Kleintje Monopole

 • Veel fantasie
 • Samen in de buurt
 • Kunst en cultuur
 • Jezelf zijn

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 7,8

Cultuur locatie
Spelen met natuurlijke materialen bij Kleintje Monopole

LOCATIE KLEINTJE MONOPOLE IS VANAF DE ZOMERVAKANTIE GESLOTEN. JE BENT VAN HARTE WELKOM OP ÉÉN VAN ONZE ANDERE LOCATIES.

 

Je kind is bijna 2 jaar en is klaar voor de volgende stap in zijn of haar leventje: de peuteropvang. Bij ons leren kinderen spelenderwijs door samen te spelen, samen te doen en samen te beleven. Kleintje Monopole heeft bovendien iets extra’s: we hebben veel aandacht voor fantasie en expressie. We zijn veel aan het zingen, dansen, muziek maken, knutselen, bouwen, toneel spelen en ga zo maar door. We werken hierin samen met CulTuur BSO Monopole, nog zo’n pareltje in hartje centrum.

Fantasie

Je kind mag zich bij ons vrij uiten, de eigen fantasie gebruiken en zichzelf zijn: dat is heerlijk en belangrijk tegelijkertijd. Zo bouwen we aan het zelfvertrouwen van ieder kind. Natuurlijk werken we ook met programma’s om te leren tellen, kleuren en vormen te leren. We hebben de overtuiging dat kinderen tussen 2 en 4 jaar niet hoeven te presteren, maar mogen leren op hun eigen tempo.

Op deze manier zorgen we ervoor dat je kind straks een goede start kan maken op de basisschool.

Dik tevreden

Ouders zijn dik tevreden over onze peuteropvang. We scoren een zeven en een half en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Vooral omdat we zien dat de peuters zich thuis voelen en ze vertrouwd zijn met onze professionals, die zowel pedagogisch als kunstzinnig geschoold zijn. Kom gerust eens kijken naar onze theaterhoek, muziekhoek, dans- en gymzaal en knutselruimte. Net even anders dan een ‘gewone’ peuteropvang.

Samen met De Stappen

Kleintje Monopole vind je in MFA Het Spoor en heeft een aantal fijne buren, zoals basisschool De Stappen. Met deze basisschool delen we onze gang: daar spelen onze kinderen regelmatig samen met leerlingen van de school. We delen dezelfde visie en steken in op ontdekken, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en stimuleren van zelfvertrouwen. Een mooie kruisbestuiving, en dat zien we!

Nieuwe ervaringen

De wereld van je peuter wordt steeds groter. Deze ontdekkingstocht ligt vol nieuwe ervaringen. We doen dit gedoseerd, want kinderen krijgen al zoveel nieuwe informatie te verwerken. Daarom sluiten we bewust aan bij de themaweken in het gebouw, zoals de Italiëweek of de Kunstweek van Contour de Twern. Ook de opa’s en oma’s van het naastgelegen woonzorgcentrum doen mee. Deze activiteiten zijn superleuk: jong en oud genieten samen!

Opgroeien

Bij onze opvang draait het dus echt om samenwerking. En zeker ook met jou, als ouder. We dragen ons steentje bij aan het opgroeien van je zoon of dochter. We horen het graag als je bepaalde wensen of aandachtspunten hebt voor je kind. En we vinden het belangrijk dat je ons, de andere kinderen en ouders ook leert kennen. Dus als je tijd hebt, blijf gerust even een praatje maken. Of kom naar onze gezellige ouderavonden.

Ben je benieuwd of Kleintje Monopole bij jou en je kind past? Kom gerust eens samen langs voor een rondleiding!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Samen genieten van muziek bij Kleintje Monopole Verstoppertje spelen bij Kleintje Monopole Fruit eten bij Kleintje Monopole Bouwen met hout bij Kleintje Monopole Vrienden maken bij Kleintje Monopole Buiten op ontdekking bij Kleintje Monopole Buiten spelen bij Kleintje Monopole Boekje lezen bij Kleintje Monopole Binnenkijken bij Kleintje Monopole
Samen genieten van muziek bij Kleintje Monopole Verstoppertje spelen bij Kleintje Monopole Fruit eten bij Kleintje Monopole Bouwen met hout bij Kleintje Monopole Vrienden maken bij Kleintje Monopole Buiten op ontdekking bij Kleintje Monopole Buiten spelen bij Kleintje Monopole Boekje lezen bij Kleintje Monopole Binnenkijken bij Kleintje Monopole

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de peuteropvang van Kinderstad locatie Kleintje Monopole met een 7,8 gemiddeld.

7,8

Bijzondere kenmerken

 • Veel fantasie
  Peuters hebben veel fantasie. Dat is prachtig en daar leren ze veel van. We gebruiken fantasie en expressie om kinderen veel zelfvertrouwen te geven, als basis voor hun toekomst!
 • Samen in de buurt
  We doen veel samen in de buurt: met kinderen van basisschool De Stappen, met activiteiten in MFA Het Spoor, met de ouderen van zorgcentrum De Bijsterstede. Samen opgroeien in onze fijne buurt!
 • Kunst en cultuur
  Onze peuteropvang ziet er net even anders uit: in de theaterhoek, muziekhoek, danshoek, knutsel- en bouwhoek bieden onze creatieve professionals veel extra’s als voorbereiding op school.
 • Jezelf zijn
  Onze visie is dat kinderen hun eigen weg mogen gaan. Al doende leren ze van alles, zoals problemen oplossen, samen en alleen spelen, omgaan met emoties. Wij helpen om de wereld te ontdekken.

Openingstijden

Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag        07.30-13.00 uur

Donderdag*                                                          07.30-18.30 uur

 

*vanaf januari 2023 ook op andere dagen tot 18.30 uur geopend!

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Rene Spieringhs
René Spieringhs
06-58973943

Waar vind je ons?

Schaepmanstraat 34
5041 AR Tilburg

Tel: 013-7440151
Openingstijden

Aanmelden

Vul eenvoudig het aanmeldformulier in om je kind aan te melden.

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!