Grote Beemd

 • Gezonde kinderopvang
 • Samenwerking basisscholen
 • Klimmen en klauteren

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 7,8
Peuteropvang: 7,5
Buitenschoolse opvang: 7,5
 

Campus locatie
Glijden maar!
 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • Peuteropvang (2-4 jaar)
 • BSO (4-13 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Bij Kindercentrum Grote Beemd leert je kind omgaan met andere kinderen van verschillende leeftijden. We besteden veel aandacht aan een gezellige en huiselijke sfeer met voldoende uitdaging voor alle leeftijdsgroepen. We doen er vanaf de allereerste dag alles aan om ervoor te zorgen dat je baby zich helemaal thuis voelt. Speelgoed kiezen we met zorg uit. Ziet het er uitdagend uit? Van welk materiaal is het gemaakt? Kunnen de kinderen er hun fantasie bij gebruiken?

Fantasie en creativiteit worden ook geprikkeld in onze groepsruimten, de speelhal en in het atelier.

Onze medewerkers bieden allerlei activiteiten aan, waarbij het spelen en plezier hebben voorop staat. De ruimtes van het kindercentrum zijn zo ingericht dat ieder kind op zijn eigen ontwikkelingsniveau kan spelen. We hebben verschillende speelplekken gecreëerd waar de kinderen alleen of juist met andere kinderen kunnen spelen. 

Elke dag naar buiten

Buiten hebben we een mooie tuin, waar kinderen op avontuur kunnen. Elke dag buitenspelen is een must. Wat is er nou leuker dan heerlijk stampen in de plassen als het regent of lekker met zand en water spelen als het mooi weer is.

Groepen op het kinderdagverblijf

We hebben verschillende groepen op ons kinderdagverblijf:

 • 2 groepen van 0-3 jaar (52 weken contract)
 • 2 groepen van 2-4 jaar (40 weken contract of 52 weken contract)
 • 1 groep van 0-4 jaar (52 weken contract)

Ben je zwanger en heb je nog geen ervaring met kinderopvang? Dan komt er ongetwijfeld een hoop op je af. Kom gerust eens langs voor een rondleiding. We beantwoorden je vragen graag.

Wist je dat je op iedere leeftijd kunt starten op het kinderdagverblijf? Veel dreumesen zijn toe aan een nieuwe uitdaging. Ze ontdekken de wereld op een hoog tempo en zijn nieuwsgierig naar andere kinderen. Ook op ons kinderdagverblijf zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar voor 1-jarigen!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Voorlezen Buiten spelen samen op de bank
Voorlezen Buiten spelen samen op de bank

Beoordelingen

KlantOK

23 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Kinderstad Tilburg locatie Grote Beemd met een 7,8 gemiddeld.

7,8

Bij kinderopvang Grote Beemd werken we op alle groepen met een VVE programma (voor- en vroegschoolse educatie), namelijk Piramide. Door middel van gerichte activiteiten stimuleren we spelenderwijs de ontwikkeling van kinderen. Dit gebeurt al vanaf de babyleeftijd, maar komt vooral tot uiting in onze peutergroepen. Een betere start op de basisschool kunnen we kinderen niet geven!

We bieden regelmatig speciale activiteiten voor de peuters aan. Dit kan bijvoorbeeld zijn, een muziek- of voorleesactiviteit of een workshop dans.

Samenwerking met basisscholen

Wij hebben een nauwe samenwerking met de basisscholen Bloemaert en Driecant. Groot voordeel van onze samenwerking is dat kinderen bij ons van baby af aan in beeld zijn bij het team van zowel school als kinderopvang. De ontwikkeling van je kindje wordt nauwlettend gevolgd vanaf dag 1. Bovendien leert je baby/peuter bij ons zijn toekomstige klasgenootjes al kennen waardoor ze met veel vertrouwen straks groep 1 in stappen. Elk jaar vinden er gezamenlijke activiteiten plaats met de basisscholen, denk hierbij aan Sinterklaasviering, opening van het schooljaar en lentefeest.

Samen met onze 3-jarige peuters brengen wij regelmatig een bezoek aan de basisschool om ze al een beetje kennis te laten maken met hun nieuwe groep.

