Christoffel

 • Samenwerking school
 • Wijk betrokkenheid
 • Specialisten
 • Diversiteit

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 8,5
Peuteropvang: 8,3
Buitenschoolse opvang: 7,6

Campus locatie
Vrienden buiten
 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • Peuteropvang (2-4 jaar)
 • BSO (4-13 jaar)
 • Eetclub

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Je (aanstaande) baby is nog klein maar ontwikkelt zich razendsnel. In de eerste twee jaar maken kinderen de grootste groeispurt van hun leven.

Baby’s nemen zoveel mogelijk indrukken in zich op. Al deze indrukken leggen een belangrijke basis voor de rest van hun leven. Wij weten veel over de ontwikkeling van je kind. Onze hele manier van werken is erop gericht om je baby de stimulans te geven waar hij of zij aan toe is.

Samen spelen

Nergens anders dan op een kinderdagverblijf kan een baby zo regelmatig in contact komen met andere baby’s. Het zorgt ervoor dat contact met anderen vanzelfsprekend wordt. Baby’s leren veel door elkaar na te doen, waar ze nu en later veel plezier van hebben.

Geborgenheid

Voor jullie als ouders kunnen we ook veel betekenen. Daarom denken we graag mee hoe de opvang het meest aansluit op de gehele gezins- en werksituatie. Samen met jullie pakken we door op de vertrouwde basis en geborgenheid die jullie kind vanuit thuis kent.

Babyspecialist

We hebben 3 dagen per week onze babyspecialist in huis. Zij heeft specifiek over de ontwikkeling van baby’s zich extra opgeleid. Zij houdt mede ons beleid m.b.t. de baby’s mee in de gaten, adviseert ouders en collega’s wanneer daar om gevraagd wordt. Zo heeft zij voor een apart wenbeleid voor baby’s gezorgd en leert zij collega’s over stress signalen van baby’s en hoe je deze (deels) kunt voorkomen.

Geschoold personeel

Verder zijn al onze professionals pedagogisch geschoold, extra geschoold op taalaanbod middels VVE (Voor- en vroegschoolse educatie), in bezit van BHV en EBHO diploma en ontwikkelen ze zich individueel op diverse gebieden zoals natuur- en milieu educatie, gezonde kinderopvang en meer. De scholing is terug te lezen in het locatie opleidingsplan. Vraag hier gerust naar.

Vol trots kunnen we ook aangeven dat we een ervaren team hebben met weinig verloop.

Specialisten

We werken met specialisten bij onze organisatie. Pedagogisch medewerkers kunnen zich verdiepen op een of enkele gebieden om zo locatiebreed zoveel mogelijk expertise in huis te hebben. Zo hebben we onder andere een baby specialist, sport en bewegingsdeskundige, VVE specialist, Natuur en milieu educatie coördinator, Remedial Teacher en 2 coaches gezonde kinderopvang. Daarnaast werken wij als een team met het basisonderwijs en kunnen we hierdoor gebruik maken van elkaars expertises.

Diversiteit

We bieden diversiteit op verschillende lagen:
-    Diversiteit in aanbod
-    Diversiteit binnen het team
-    Diversiteit aan kinderen

Ons aanbod is breed en overzichtelijk. 
Voor de baby’s vertrouwd en vol herkenning. Verschillende thema’s komen langs binnen een vertrouwde omgeving en routine.
Voor peuters uitdagend en verkennend. Steeds een stapje verder met een fijne veilige overgang richting school.
Voor schoolkinderen net waar ze behoefte aan hebben. Met de 3 pijlers Huiselijk & Creatief, Spel & Beweging en Wetenschap & Techniek valt er veel te beleven voor de kinderen.

Ons team is sterk door zijn diversiteit. Medewerkers van alle leeftijden, startend tot doorgewinterd, verschillende achtergronden, mannen en vrouwen.

Wij zijn er voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar. Met allerlei achtergronden, werkende of niet werkende ouders, snelle ontwikkeling of niet. Het maakt niet uit, want elk kind is uniek en heeft zijn talenten. Alle kinderen kunnen van en met elkaar leren, samen de wereld ontdekken en vriendschappen opbouwen.

