Het Zand

 • Aandacht
 • Ontdekken
 • Taalstimulering
Peuteropvang Huub

Peuteropvang het Zand gaat sluiten.

Vanaf juli 2020 bieden we geen peuteropvang meer aan op deze locatie. Vanaf heden schrijven we ook geen nieuwe kinderen meer in. We verwijzen u graag naar de website van peuteropvang Huub, Kruispunt, Rendierhof of WipWap.  

In basisschool Jeanne d’Arc vindt u onze peuteropvang. Als onderdeel van de school, de ontmoetingsplaats in de wijk, hebben we bij Het Zand veel expertise in huis. Dit zorgt voor een kleurrijke en gezellige peuteropvang, waar we werken aan de vroege ontwikkeling van de peuters in de wijk. 

Voor de peuters hebben we een uitdagende ruimte, met de mogelijkheid om gebruik te maken van onze eigen buitenruimte op het schoolplein. Hierdoor is de verbinding met de kinderen van school al vroeg gemaakt. 

Op ontdekking in de verschillende ruimtes

De peuters worden uitgedaagd om telkens weer iets nieuws te ontdekken. We werken met verschillende hoeken in de groepsruimtes, in de hal en ook in de buitenruimte.Hierdoor hebben de kinderen ook de mogelijkheid om zelf te kiezen. Soms willen ze met anderen spelen en soms heeft een kind ook behoefte aan rust en een eigen plekje.

De peuteropvang biedt voor kinderen vanaf 2 jaar de kans om te spelen met leeftijdsgenootjes en zich te ontwikkelen tot kinderen die klaar zijn voor de basisschool. We hebben ruimte voor maximaal 16 kinderen op de peutergroep. We werken aan de belangrijkste vaardigheid; het samen spelen. De peuters spelen samen in de hal, buiten en in de groepsruimte. 

Voorbereiden op het basisonderwijs

De opvang van de peuters wordt vormgegeven door een methode die gebruikt wordt voor voor- en vroegschoolse educatie, het zogenaamde VVE. Wij maken gebruik van de methode ‘piramide’. De nadruk ligt op spelen, want hier leer je veel van. De extra aandacht voor taal en de voorbereiding op het basisonderwijs gebeurt ook spelenderwijs; we leren de peuters vaardigheden om om te kunnen gaan met taal, een dagritme en regels & afspraken die je met elkaar maakt.

Stagiaires bij ons erkend leerbedrijf

Het Zand is onderdeel van Rendierhof B.V. en daarmee een erkend leerbedrijf. Wij vinden het van groot belang dat studenten op een goede plek praktijk ervaring op doen, daarom bieden we per jaar een aantal stageplekken aan voor zowel Mbo- als Hbo-studenten.

Waarom kiezen voor peuteropvang Het Zand?

 • Uitdagende omgeving
 • 2 tot 4 jaar
 • Uitdagende buitenruimte
 • Samen spelen
 • Ontdekken
 • Ontwikkelen van vaardigheden
 • Goede voorbereiding op de basisschool

Contracten:

 • 40 weken Peuteropvang
+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Bijzondere kenmerken

 • Aandacht
  Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen zich bij ons gezien en gehoord voelen. Veel activiteiten worden in groepjes aangeboden waardoor er ruimte is voor individuele aandacht. We spelen in op behoeften van kinderen door te kijken en te luisteren.
 • Ontdekken
  Kinderen krijgen bij ons veel ruimte om nieuwe ervaringen op te doen, op hun eigen niveau en in hun eigen tempo.
 • Taalstimulering
  We werken met een gericht taalprogramma (Piramide) waarbij we door middel van prentenboeken, liedjes en versjes en kringgesprekken de woordenschat van kinderen vergroten.

Openingstijden

maandag: 7.30 - 13.00 uur

dinsdag: 7.30 - 13.00 uur

woensdag: 7.30 - 13.00 uur

donderdag: 7.30 - 13.00 uur

vrijdag: 7.30 - 13.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Landelijk registratienummer
 • 165402532

Directeuren

foto Rob
Rob Gelderblom
06-83013408
foto Ingrid
Ingrid van Asten
06-13110965

Waar vind je ons?

Le Bourgetstraat 21
5042 TG Tilburg

Tel: 013-4673997
Openingstijden

Aanmelden

U kunt hier direct aanmelden.