Grebbe

 • Vriendschap
 • Licht en rust
 • Keuzevrijheid
 • Duurzaam gebouw(d)

Gemiddelde beoordeling:
Kinderopvang: 8,3
Peuteropvang: 8,3
Buitenschoolse opvang: 7,9

Campus locatie
 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • Peuteropvang (2-4 jaar)
 • BSO (4-13 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Kinderopvang Grebbe is de ontmoetingsplek van kinderen van 0 tot 13 jaar in de wijk De Blaak (Tilburg Zuid). Lees hieronder meer over ons kinderdagverblijf of kies een van de andere tabs voor onze peuteropvang en bso. Liever meteen een afspraak maken? Je bent van harte welkom.

Ja, ik wil komen kijken!

Vriendschap – sociale voorsprong

“Een van de mooiste dingen aan een kindercampus is dat je kinderen jarenlang mag zien opgroeien. Van kleine baby naar ondeugende peuter. Van verlegen kleuter naar spontane, zelfstandige tiener. We zien kinderen eerste vriendschappen sluiten die vaak blijven als ze naar school gaan. Voor elke fase hebben we kennis en kunde in huis om kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling en spel. ‘Onze kinderen’ hebben daarmee toch wel een sociale voorsprong op kinderen uit de wijk die pas later instromen op school. Ouders maar vooral de kinderen vinden het heel fijn dat andere kinderen, leerkrachten en het gebouw niet meer nieuw voor ze zijn. “ Marjon – directeur kinderopvang.  
Wil je liever toch nog wat meer weten over onze locatie? lees dan vooral nog even verder. 

Onze ouders

Onze ouders waarderen ons kinderdagverblijf met een 8,4. Ze zijn vooral enthousiast over de fijne sfeer en veiligheid in ons nieuwe gebouw (9,5 en 9,0). En -  het allerbelangrijkste: ze geven aan dat kinderen zich prettig voelen bij ons (8,8) en het contact van de medewerkers met kinderen en ouders heel goed is (8,6 en 8,3) Daar zijn we best een beetje trots op. 

Serene rust

Als ouders bij ons binnenkomen is één van de eerste dingen die ze opvalt de serene rust en ruimte op onze baby-dreumesgroepen. Schrik trouwens niet als je onze pedagogisch professionals op de grond ziet zitten. Dat is normaal. Zo maken we goed contact met je kleintje.

Babyscholing

Onze ervaren medewerkers hebben een speciale babyscholing gevolgd en weten veel over de ontwikkeling van baby’s en dreumesen (1 – jarigen). Je kunt met veel vragen bij ze terecht.

Het consultatiebureau

We hebben goed contact met het consultatiebureau in de wijk. Een paar keer per jaar komen ze ook bij ons op bezoek. Omdat wij kinderen bijna dagelijks zien leren we door en door kennen. Zo versterken we elkaars kennis en kunnen ouders als ze dat willen goed adviseren.

Babytuin

Buiten spelen en op ontdekking gaan is minstens zo belangrijk als binnen. Buiten worden de zintuigen van je kleintje nog meer geprikkeld. We hebben een aparte tuin voor onze allerkleinsten, zodat ze veilig en ongestoord hun oogjes, oortjes en handjes de kost kunnen geven.

Groen en duurzaam gebouw

Ons nieuwe gebouw is van alle gemakken en nieuwste faciliteiten in de kinderopvang voorzien. Bovendien is het een duurzaam gebouw, voorzien van zonnepanelen, gasvrij en er is gebruik gemaakt van duurzame materialen. Ook op die manier zijn we klaar voor de toekomst.

Kinderopvang app

Tijdens het werken even kijken hoe het op het KDV gaat? Dat kan met onze speciale app voor ouders. Medewerkers houden je op de hoogte van de activiteiten op de groep. Af en toe sturen ze een foto en ze laten je weten of je kindje goed geslapen en gegeten heeft.

We nodigen je van harte uit om eens te komen kijken op onze prachtige locatie.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Buiten spelen bij Grebbe Kinderopvang De Blaak Tilburg lekker slapen Verschoonruimte Welkom bij Grebbe Speelruimte
Buiten spelen bij Grebbe Kinderopvang De Blaak Tilburg lekker slapen Verschoonruimte Welkom bij Grebbe Speelruimte

Beoordelingen

KlantOK

39 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Kinderstad Tilburg locatie Grebbe met een 8,3 gemiddeld.