Ruimte en activiteiten

Op ons kinderdagverblijf vind je 2 groepen voor baby’s en dreumesen. De groepen zijn ruim opgezet en licht door de vele ramen. Baby’s hebben met de grondbox een veilige ruime omgeving om hun motorische ontwikkeling in alle vrijheid te kunnen oefenen. Voor alle kinderen is er genoeg te beleven en er worden regelmatig diverse bijzondere activiteiten aangeboden, naast het dagelijkse ritme. Steeds wordt er rekening gehouden met de leeftijden van de kinderen en waar ze aan toe zijn. De leidsters volgen de ontwikkeling nauwgezet en door het onderhouden van een goed contact met jullie als ouders hebben zij een uitstekend beeld van jullie kind. Hierdoor kunnen zij heel gericht bezig zijn met jullie kind.

Buiten

Alle groepen maken gebruik van onze prachtige groene tuin vol uitdagende hoekjes en speelmogelijkheden. We vinden het belangrijk om elke dag even naar buiten te gaan, ook als het weer iets minder mooi is. De tuin moet je echt even met eigen ogen komen bekijken.

In de wijk, voor de wijk

Wij vinden het belangrijk om meer te kunnen betekenen voor de wijk. We zitten in een mooie en diverse wijk en vinden het dan ook leuk om regelmatig activiteiten te verzorgen waarbij de kinderen uit de gehele wijk welkom zijn. Ook als ze niet elke week bij ons komen. Wat wij zoal doen:

 • Wekelijks bieden we gratis peuterdansen aan, omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen veel bewegen en daar plezier aan beleven.
 • Elk jaar organiseren we de Week van het Jonge Kind (half april) waarbij vele workshops voor alle leeftijden worden georganiseerd tegen een klein bedrag. Al het opgehaalde geld schenken wij vervolgens aan een goed doel.
 • Bijna elk jaar proberen we de straatspeeldag te organiseren met leuke spelletjes.

Terugkerende activiteiten

We zijn een actieve locatie. Afhankelijk van de leeftijd doen we in meer of mindere mate mee aan vele activiteiten. Je kunt dan denken aan onderstaande activiteiten:

 • Muzische avond met het onderwijs in mei. Onze peuters mogen dan ook optreden.
 • Modderdag in juni. Maar we maken er graag een modderweek van.
 • Wandelvierdaagse. We moedigen alle lopers graag aan en delen iets uit.
 • Carnavalsoptocht. In 2019 hebben we meegelopen en dat smaakt naar meer...
 • Onze jaarplanning is altijd goed gevuld. Wil je weten wat we nog meer op de planning hebben? Vraag er gerust naar.

Nieuwe locatie

In oktober 2018 zijn wij verhuisd van locatie en zitten na een jaar van verbouwing in prachtige grote en huiselijke ruimtes waar we onze visie nu daadwerkelijk volledig kunnen uitvoeren. Nieuwsgierig naar onze nieuwe ruimtes en wat we allemaal doen?

Kom gerust spontaan langs of maak een afspraak als je een volledige rondleiding wilt door een e-mail te sturen.

Ervaring van ouders

Reacties van ouders na aanleiding van het klant onderzoek:

 • ‘Super vriendelijke begeleidsters, prettige omgeving waarin de kinderen zich op een veilige en leuke manier kunnen ontwikkelen. De beste leidsters van Tilburg!!’
 •  ‘Lieve, vriendelijke leidsters en een directeur met een heldere en prettige pedagogische visie. Jammer dat er geen halve dagen af te nemen zijn.'
 • 'Foto's/updates van kind via de app mag iets meer, maar liever aandacht voor kind ter plekke dan updates naar ons, kind staat voorop.’
 • 'Ik vind het echt een hele fijne opvang met leuke medewerkers. De directeur is ook heel toegankelijk. Ik merk alleen dat ik iets meer zicht zou willen hebben op het dagprogramma en de activiteiten van de kinderopvang.'
 • 'Heel tevreden. Het voelt heel prettig en vertrouwd. Er wordt gekeken naar wat het beste is voor het kind. En niet zozeer om het kind in een stramien te laten passen.'
 • 'Mijn dochters zijn dol om hierheen te gaan en ik vind de leidsters erg professioneel. Ik zou graag als nieuwsgierige ouder meer willen zien van mijn kinderen als ze op de opvang zijn.'

