Cocon

 • VVE Uk & Puk
 • Samenwerking basisschool
 • Wijkpartners
 • Ontdektuin

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 7,7

 

Campus locatie
Peuteropvang Cocon

Peutergroep Cocon is gevestigd in de wijk Groeseind/Hoefstraat gelegen in Tilburg Oud Noord.
Wij bevinden ons in het gebouw van basisschool de Cocon. Op peuteropvang Cocon bereiden we onze peuters vanaf 2 tot 4 jaar spelenderwijs voor op het basisonderwijs.

Onze peutergroep

 • Is gelegen in basisschool de Cocon
 • Heeft een groene natuurlijke ontdektuin
 • Biedt al jarenlang professionele peuteropvang aan

Peuteropvang is bij ons inclusief

 • Luiers
 • Gezonde tussendoortjes
 • Fruit
 • Water/sap/melk

Voor- en vroegschoolse Educatie

Onze peutergroep is VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) gecertificeerd. We hanteren de methode Uk & Puk. Op een VVE-locatie is er extra aandacht voor de ontwikkeling van de kinderen. Daarmee willen we voorkomen dat kinderen een achterstand hebben als ze straks naar school gaan. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen een goede start kunnen maken op de basisschool. Op een VVE locatie komen de kinderen minimaal 2 tot 3 dagdelen per week.

Spelenderwijs leren & spelen

Kinderen komen hier om spelenderwijs ervaringen op te doen. Door het aanbieden van verschillende activiteiten binnen een vaste structuur, ondersteunen we de persoonlijke en sociale vaardigheden. Kinderen tussen 2 en 4 jaar ontwikkelen zich in een snel tempo, ieder kind op z’n eigen manier. Iedere dag zorgen we voor wisselende activiteiten, zodat uw kind steeds weer iets nieuws beleeft.

We werken thematisch en samen met onze groepspop Puk beleven we steeds weer nieuwe avonturen tijdens de verschillende thema’s die aan bod komen zoals het thema “Ik en mijn Familie” en “Hatsjoe” of “Eet smakelijk”. In een periode van 6 weken werken we samen met de kinderen aan het thema maar ook ouders worden hierbij betrokken middels een afsluitende ouderactiviteit of via de nieuwsbrief waarin tips en ideeën worden gegeven wat u thuis met uw kindje kunt doen rondom het thema.

Betrokkenheid

Daarbij besteden we veel aandacht aan normen en waarden die voor iedereen hetzelfde zijn, ongeacht geloof of cultuur. Wij voelen ons betrokken bij de buurt waar we deel van uitmaken en proberen aan te sluiten bij wat er zich in de buurt afspeelt. We willen daar graag nadrukkelijk bij betrokken worden. Daarom bieden we regelmatig speciale activiteiten voor de peuters aan. Dit kan bijvoorbeeld peutergym zijn, een muziek- of voorleesactiviteit of een workshop dans.

Oudercontacten

Wij hechten veel belang aan een goed dagelijks contact met de ouders. Tijdens het brengen en ophalen van het kind, kunnen ouders altijd met vragen terecht bij de pedagogisch medewerker. Wij stellen het zeer op prijs als ouders de pedagogisch medewerkers op de hoogte brengen van bijzondere situaties die het kind heeft meegemaakt. Jaarlijks vinden er ook oudergesprekken plaats waarbij samen met ouders de ontwikkeling en welbevinden van het kind wordt besproken.
Daarnaast kunnen ouders deelnemen aan de ouderkamer, welke gezamenlijk met de basisschool is opgericht. De ouderkamer is een ontmoetingsruimte voor themabijeenkomsten of activiteiten maar ook een informatie-, opvoedpunt waar ouders terecht kunnen voor vragen over opvoeding en onderwijs.

