Den Bijstere

 • Klein en knus
 • Ontdektuin
 • Samenwerking basisschool
 • Toekomstige klasgenoten

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 9,3
Buitenschoolse opvang: 8,2

 

 

Campus locatie
Interactief voorlezen op peuteropvang den Bijstere
 • Peuteropvang (2-4 jaar)
 • BSO (4-13 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Op den Bijstere bereiden we onze peuters vanaf 2 jaar tot 4 jaar spelenderwijs voor op het basisonderwijs. Samen met onze geliefde groepspop Puk beleven we steeds weer nieuwe avonturen en ervaringen.

Onze peutergroep:

 • Is gelegen in hartje centrum van Tilburg
 • Heeft een groene natuurlijke ontdektuin
 • Biedt al jarenlang professionele peuteropvang aan
 • Wordt ondersteund door een vaste groep vrijwilligers en stagiaires

Sacha (moeder van peuter 3j)
"Erg leuk om als moeder van Mia haar eerste 'rapport' te zien.
Fijn dat de juffen haar zo goed kennen en opmerken wat ze allemaal kan.
Zoals ze het zelf zegt; mijn schooltje is toppie toppie. En daar zijn wij het helemaal mee eens.
Er is oog voor haar ontwikkeling, ik laat haar met een gerust hart achter en ze maken veel plezier samen met alle kindjes"

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Peuteropvang den Bijstere is VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) gecertificeerd. We werken met de methode Uk & Puk. Op een VVE-locatie is er extra aandacht voor de ontwikkeling van de kinderen. Daarmee willen we voorkomen dat kinderen een achterstand hebben als ze straks naar school gaan. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen een goede start kunnen maken op de basisschool. Op een VVE locatie komen de kinderen minimaal 2 tot 3 dagdelen per week.

Opgroeien en opvoeden doen we samen

Wij hechten veel belang aan een goed dagelijks contact met de ouders. Tijdens het brengen en ophalen van het kind, kunnen ouders altijd met vragen terecht bij de pedagogisch medewerker. Wij stellen het zeer op prijs als ouders de pedagogisch medewerkers op de hoogte brengen van bijzondere situaties die het kind heeft meegemaakt. Hier kunnen we dan rekening mee houden.

Spelenderwijs leren & ontdekken

Kinderen komen hier om spelenderwijs ervaringen op te doen. Door het aanbieden van verschillende activiteiten binnen een vaste structuur, ondersteunen we de persoonlijke en sociale vaardigheden. Kinderen tussen 2 en 4 jaar ontwikkelen zich in een snel tempo, ieder kind op z’n eigen manier. Iedere dag zorgen we voor wisselende activiteit, zodat uw kind steeds weer iets nieuws beleeft. We werken thematisch en maken hierbij gebruik van de methode Uk & Puk. Daarmee laten we alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen. Ook besteden we veel aandacht aan normen en waarden die voor iedereen hetzelfde zijn, ongeacht geloof of cultuur.

Groene ontdektuin

Onze mooie tuin midden in de wijk is ingericht vanuit het concept natuurlijk spelen. Door gebruik van natuurlijke materialen wordt de fantasie bij kinderen geprikkeld. We vinden het belangrijk om iedere dag tenminste één keer met de kinderen naar buiten te gaan, ook als het weer wat minder is. Het buitenspelen in onze groene natuurlijke ontdektuin brengt veel ontdekkingsmogelijkheden met zich mee. Zo kunnen kinderen lekker rennen en/of fietsen, in de zandbak spelen of gewoon lekker buiten zitten.

Samenwerking met school

Als uw kindje vier jaar wordt dan is het tijd voor de basisschool! We zitten samen met basisschool den Bijstere in één gebouw. We streven dan ook naar een doorgaande leer en ontwikkel lijn voor alle kinderen tot 12 jaar. Uw kind voelt zich veilig en is vertrouwd met de plek, de pedagogisch medewerkers en straks ook de leerkrachten. Regelmatig doen de peuters activiteiten samen met de kleuters van de basisschool. Door deze samenwerking verloopt de overgang van peuteropvang naar school heel natuurlijk. Een betere start op de basisschool kunnen we kinderen niet geven!