Service:

 • Luiercontainer: waarin jullie ook de luiers van thuis kwijt kunnen;
 • Kinderstad app: voor een snelle en heldere communicatie in woord en beeld;
 • Ruilen van dagdelen: of incidenteel extra afnemen wanneer er plek is;
 • Opvoedingsadvies: laagdrempelig en aan de hand van heldere praktijkvoorbeelden met extra deskundigheid van onze babyspecialist;
Algemene informatie:

In de Tilburgse wijk Zorgvlied/Tilburg West biedt Kindercentrum Christoffel kinderdagverblijf (KDV), peuteropvang, tussenschoolse opvang (TSO de Eetclub) en buitenschoolse opvang (BSO) onder één dak. Voor kinderen is onze locatie daardoor langere tijd vertrouwd terrein waardoor de overstap naar basisschool en BSO makkelijker wordt.

Kosten

In de kinderopvang werken we met bruto en netto kosten. Bruto kosten zijn snel inzichtelijk, maar wel afhankelijk van de opvangsoort en soort contract dat je wil afnemen. Netto kosten zijn de kosten die je zelf daadwerkelijk betaald wanneer je kinderopvangtoeslag krijgt. De netto kosten kun je zelf berekenen door gebruik te maken van de rekentool. Als je het handiger vindt om dit te laten doen, dan kan dat ook door een e-mail te sturen.

Rondleiding en aanmelden

Wil je graag een rondleiding aanvragen dan kan dat door de rondleiding hier aan te vragen. Wil je je alvast aanmelden dan kan dit door dit aanmeldformulier in te vullen.

Samenwerkingspartners
 • Basisschool Christoffel als onderdeel van ons kindcentrum.
 • Studio NEW fotografie voorziet ons elk jaar van mooie portretfoto's.
 • Cruyssen groente en fruit draagt zorg voor lekker fruit en diverse groente voor alle kinderen.
 • Spar Burgemeester van Mortelplein zij zorgen ervoor dat de kinderen elke dag verse boterhammen krijgen.
 • Wijk Zorgvlied Tilburg is onze wijk en buurtcentrum de Back is hier onderdeel van.
+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

31 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Kinderstad Tilburg locatie Christoffel met een 8,5 gemiddeld.

8,5

Medewerkers

Maak kennis met onze medewerkers

Inge

Inge

Pedagogisch medewerker
Sylvie

Sylvie

Pedagogisch medewerker
Babyspecialist
Roya

Roya

Pedagogisch medewerker
Natuur en Milieu coördinator
Nikki

Nikki

Pedagogisch medewerker
Chinta

Chinta

Pedagogisch medewerker
coach gezonde kinderopvang i.o.
Renee Serail

Renee Serail

Pedagogisch medewerker
Yvonne

Yvonne

Pedagogisch medewerker
Coach gezonde kinderopvang i.o.
GeertjeYv

Geertje

Pedagogisch medewerker

Spelenderwijs steeds meer kunnen, dat is wat je peuter bij ons leert! In de groep met peuters vind je kind steeds weer nieuwe uitdagingen, die zijn of haar wereld verder zullen vergroten. De peuters kunnen lekker hun gang gaan met zorgvuldig uitgekozen spellen, puzzels, speelgoed en meer. 

Vriendschap

Een van de belangrijkste ingrediënten voor een lang en gelukkig leven is vriendschap. Kinderen zoeken elkaar op en leren van elkaar. Zodra een baby kan zien zoekt het contact met anderen. Bij ons komen ze als baby binnen, leggen de eerste contacten, vinden speelmaatjes in elkaar en stappen zo samen basisschool Christoffel in waar de vriendschap nog verder kan uitgroeien. Samen maken ze de overstap van ons naar Christoffel. Spannend, maar toch vertrouwd. Na school op de BSO kunnen ze samen ontdekken wat het leven te bieden heeft aan activiteiten. En vooral… vriendschap.