Daarnaast hebben we een warme overdracht met de nieuwe leerkrachten van onze peuters. Op deze manier hopen we de overgang van kindercentrum naar basisschool zo klein mogelijk te houden.

Peutergroepen

We hebben twee peutergroepen op ons kinderdagverblijf:

 • Groep Boeven is alle dagen geopend van 7:30-19:30 uur. Kinderen spelen hier zowel hele dagen als dagdelen met elkaar op basis van een 52-weken of 40 weken overeenkomst. 
 • Groep Doerakken is alle dagen geopend van 7:30-13:00 uur. Kinderen spelen hier op basis van een 40 weken contract een aantal dagdelen in de week samen.

Benieuwd wat past bij uw situatie? Zowel voor werkende als niet werkende ouders is peuteropvang toegankelijk. Maak eenvoudig een afspraak voor een rondleiding.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

samen spelen aan tafel poppenkast
samen spelen aan tafel poppenkast

Beoordelingen

KlantOK

11 ouders beoordelen de peuteropvang van Kinderstad Tilburg locatie Grote Beemd met een 7,5 gemiddeld.

7,5

Bij Kindercentrum Grote Beemd, in de groene, kindvriendelijke wijk Dalem Zuid in Tilburg Reeshof, hebben we ook een buitenschoolse opvang (BSO). Op onze BSO kunnen kinderen in de verschillende ruimtes en hoekjes knutselen, bouwen, computeren, verkleden, lezen, spelletjes doen, koekjes bakken of andere lekkere dingen koken. Voor elk wat wils! De pedagogisch professionals letten op de kwaliteit en veiligheid en bovenal op de goede sfeer in de groep.

Speciale activiteiten

Vaak organiseren we speciale activiteiten: lopend naar de speeltuin in de buurt of naar de kinderboerderij, een leuke workshop in bibliotheek Heyhoef of 'gewoon' boodschappen doen op de Dalempromenade. Als er meer tijd is, zoals in de vakanties, gaan we naar de bossen, de diverse musea of lekker sporten bij T-Kwadraat.

Verschillende groepen

We werken op onze buitenschoolse opvang met 3 verticale basisgroepen (4-13 jaar). Na de binnenkomst kunnen kinderen kiezen welke activiteit in welke ruimte zij die dag willen doen. We bieden opvang voor 52, 40 (schoolweken) of 12 weken (schoolvakanties).

Ben je benieuwd of onze buitenschoolse opvang bij je kind past? Kom eens langs voor een rondleiding!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

actief in de gymzaal uitstapje naar het museum samen naar het park
actief in de gymzaal uitstapje naar het museum samen naar het park

Beoordelingen

KlantOK

20 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Kinderstad Tilburg locatie Grote Beemd met een 7,5 gemiddeld.

7,5

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • De Bloemaert
 • Jan Ligthart Driecant

Bijzondere kenmerken

 • Gezonde kinderopvang
  Wij bieden gezonde kinderopvang, dat wil zeggen dat wij ons houden aan de richtlijnen van het Voedingscentrum en ook dat wij veel spel- en bewegingsactiviteiten aanbieden.
 • Samenwerking basisscholen
  Baby’s ontmoeten hun toekomstige klasgenootjes al op het kinderdagverblijf. Dit maakt de overgang eenvoudiger. Ook vinden er veel gezamenlijke activiteiten met de basisscholen plaats.
 • Klimmen en klauteren
  In de hal van het kinderdagverblijf kunnen kinderen klimmen, glijden en spelen. Daarnaast gaan ze op ontdekking in de tuin, verstoppen in de "hutten" en is er genoeg ruimte om te rennen en te fietsen.

Openingstijden

Kinderdagopvang

maandag - vrijdag
7.30 – 18.30 uur

 

Peuteropvang (40 weken contract)

maandag - vrijdag
7.30 – 13.00 uur

 

Buitenschoolse opvang

maandag t/m vrijdag
na schooltijd – 19.00 uur

Tijdens vakanties en sluitingsdagen
van de school van 7.30 – 19.00 uur

Ook voorschoolse opvang vanaf 7.30 uur

                                                                                                   

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Charissa
Charissa van den Aker
06-50657574

Waar vind je ons?

Dalemdreef 29 F
5035 LZ  Tilburg

Tel: 013-578 46 60
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!