  Peuteropvang is bij ons inclusief:

  • Luiers
  • Gezonde tussendoortjes
  • Fruit
  • Water/sap/melk

  Mandy Engel (directeur van locatie den Bijstere)
  "We hebben voor onze peutergroep iedere keer weer een gevarieerd, leerzaam en leuk programma. Alles gaat heel spelenderwijs en elk kwartaal hebben we een ander thema. Het is ontzettend leuk om te zien hoe snel de peuters grote stappen maken. Ze bewegen zich vrij in de groep, maar leren ook omgaan met structuur. Op die manier verkleinen we de stap naar de basisschool. Er ontstaan ook echte vriendschappen die blijven bestaan in de kleuterklas.”

   

  + Lees de volledige omschrijving

  Neem alvast een kijkje

  Vriendinnen - peuteropvang Den Bijstere Pedagogisch medewerker en Puk in interactie met peuter Interactief voorlezen peuteropvang den Bijstere Buiten spelen peuteropvang Bijstere Vriendschap peuteropvang den Bijstere
  Vriendinnen - peuteropvang Den Bijstere Pedagogisch medewerker en Puk in interactie met peuter Interactief voorlezen peuteropvang den Bijstere Buiten spelen peuteropvang Bijstere Vriendschap peuteropvang den Bijstere

  Beoordelingen

  KlantOK

  Ouders beoordelen de peuteropvang van Kinderstad Tilburg locatie Den Bijstere met een 9,3 gemiddeld.

  9,3

  Medewerkers

  Bekijk hier enkele medewerkers van deze locatie.

  Pedagogisch medewerker den Bijstere

  Els

  Pedagogisch Professional Peuteropvang
  Pedagogisch medewerker den Bijstere

  Lia

  Pedagogisch Professional Peuteropvang

  Samen met de basisschool in één gebouw!
  Uw kind is vertrouwd met de locatie, de pedagogisch medewerkers én de leerkrachten.

  BSO den Bijstere:

  • Staat klein en knus centraal!
  • Is gelegen in hartje centrum van Tilburg
  • Heeft een groene natuurlijk ontdektuin

  Op BSO den Bijstere bieden wij zowel voorschoolse opvang (VSO) als Buitenschoolse opvang (BSO) aan. Op onze BSO zijn er iedere dag volop activiteiten. We hebben verschillende speelhoeken, waardoor de kinderen zich op een natuurlijke wijze verspreiden en kunnen opgaan in hun eigen spel. We letten erop dat de kinderen goed met elkaar leren omgaan en voor zichzelf kunnen opkomen.

  Gezellige BSO in de school

  Na school ontmoeten kinderen hun vrienden en buurtgenootjes op onze BSO. School en buitenschoolse opvang in hetzelfde gebouw, daar kiezen we bij BSO den Bijstere bewust voor. Zo kan het kind opgroeien op een vertrouwde plek waar het kan leren, spelen en zichzelf ontwikkelen. De overgangen gaan heel natuurlijk. Alles onder één dak biedt duidelijkheid en continuïteit en is ook gemakkelijk voor ouders, bijvoorbeeld bij het brengen en ophalen van kinderen.

  Daarnaast staat op BSO den Bijstere, klein en knus centraal. We proberen voor alle kinderen iets aan te bieden, van sport tot knutselen, van techniek tot theater, de eigen keuze van het kind staat centraal. De activiteiten die we aanbieden worden dan ook in overleg met de kinderen gekozen.
  Tussendoor zijn er ook rustmomenten om samen even de dag door te nemen en leuke verhalen uit te wisselen.

  Op ontdekking!

  BSO den Bijstere bestaat uit 1 basisgroep met verschillende ruimtes in een huiselijke sfeer. De grootste ruimte bevindt zich in de aula van de basisschool. In deze ruimte is de keuken; waar samen met de kinderen kookactiviteiten worden georganiseerd. Er staan een tweetal grote tafels om aan te tekenen, knutselen of het spelen van gezelschapsspelletjes. Er is een loungehoek, een grote speelkeuken, een podium met aparte verkleedhoek en make-up hoek en een hoek om te Wii-en of rustig te lezen. In de grote groepsruimte ruimte start het dagprogramma altijd. We maken als het mogelijk is gebruik van de kleine gymzaal, het handvaardigheid lokaal en de grote gymzaal. Ook buiten is er volop speelgelegenheid in onze groene natuurlijke ontdektuin.

