Naar de BSO gaan is echt een feestje voor mijn dochter, zelfs of misschien wel juíst in vakanties.”

een moeder  

Verschillende basisgroepen

Als alle kinderen er zijn, gaan ze ieder naar hun eigen basisgroep. Er zijn in totaal zes basisgroepen: er zijn groepen voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool en groepen voor de jongsten. 

De dag op de BSO begint met uitpuffen, de dag loslaten. Vrijwel iedere basisgroep heeft een fijne leefkeuken of een heerlijke zithoek waar de kinderen fruit krijgen en iets lekkers te drinken. Op de groep wordt er dan voorgelezen of een verhaal verteld, en kinderen delen hun ervaringen van de dag. Als de kinderen op de banken en stoelen neerploffen, zie je de dag letterlijk van ze afglijden. Ze komen thuis bij ons én bij zichzelf. Zo krijgen ze de ruimte om echt even te landen na een drukke dag op school.

“Ik vind het zo fijn om jou te zien!”

een kind tegen een medewerker op de BSO -

Tijd voor ontspanning

De buitenschoolse opvang staat in het teken van spelen - heb vooral veel plezier! Voor onze kinderen is dit hun vrije tijd, dus mogen ze zelf bepalen wat ze willen doen. Ze kunnen uit allerlei activiteiten kiezen: lezen, knutselen, buiten spelen, met blokken bouwen of (voor oudere kinderen) computeren? Het is allemaal mogelijk. Bij alle groepen zijn knusse speelhoeken gemaakt, geschikt voor allerlei activiteiten. Of je nu liever even alleen speelt, of toch samen, voor alles vindt je kind bij ons een geschikte plek. Onze buitenschoolse opvang maakt ook gebruik van het schoolplein en de gymzaal van basisschool Koolhoven.

Hecht team, bekende gezichten

Onze gediplomeerde pedagogisch medewerkers zijn er op vaste tijden en dagen. Dat is wel zo fijn, want zo is er altijd een bekend gezicht voor je kind! Ook voor jou als ouder is dat prettig: zo weet je bij wie je moet zijn als er iets is. En het geeft natuurlijk ook vertrouwen.

Als kinderen al een tijd naar onze buitenschoolse opvang komen, zien we dat er een echte band ontstaat met onze medewerkers, en daar zijn we natuurlijk erg trots op. Het laat zien dat de kinderen zich echt thuis voelen bij ons!

“Wij hebben voor onze kinderen eigenlijk geen BSO meer nodig, maar ze willen zo graag!”

een moeder

Gezonde, verse maaltijd

Een gezonde en verse maaltijd vinden we belangrijk. Daarom werken we samen met cateringpartner Herbs & Spices in Alphen. Zij verzorgen voor ons de warme maaltijden, ze bakken koekjes en in de toekomst kun je zelfs kant-en-klare maaltijden die je voor je gezin bij hen besteld hebt, bij ons afhalen. Dan hoef je niet meer te koken als je laat thuiskomt en heb je alle aandacht voor je kindje.

Goed om te weten: bij ons zijn alle dieetwensen mogelijk en onze locatie is volledig notenvrij.

Je bent van harte welkom om bij ons een kijkje te komen nemen!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Op het tuimelrek buiten Klimmen op de klimwand Buitenspelen op de toestellen Buitenspelen onder de toestellen In de zandbak spelen Buitenspelende kinderen Buiten voetballen Van de glijbaan Helpen bij het fruit snijden Ontspannen voor de televisie
Op het tuimelrek buiten Klimmen op de klimwand Buitenspelen op de toestellen Buitenspelen onder de toestellen In de zandbak spelen Buitenspelende kinderen Buiten voetballen Van de glijbaan Helpen bij het fruit snijden Ontspannen voor de televisie

Beoordelingen

KlantOK

34 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Kinderstad Tilburg locatie Koolhoven met een 7,9 gemiddeld.

7,9

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • Koolhoven

Bijzondere kenmerken

 • Vertrouwde gezichten
  Zodat de kinderen de groepsleiding en elkaar goed kennen en zich vertrouwd voelen op de groep. We kiezen bewust voor een vaste, stabiele groepssamenstelling, die we voor de kinderen willen blijven waarborgen.
 • Samenwerking
  Verbinding en uniciteit staan centraal. We zoeken verbinding door samen te werken met de basisschool. Zo zorgen we voor een prettige overgang van opvang naar onderwijs. Binnen die samenwerking is alle ruimte voor je kind als individu.
 • Maaltijdservice
  Ben je wat later thuis en blijft je kindje bij ons eten? We bieden een gezonde, warme maaltijd van Herbs & Spices aan. In de toekomst kun je ook door hen gemaakte kant-en-klaar maaltijden bij ons afhalen. Je hoeft ze dan alleen bij hen te bestellen.
 • Non-verbale communicatie
  Op onze opvang maken we (naast verbale communicatie) gebruik van non-verbale communicatie via gebaren. Dit ondersteunt onze woorden en het stimuleert de taalontwikkeling. Dat helpt ons om je kind nog beter te begrijpen en andersom. Bekijk dit filmpje voor meer informatie.

Openingstijden

Kinderdagopvang
Maandag t/m vrijdag: 7.30 – 18.30 uur.

Opvang van 7.00 tot 19.00 uur is evt. mogelijk.

 

Peuteropvang
Maandag t/m vrijdag: 7.30 – 13.00 uur en 13.00 - 18.30 uur.

Dagdelen in overleg.

 

Buitenschoolse opvang
Maandag t/m vrijdag: na schooltijd – 19.00 uur

Tijdens vakanties en sluitingsdagen van de school: 7.30 – 19.00 uur.

Voorschoolse opvang standaard vanaf 7.30 uur (vanaf 7.00 uur is mogelijk).

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeuren

Marjan Besselse - BSO
06-82758810
Foto Noortje van Gorp
Noortje van Gorp - KDV
06-50286953

Waar vind je ons?

Koolhovenlaan 1b
5036 TK Tilburg

Tel: 013-5784570
Openingstijden

Telefoonnummers groepen

Kinderdagverblijf groepen

Kolibrie: 013-5784571

Koolmees: 013-5784572

Koekoek: 013-5784573

Koperwiek: 013-5784574

Korhoen: 013-5784575

Kolgans: 013-5784576

Koningsfazant: 013-5784577

Koritrap: 013-5784579

 

Buiten schoolse opvang groepen:

Koevinkje: 013-5784578

Kokerbeertje: 013-5784579

Kommavlinder: 013-5784579

Koningspage: 013-5784200

Koningsmantel: 013-5784201

Kosmopoliet: 013-5784201

Is je interesse gewekt?

Wil je je kind(eren) direct inschrijven? Dat kan eenvoudig via onderstaande button!

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool.