Huibeven

 • Ruime locatie
 • Ontdektuin
 • Samenwerken
 • Gezonde levensstijl

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 8,3
Peuteropvang: 7,9
Buitenschoolse opvang: 7,2

Goed nieuws: op onze kinderopvanglocatie zijn plekken beschikbaar. Kom gerust langs voor een rondleiding!

Campus locatie
Kinderopvang Huibeven
 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • Peuteropvang (2-4 jaar)
 • BSO (4-13 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Kinderdagverblijf Huibeven is onderdeel van Kindercentrum Huibeven, een sfeervolle en persoonlijke Kinderstad Campus in Tilburg Reeshof. Kinderen van 0 tot 4 jaar zijn welkom op ons kinderdagverblijf. In het ruime, moderne en bovenal kleurrijke pand komen kinderen van alle leeftijden samen om te spelen en te leren.

Kindercentrum Huibeven ligt in een levendige omgeving, vlakbij verschillende basisscholen. We delen het pand met de Jan Ligthartschool. Op de eerste verdieping – vlak boven het kinderdagverblijf – is onze buitenschoolse opvang gevestigd. Kortom: kinderen van 0 tot 13 jaar vinden een veilige én leuke omgeving op de campus.

Ons kinderdagverblijf:

 • Heeft alle aandacht voor jouw kind
 • Vindt samenwerking belangrijk
 • Bevindt zich op een mooie, ruime locatie
 • Biedt veel speelruimte én een avontuurlijke ontdektuin
 • Is VVE-gecertificeerd

Ontwikkeling centraal

Bij Kinderdagverblijf Huibeven maken kinderen kennis met alledaagse gebeurtenissen; met een vaste structuur op een dag, met seizoenen, met feestelijkheden en met emoties zoals blijheid, boosheid en verdriet. Kinderen leren veel van elkaar. Dat vinden wij ook een grote meerwaarde van een kinderdagverblijf. Kinderen worden spelenderwijs uitgedaagd om hun motorische, cognitieve, creatieve en taalkundige vaardigheden te ontwikkelen. Samen zingen, samen (voor)lezen, samen (buiten) spelen. Op dat vlak stimuleren we ‘samen doen’. De ontwikkeling van de kinderen staat bij ons centraal.

Deskundige begeleiding door onze pedagogische medewerkers

Onze gediplomeerde pedagogisch medewerkers begeleiden jouw kind, zij zorgen voor een goede sfeer in de groep. We letten erop dat kinderen goed met elkaar leren omgaan, maar ook voor zichzelf kunnen opkomen. Als er iets is kunnen kinderen altijd bij ons terecht; wij gaan op een sensitieve en responsieve manier met ze om. We luisteren, lachen, geven complimentjes of een aai over de bol. Daarbij hebben we respect voor de autonomie en zelfstandigheid van een kind, zonder grenzen en structuur uit het oog te verliezen. Bij Kinderdagverblijf Huibeven voelen kinderen zich emotioneel veilig en geborgen.

Samenwerken vinden wij belangrijk

We werken graag samen. Met elkaar, met de kinderen en hun ouders, met het consultatiebureau. En we hebben ook een maatschappelijke functie in de wijk. In ons activiteitenaanbod zoeken we graag de samenwerking op, dat maakt ons programma heerlijk divers. Zo bieden wij bijvoorbeeld peuterdansles aan, samen met dansschool DC Company. We leren over de natuur in Cultuurpluktuin De Populier. En in ons concept JONG + OUD = GOUD ontmoeten we onze buren van zorgcentrum De Reyshoeve; dan komt jong en oud samen.

Onze centrale ligging in de wijk draagt bovendien bij aan een optimale samenwerking met diverse basisscholen in de wijk, zoals OBS De Heerevelden, RKBS De Wegwijzer en natuurlijk de Jan Ligthartschool, waarmee we zelfs onze hoofdingang delen.

Groepenindeling

Kinderdagverblijf Huibeven heeft vier groepen, met kinderen van 0 tot 4 jaar.

 • Twee breed horizontale groepen met kinderen van 0 tot ongeveer 3 jaar

Voor baby’s, dreumesen en de jongste peuters bieden we bovenal een stabiele en veilige basis. Het dagritme van de allerjongsten stemmen we af met jou als ouder. Daarnaast bieden we rust, regelmaat én uitdaging. Allemaal randvoorwaarden voor een optimale ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat kinderen zich fijn voelen bij ons op de groep. Activiteiten laten we aansluiten op de behoefte van ieder kind. Voor de kleintjes hebben we een aparte, rustige ruimte ingericht. 