  Kortom; kinderen hebben voldoende ruimtes om zich zowel binnen als buiten te vermaken!

  Professionaliteit

  Onze gediplomeerde medewerkers volgen de ontwikkeling van de kinderen en zorgen voor een prettige sfeer in de groep. Op de BSO staat spelen en plezier voorop. De beroepskrachten dagen de kinderen uit nieuwe ervaringen op te doen door steeds weer nieuwe activiteiten aan te bieden. Samen met de kinderen gaan we in gesprek om de dag zo leuk mogelijk te maken!

  Voorschoolse opvang (VSO)

  Op BSO den Bijstere bieden we ook voorschoolse opvang aan. Kinderen worden hier vanaf 7.30 uur warm ontvangen. Het hangt af van de behoefte van het kind wat er tijdens de VSO gedaan wordt; een spelletje, kleuren, een boek lezen of gezellig kletsen. We zorgen voor rust op de groep. Dit omdat kinderen nog een schooldag voor de boeg hebben. Kinderen mogen hun ontbijt meenemen, om bij de VSO op te eten. Een vaste pedagogisch medewerker zorgt dat de kinderen weer veilig en op tijd in hun klas aanwezig zijn.

    

   + Lees de volledige omschrijving

   Neem alvast een kijkje

   BSO den Bijstere kinderen BSO Bijstere ontdektuin BSO Bijstere interactie kind en pedagogisch medewerker BSO Bijstere vriendschappen
   BSO den Bijstere kinderen BSO Bijstere ontdektuin BSO Bijstere interactie kind en pedagogisch medewerker BSO Bijstere vriendschappen

   Beoordelingen

   KlantOK

   21 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Kinderstad locatie BSO Den Bijstere met een 8,2 gemiddeld.

   8,2

   Medewerkers BSO

   Bekijk hier enkele medewerkers van deze locatie.

   Pedagogisch professional Den Bijstere

   Kiki

   Pedagogisch Professional BSO

   Samenwerking basisscholen

   Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
   • De Cocon
   • De Stappen
   • Den Bijstere

   Bijzondere kenmerken

   • Klein en knus
    Kinderopvang op locatie den Bijstere staat voor warmte, veiligheid en geborgenheid, dát vinden we belangrijk! We zijn een klein maar hecht team en voelen ons betrokken bij de opvoeding.
   • Ontdektuin
    In onze groene ontdektuin midden in de wijk kunnen de kinderen op ontdekkingsreis in de natuur. Door het gebruik van natuurlijke materialen wordt de fantasie bij kinderen geprikkeld.
   • Samenwerking basisschool
    We werken intensief samen met de basisschool. Dit betekent een vertrouwde en soepele overgang van de peutergroep naar de kleuterklas. Onder één dak leren kinderen spelenderwijs waardoor de doorgaande leerlijn zo soepel mogelijk verloopt.
   • Toekomstige klasgenoten
    Op de peuteropvang ontstaan de eerste vriendschappen. Tijdens en na schooltijd ontmoeten de kinderen hun vriendjes, klasgenootjes én buurtgenootjes. Kinderopvang en school in hetzelfde gebouw, daar kiezen we op den Bijstere bewust voor!

   Openingstijden

   Peuteropvang

   Maandag en donderdag vanaf 07.30 tot 18.30 uur
   Woensdag ochtend vanaf 07.30 tot 13.00 uur


   Buitenschoolse opvang
   Maandag t/m vrijdag
   na schooltijd – 19.00 uur

   Tijdens vakanties en sluitingsdagen
   van de school van 7.30 – 19.00 uur

   Ook voorschoolse opvang vanaf 07.30 uur

   Op nationale feestdagen zijn wij gesloten

   Meer informatie

   Directeur

   Directeur Dennis
   Dennis van Trier
   06-50286968

   Waar vind je ons?

   Daltonerf 8
   5014 HZ Tilburg

   Tel: 013-5359172
   Openingstijden

   Rekentool

   Benieuwd naar de maandelijkse kosten?
   Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!

   Rondleiding

   Bent u nieuwsgierig geworden naar onze mooie locatie of naar de activiteiten die uw kind kan beleven?
   U bent van harte welkom om een kijkje te nemen tijdens een rondleiding!
   Uw kind is natuurlijk ook welkom. En je ziet zo meteen of hij/zij zich thuis voelt!