Lekker buiten spelen

De ontdektuin van de peutergroep is ingericht vanuit het concept natuurlijk spelen. Door gebruik van natuurlijke materialen wordt de fantasie bij kinderen geprikkeld. We vinden het belangrijk om iedere dag tenminste één keer met de kinderen naar buiten te gaan, ook als het weer wat minder is. De kinderen kunnen hier lekker rennen en/of fietsen, klauteren en glijden om het speeltoestel, in de zandbak spelen en/of met water kliederen of gewoon lekker buiten zitten.

Samenwerking basisschool

Over het algemeen stromen onze peuters door naar basisschool de Cocon. Kinderopvang en onderwijs gaan op de Cocon samen hand in hand. Voor kinderen en ouders betekent dit een vertrouwde en soepele overgang van peuteropvang naar de kleuterklas. Onder één dak kunnen kinderen spelenderwijs leren waardoor ook de doorgaande leerlijn zo soepel mogelijk zal verlopen.

Peuters en kleuters ontmoeten elkaar tijdens gezamenlijke activiteiten maar ook leerkrachten en pedagogisch medewerkers ontmoeten elkaar tijdens bijvoorbeeld de warme overdracht met ouders. Samenwerking tussen peuteropvang en basisschool betekent ook samen werken aan verschillende thema’s wat kinderen stimuleert tot het ontdekken van nieuwe dingen.

Een betere start op de basisschool kunnen we kinderen niet geven!

Mandy Engel (directeur van peuteropvang Cocon)

 "We hebben voor onze peutergroep iedere keer weer een gevarieerd, leerzaam en leuk programma. Alles gaat heel spelenderwijs en elk kwartaal hebben we een ander thema. Het is ontzettend leuk om te zien hoe snel de peuters grote stappen maken. Ze bewegen zich vrij in de groep, maar leren ook omgaan met structuur. Op die manier verkleinen we de stap naar de basisschool. Er ontstaan ook echte vriendschappen die blijven bestaan in de kleuterklas”.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

16 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Kinderstad Tilburg locatie Cocon met een 7,7 gemiddeld.

7,7

Medewerkers

Bekijk hier enkele medewerkers van deze locatie.

Foto medewerker Cocon

Yvette

Pedagogisch medewerker VVE
Foto medewerker Cocon

Annemieke

Pedagogisch medewerker VVE

Bijzondere kenmerken

 • VVE Uk & Puk
  We werken met de VVE methode Uk & Puk. Samen met onze groepspop PUK werken we themagericht aan alle ontwikkelingsgebieden. Vrij spel en gezamenlijke activiteiten worden afgewisseld. We betrekken ouders graag bij de activiteiten.
 • Samenwerking basisschool
  Peuteropvang en basisschool hand in hand samen. Een vertrouwde en soepele overgang van peuteropvang naar de kleuterklas. Onder één dak kunnen kinderen spelenderwijs leren waardoor ook de doorgaande leerlijn zo soepel mogelijk verloopt.
 • Wijkpartners
  Opvoeden doen we samen. Daarom vinden wij het belangrijk om in contact te staan met én verbinding te zoeken met zowel buurtbewoners als professionele (zorg)partners uit de wijk.
 • Ontdektuin
  In onze ontdektuin midden in de wijk kunnen de kinderen op ontdekkingsreis in de natuur. Door gebruik van natuurlijke materialen wordt de fantasie bij kinderen geprikkeld.

Openingstijden

Peuteropvang

Maandag t/m donderdag
7.30 - 18.30 uur

Vrijdag
7.30 - 13.00 uur

Tijdens de schoolvakanties & Nationale Feestdagen zijn wij gesloten

Meer informatie

Directeur

Foto directeur
Mandy Engel
06-50286968

Waar vind je ons?

Hoefstraat 173
5014 NK Tilburg

Tel: 013-5422055
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool

Zullen we een keertje afspreken?

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze mooie locatie of naar de activiteiten die uw kind hier kan beleven?

U bent van harte welkom om een kijkje te nemen! Uw peuter is natuurlijk ook welkom. En je ziet zo meteen of hij/zij zich thuis voelt!