 • Twee peutergroepen met kinderen van 2 tot 4 jaar

In de peutergroepen komen de kinderen van de kinderdagopvang samen met de kinderen van de peuteropvang. Alle kinderen vanaf 2 jaar doen mee in het speciale peuteraanbod (voorschoolse educatie). We werken met de VVE-methode Piramide, en dus met thema’s en activiteitenhoeken. We zorgen voor afwisselend spelmateriaal dat de ontwikkeling stimuleert en de verbeelding prikkelt. Kinderen mogen samen spelen, of zelfstandig. Daarnaast gaan we veel naar buiten en gebruiken we andere ruimtes op onze locatie, zoals de gymzaal en de speelhal, voor gezamenlijke activiteiten met kinderen van andere groepen.

Kinderopvang bij ons is inclusief:

 • Deskundige begeleiding
 • Fruit en gezonde tussendoortjes
 • Lunch
 • Drinken
 • Luiers

Benieuwd naar onze locatie?

Maak gerust een afspraak voor een rondleiding.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Baby kinderopvang Huibeven Baby speelt op kleed Baby's spelen op het kleed met pedagogisch medewerker Baby speelt met bal peuter bouwt toren peuters zitten bij steen
Baby kinderopvang Huibeven Baby speelt op kleed Baby's spelen op het kleed met pedagogisch medewerker Baby speelt met bal peuter bouwt toren peuters zitten bij steen

Beoordelingen

KlantOK

36 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Kinderstad Tilburg locatie Huibeven met een 8,3 gemiddeld.

8,3

Peuteropvang Huibeven is onderdeel van Kindercentrum Huibeven, een sfeervolle en persoonlijke Kinderstad Campus in Tilburg Reeshof. Kinderen van 2 tot 4 jaar zijn welkom om zich bij ons spelenderwijs voor te bereiden op de basisschool.

Kindercentrum Huibeven ligt in een levendige omgeving, vlakbij verschillende basisscholen. We delen het pand met de Jan Ligthartschool. Op de eerste verdieping – vlak boven het kinderdagverblijf en peuteropvang – is onze buitenschoolse opvang gevestigd. In het ruime, moderne en bovenal kleurrijke pand komen kinderen van 0 tot 13 jaar samen om te spelen en te leren. 

Onze peuteropvang:

 • Bereidt jouw kind spelenderwijs voor op de stap naar de basisschool
 • Bevindt zich op een mooie, ruime locatie
 • Biedt veel speelruimte én een avontuurlijke ontdektuin
 • Vindt samenwerking belangrijk
 • Is VVE-gecertificeerd

Voorbereiden op de basisschool

Peuteropvang is perfect om kinderen van 2 tot 4 jaar alvast te laten wennen aan het ritme en de structuur van de basisschool. En om leeftijdsgenootjes te leren kennen. Bij Kinderdagverblijf Huibeven kunnen kinderen twee dagdelen in de week – bestaande uit een ochtend en middag dagdeel, tijdens schoolweken- terecht voor voorschoolse educatie.

Deskundige begeleiding door onze pedagogische medewerkers

Onze gediplomeerde pedagogisch medewerkers begeleiden jouw kind, zij zorgen voor een goede sfeer in de groep. We letten erop dat kinderen goed met elkaar leren omgaan, maar ook voor zichzelf kunnen opkomen. Als er iets is kunnen kinderen altijd bij ons terecht; wij gaan op een sensitieve en responsieve manier met ze om. We luisteren, lachen, geven complimentjes of een aai over de bol. Daarbij hebben we respect voor de autonomie en zelfstandigheid van een kind, zonder grenzen en structuur uit het oog te verliezen. Bij peuteropvang Huibeven voelen kinderen zich emotioneel veilig en geborgen.

Voorschoolse educatie

Kinderdagverblijf Huibeven is VVE-gecertificeerd. Wij werken volgens het VVE-programma Piramide; een methode waarin op gestructureerde en samenhangende wijze de ontwikkeling van peuters wordt gestimuleerd op het gebied van taal, rekenen, motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling. We werken met verschillende thema’s en activiteitenhoeken.

Gemengde peutergroepen

We hebben twee peutergroepen bij Kinderdagverblijf Huibeven. Hierin komen de kinderen van de kinderdagopvang samen met de kinderen van de peuteropvang. We zorgen voor afwisselend spelmateriaal dat de ontwikkeling stimuleert en de verbeelding prikkelt. Kinderen mogen samen spelen, of zelfstandig. Daarnaast gaan we veel naar buiten en gebruiken we andere ruimtes op onze locatie, zoals de gymzaal en de speelhal, voor gezamenlijke activiteiten met kinderen van andere groepen.

Kinderopvang bij ons is inclusief:

 • Deskundige begeleiding
 • Fruit en gezonde tussendoortjes
 • Lunch
 • Drinken
 • Luiers

Benieuwd naar onze locatie?

Maak gerust een afspraak voor een rondleiding

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Peuter bouwt toren met gekleurde blokken Peuter leest boek op de bank Peuters lopen hand in hand buiten met Pedagogisch medewerker peuters tekenen aan tafel Peuter kleurt aan tafel Interactie aan tafel peutergroep
Peuter bouwt toren met gekleurde blokken Peuter leest boek op de bank Peuters lopen hand in hand buiten met Pedagogisch medewerker peuters tekenen aan tafel Peuter kleurt aan tafel Interactie aan tafel peutergroep

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de peuteropvang van Kinderstad Tilburg locatie Huibeven met een 7,9 gemiddeld.

7,9

Buitenschoolse opvang Huibeven is onderdeel van Kindercentrum Huibeven, een sfeervolle en persoonlijke Kinderstad Campus in Tilburg Reeshof. Kinderen van 4 tot 13 jaar zijn welkom op onze bso. In het ruime, moderne en bovenal kleurrijke pand komen kinderen van alle leeftijden samen om te spelen en te leren.

Bso Huibeven is onderdeel van Kindercentrum Huibeven, een sfeervolle en persoonlijke Kinderstad Campus in Tilburg Reeshof. Wij vangen kinderen op van 4 tot 13 jaar. De bso is gevestigd op de eerste verdieping van de campus, vlak boven ons kinderdagverblijf op de benedenverdieping.

Op onze bso:

 • Hebben we alle aandacht voor jouw kind
 • Ontstaan de mooiste vriendschappen
 • Maken we de activiteitenplanning samen met de kinderen
 • Vinden we samenwerking belangrijk
 • Is veel speelruimte om te spelen, zowel binnen als buiten
 • Is vrije tijd het uitgangspunt

Plezier maken

Bso Huibeven is een huiselijke plek, met een warme, gezellige sfeer. Wij vinden het belangrijk dat je kind zich thuisvoelt bij ons. Bij ons staat het spelen en plezier hebben voorop. In en rondom het ruime, moderne en bovenal kleurrijke pand van bso Huibeven kan jouw kind naar hartenlust spelen. Binnen en buiten. Met andere kinderen uit de buurt of misschien soms liever even alleen. Creatief, sportief of expressief. Rustig of actief. Het kan allemaal. Het is de vrije tijd van de kinderen, dus mogen ze zelf bepalen wat ze willen doen. Iedere dag organiseren we een leuke activiteit, passend bij het thema dat speelt. We stimuleren kinderen aan die activiteit mee te doen. Ze doen dus regelmatig nieuwe dingen. Dat levert mooie ervaringen op.

Thema’s en activiteiten

De activiteitenplanning maken we samen met de kinderen. Onze ruimtes zijn slim ingericht; dat maakt heel diverse activiteiten mogelijk. Kinderen kunnen samen spelletjes doen, knutselen in het atelier, droomhuizen bouwen in de bouwhoek en verkleden en toneelspelen rond het podium. In onze gezellige woonkeuken, die net als thuis een centrale plek heeft op onze bso, organiseren we kookactiviteiten en kunnen we gezellig samen eten. Op het schoolplein van de Jan Ligthartschool en het voetbalveld van De Wegwijzer worden kinderen uitgedaagd te bewegen en te ontdekken. Daarnaast hebben we een dakterras met mogelijkheden tot activiteit en ontspanning. Op vrije dagen en in schoolvakanties maken we samen regelmatig leuke uitstapjes buiten de bso.

De weg naar vrijheid en zelfstandigheid

In samenspraak met ouders en kinderen werken we ook aan meer vrijheid en zelfstandigheid om hun eigen dingen te doen. Bijvoorbeeld zelfstandig buiten spelen. Vanzelfsprekend maken we hier samen altijd goede afspraken over.

Deskundige begeleiding door onze pedagogische medewerkers

Onze gediplomeerde pedagogisch medewerkers begeleiden jouw kind. Zij zorgen voor een goede sfeer op de bso. We willen een verrijkende aanvulling zijn op de thuisbasis. Als er iets is kunnen kinderen altijd bij ons terecht; wij gaan op een respectvolle manier met ze om. Ook voor ouders staat onze deur altijd open. U kunt ook bij ons terecht als u zorgen hebt of vragen over de ontwikkeling van uw kind.

Samenwerken vinden wij belangrijk

Onze centrale ligging in de wijk Reeshof draagt bij aan een optimale samenwerking met diverse basisscholen in de wijk, zoals basisscholen De Heerevelden, De Wegwijzer, De Westerwel en natuurlijk de Jan Ligthartschool, waarmee we zelfs de hoofdingang delen. De samenwerking is erop gericht om de overgang tussen ons kindercentrum en scholen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ook in ons activiteitenaanbod zoeken we graag de samenwerking op, dat maakt ons programma heerlijk divers. Zo gaan we regelmatig naar dansschool DC Company om dans workshops te volgen. We leren over de natuur in Cultuurpluktuin De Populier. En in ons concept JONG + OUD = GOUD ontmoeten we onze buren van zorgcentrum De Reyshoeve; daar komen jong en oud samen.

Doelgroep

Onze buitenschoolse opvang is toegankelijk voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Uw kind kan gebruik maken van de buitenschoolse opvang gedurende de hele basisschoolperiode, met of zonder schoolvakanties. Of juist alleen tijdens schoolvakanties. Een geruststellende gedachte dat u hiervoor niet steeds iets anders hoeft te regelen. Bovendien geeft het uw kind duidelijkheid en continuïteit.

Opvang bij ons is inclusief:

 • Een luisterend oor
 • Fruit en gezonde tussendoortjes
 • Lunch (tijdens ADVdagen en vakanties)
 • Drinken

Benieuwd naar onze locatie?

Maak gerust een afspraak voor een rondleiding

 

 

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

BSO kinderen spelen in de zandbak BSO kinderen spelen in de bouwhoek BSO kinderen doen een spelletje aan tafel BSO kinderen spelen met klei BSO kinderen met PM'er op het bankje buiten
BSO kinderen spelen in de zandbak BSO kinderen spelen in de bouwhoek BSO kinderen doen een spelletje aan tafel BSO kinderen spelen met klei BSO kinderen met PM'er op het bankje buiten

Beoordelingen

KlantOK

20 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Kinderstad Tilburg locatie Huibeven met een 7,2 gemiddeld.

7,2

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • De Wegwijzer
 • Hartevelden
 • Westerwel

Bijzondere kenmerken

 • Ruime locatie
  We bieden een mooie, ruime locatie met veel speelruimte. Binnen hebben we een ruime speelhal en gymzaal, buiten een tuin en een speelplaats. Kinderen kunnen zich bij ons optimaal ontwikkelen.
 • Ontdektuin
  In onze groene ontdektuin komen kinderen in contact met de natuur. Vrij bewegen. Kennismaken met natuurlijke materialen en verschillende structuren voelen, zoals water, zand en steentjes. Ontdekken!
 • Samenwerken
  Samenwerking is belangrijk. Met elkaar, de kinderen en hun ouders. Maar ook met omliggende scholen, en lokale organisaties zoals het lokale zorgcentrum, de dansschool en de cultuurpluktuin.
 • Gezonde levensstijl
  We besteden aandacht aan een gezonde levensstijl: veel bewegen én gezond eten. We drinken veel water, bieden groenten en fruit aan en eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Openingstijden

Kinderopvang: 

maandag t/m vrijdag

7.30 - 18.30 uur

 

Peuteropvang (tijdens schoolweken):

maandag, dinsdag en donderdag:

vanaf 7.30-18.30 uur (ochtend vanaf 7.30-13.00 uur, middag vanaf 13.00-18.30 uur).

woensdag en vrijdag:

vanaf 7.30-13.00 uur

 

Voorschoolse opvang

maandag t/m vrijdag

7.30 - 8.30 uur

 

Buitenschoolse opvang:

maandag t/m vrijdag

einde schooltijd tot 19.00 uur

 

Tijdens vakanties en sluitingsdagen 

maandag t/m vrijdag

7.30 - 19.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Tessa Voets
Tessa Voets
06-13437481

Waar vind je ons?

Glimmenstraat 3
5043 MZ Tilburg

Tel: 013-5702525
Openingstijden

Is je interesse gewekt?

Ben je geïnteresseerd en wil je je kind direct aanmelden? Ga direct naar ons aanmeldformulier:

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!