8,3

We bieden een speciaal peuterprogramma aan kinderen vanaf 2 jaar. Peuters worden hiermee niet alleen goed voorbereid op school maar worden vooral ook sociaal vaardiger. Ze leren alvast  toekomstige klasgenootjes kennen en maken nieuwe vriendjes in de wijk. Én, ze leren ook hóe je dat doet.

Ook als ouders niet (allebei) werken

Wat veel ouders niet weten is dat je peuter ook welkom is als jij en/of je eventuele partner niet werkt. Álle ouders krijgen een tegemoetkoming in de kosten voor 2 dagdelen, 40 weken per jaar. En ook als je kind de eerste 1 of 2 jaar naar een gastouder of naar familie is gegaan is het met 2 jaar van harte welkom om te starten. 

Speciaal programma

We werken dus met een speciaal programma, ook wel VVE genoemd. Hiermee worden kinderen stap voor stap, spelenderwijs voorbereid op school. Onze medewerkers hebben hier een speciale scholing voor gevolgd. Wil je graag meer horen over ons programma?
Kom langs, we vertellen er graag meer over.

Ouders

Ouders geven ons een 8,9 voor speelmogelijkheden en een 8,3 voor het aanbod van passende activiteiten. Iets dat in de peuteropvang erg belangrijk is omdat dit een fase is waarin kinderen op ontdekking gaan en net een soort sponsjes zijn. Ze leren echt ontzettend veel; ook van elkaar!

“Mijn dochter heeft het erg naar haar zin in de peuteropvang”

“Vertrouwde omgeving voor mijn kinderen waar ik ze met alle vertrouwen achter laat. Medewerkers zijn betrokken en kennen mijn kinderen erg goed.”

De Borne en de Blaak

En als je peuter dan een kleuter wordt gaat het waarschijnlijk starten bij de Borne of de Blaak. Welke school het wordt maakt voor ons niet uit. We zitten letterlijk tussen ze in en werken met beiden goed samen. We laten peuters ook met beide scholen vast een beetje kennismaken. Het gebouw, de leerkrachten en natuurlijk de kinderen zijn geen vreemden meer voor ze.
En zelfs als kinderen niet samen naar school gaan verliezen ze elkaar niet uit het oog. Ze ontmoeten elkaar na school dan gewoon weer op onze bso. Zo ontstaan er vaak vriendschappen voor het (school)leven.

Zien we jullie binnenkort?

Kom vooral zelf ervaren hoe fijn kinderen het bij ons hebben. Neem je dreumes of peuter mee dan kan die vast spelen in onze groene ontdektuin. Daar halen we de natuur de stad in. Kinderen verstoppen tussen de planten en struiken, zoeken naar lieveheersbeestjes of balanceren over een “rocky road”.

Ja, ik kom graag kijken met mijn kind

ohja, tot slot: we werken met een Kinderopvang app

Tijdens het werken even kijken hoe het in de peutergroep gaat? Via een app houden we jullie op de hoogte van de activiteiten op de groep. Af en toe sturen we een foto en laten je weten dat je kind heerlijk aan het ontdekken is.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Lekker samen bewegen Nieuwbouw tuin Jassen aan en naar buiten Samen dansen Samen lezen
Lekker samen bewegen Nieuwbouw tuin Jassen aan en naar buiten Samen dansen Samen lezen

Beoordelingen

KlantOK

39 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Kinderstad Tilburg locatie Grebbe met een 8,3 gemiddeld.

8,3

We zitten met onze kinderopvang letterlijk tussen de 2 scholen de Borne en de Blaak. Gezellig onder 1 dak. Het is dan ook niet zo gek dat we van beide scholen veel kinderen mogen begroeten na school. Het leuke is dat er zo een hechte groep ontstaat van kinderen van beide scholen. En vaak kennen ze elkaar al van ons kinderdagverblijf of van de peutergroep.

We leren kinderen heel goed kennen

En wij kennen ze op onze beurt ook erg goed. We hebben met docenten en directeuren van beide scholen goed contact en kunnen dus belangrijke informatie over je kind goed uitwisselen. Toch fijn dat wij het snel weten als je kind een minder leuke dag heeft gehad op school. Óf juist iets heel leuks heeft beleefd. En ze hoeven niet met de taxi maar stappen zo de bso binnen.

Nieuw

Wist je dat ook onze bso helemaal vernieuwd is? Onze medewerkers zijn heel trots en laten het gedeelte voor de onderbouw (de jongste bso-kinderen) alvast graag even aan jullie zien in hun vlog (-> die kun je verderop op deze pagina bekijken bij de video' s).

Niet schools

Toch is onze bso alles behalve schools. Ze komen bij ons echt thuis. De sfeer is ook echt anders. We werken samen met professionals op het gebied van Huisvesting in de kinderopvang. Zij weten bijvoorbeeld precies met wat voor lampen, materiaal, meubels etc je een sfeer kunt creëren waardoor kinderen ontspannen/relaxen in de ene ruimte en juist geprikkeld om iets nieuws te gaan ontdekken in de andere.

Breed aanbod

Over dat ontdekken gesproken: kinderen in de basisschoolleeftijd willen vaak vanalles proberen. En zijn nog op zoek naar wat ze echt leuk vinden. Vandaag is het voetbal, morgen willen ze viool spelen. Misschien herken je dat wel als ouder. Daarom zorgen we op onze campussen voor een breed aanbod en laten we ze zoveel mogelijk ontdekken: koken, creatief bezig zijn, dansen, luieren, buiten spelen, voetballen, proefjes doen etc etc etc Ze mogen uiteraard zelf keuzes maken, het is en blijft vrije tijd!

Voor elk kind een bso

En mocht ons aanbod op enig moment toch niet meer bij je kind passen, bijvoorbeeld omdat ze een hele sterke voorkeur voor 1 type aanbod krijgen, dan is dat helemaal niet erg. We kunnen dan samen met jullie naar alternatieven kijken. Binnen Kinderstad zijn er vele soorten bso’s, ook in Tilburg-Zuid, waar we goed mee samenwerken.  

Maarja, we kunnen superveel vertellen over de bso, maar eigenlijk kan je kind het beste zelf komen kijken en ontdekken wat hij/zij ervan vindt. Dat is immers het allerbelangrijkste.

Dus: zien we je binnenkort?

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Muziek- en chillruimte Beweegruimte Zithoekjes Grebbe Creatieve ruimte Keuken BSO Grebbe Gebouw Grebbe de Blaak BSO Grebbe BSO Grebbe de Blaak
Muziek- en chillruimte Beweegruimte Zithoekjes Grebbe Creatieve ruimte Keuken BSO Grebbe Gebouw Grebbe de Blaak BSO Grebbe BSO Grebbe de Blaak

Beoordelingen

KlantOK

34 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Kinderstad Tilburg locatie Grebbe met een 7,9 gemiddeld.

7,9

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • De Blaak
 • De Borne

Bijzondere kenmerken

 • Vriendschap
  Samen met de scholen bieden we jarenlang één vertrouwde omgeving. Buurt- en klasgenootjes spelen als baby of peuter al samen en maken vertrouwd de overstap naar school. Daarna zien we ze weer terug op de bso tot ze klaar zijn voor de middelbare school.
 • Licht en rust
  Het eerst dat ouders vaak opvalt zijn de lichte ruimtes en de opvallende rust op de groepen. Ook buiten heeft elke leeftijd een eigen plekje in de ontdektuin.
 • Keuzevrijheid
  Omdat we letterlijk tussen de scholen in zitten maar ook goed met allebei samenwerken heb je als ouder rustig de tijd om te ontdekken welke school straks zou passen bij je kind. Onze peuters maken met beide scholen kennis waardoor de overstap altijd vertrouwd is. Oude vrienden ontmoeten elkaar weer op de bso.
 • Duurzaam gebouw(d)
  Ons duurzame gebouw heeft zonnepanelen, is gasvrij en gebouwd met gebruik van duurzame materialen. Ook hiermee bouwen we aan een fijne toekomst voor onze kinderen.

Openingstijden

Kinderdagopvang
maandag - vrijdag
7.30 – 18.30 uur

Buitenschoolse opvang
maandag t/m vrijdag
na schooltijd – 19.00 uur

Tijdens vakanties en sluitingsdagen
van de school van 7.30 – 19.00 uur

Bijzonderheden: 
Ook voorschoolse opvang vanaf 7.30 uur.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Hanneke Hesselberth
Hanneke Hesselberth
06-53 83 09 64

Waar vind je ons?

Grebbe 40A
5032 RT Tilburg

Tel: 013-467 9327 BSO: 013-4679326
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!