Groepsaspect

Naast het spelen is het groepsaspect minstens zo belangrijk. De gezamenlijke speelmomenten (met elkaar en met ons) zijn niet alleen leuk, maar ook goed voor de spraakontwikkeling, motoriek en het versterken van de onderlinge band. Juist in een groep kunnen kinderen zich aan elkaar optrekken om nieuwe vaardigheden te leren. Zoals een boterham smeren, jas uit en aan doen en het herkennen van kleuren, vormen en cijfers.

Samenwerking basisschool

Omdat we als kindcentrum nauw samenwerken met de basisschool komen de peuters al vroeg in contact met de omgeving van school. Dit maakt de overgang naar school makkelijker, omdat ze zich vertrouwd voelen met de omgeving. Helemaal leuk is dat de kinderen bij ons al vriendschappen sluiten die zich nog verder uit kunnen bouwen als ze samen op school zitten en samen naar de BSO kunnen gaan.

We zien onszelf dan ook als 1 organisatie met verschillende afdelingen. School is de afdeling onderwijs en wij zijn afdeling kinderopvang. We dragen een gezamenlijke visie en zorgen gezamenlijk voor een passend aanbod voor alle onze kinderen, waarin 'samen' en 'vertrouwen' betekenisvolle woorden voor ons zijn. 

Peuterdansen

Elke woensdagochtend hebben we 2 peuter dansgroepen alle kinderen uit de wijk zijn welkom als er plek vrij is. Kinderen die op woensdag bij ons spelen zijn gegarandeerd van een plekje als ze willen dansen.

Geschoold personeel

Onze professionals zijn allemaal pedagogisch geschoold, zijn extra geschoold op taalaanbod middels VVE (Voor- en vroegschoolse educatie), in bezit van BHV en EHBO diploma en ontwikkelen zich individueel op diverse gebieden zoals natuur- en milieu educatie, gezonde kinderopvang en meer. De scholing is terug te lezen in het locatie opleidingsplan. Vraag hier gerust naar.

Vol trots kunnen we ook aangeven dat we een ervaren team hebben met weinig verloop. Zij worden daarbij ook nog ondersteund door onze pedagogische coach Marjolijn Mol.

Specialisten

We werken met specialisten bij onze organisatie. Pedagogisch medewerkers kunnen zich verdiepen op een of enkele gebieden om zo locatiebreed zoveel mogelijk expertise in huis te hebben.
Zo hebben we onder andere een baby specialist, sport en bewegingsdeskundige, VVE specialist, Natuur en milieu educatie coördinator, Remedial Teacher en 2 mensen gaan de opleiding tot coach gezonde kinderopvang volgen.
Daarnaast werken wij als een team met het basisonderwijs en kunnen we hierdoor gebruik maken van elkaars expertises.

Diversiteit

We bieden diversiteit op verschillende lagen:
-    Diversiteit in aanbod
-    Diversiteit binnen het team
-    Diversiteit aan kinderen

Ons aanbod is breed en overzichtelijk. 
Voor peuter uitdagend en verkennend. Steeds een stapje verder met een fijne veilige overgang richting school.
Voor schoolkinderen net waar ze behoefte aan hebben. Met de 3 pijlers Huiselijk & Creatief, Spel & Beweging en Wetenschap & Techniek valt er veel te beleven voor de kinderen.
Ons team is sterk door zijn diversiteit. Medewerkers van alle leeftijden, startend tot doorgewinterd, verschillende achtergronden, mannen en vrouwen.
Wij zijn er voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar. Met allerlei achtergronden, werkende of niet werkende ouders, snelle ontwikkeling of niet. Het maakt niet uit, want elk kind is uniek en heeft zijn talenten. Alle kinderen kunnen van en met elkaar leren, samen de wereld ontdekken en vriendschappen opbouwen.

Ons kinderdagverblijf heeft 2 groepen voor peuters van 2 tot 4 jaar.

De groepen zijn ruim opgezet en licht door de vele ramen. Voor alle kinderen is er genoeg te beleven en er worden regelmatig diverse bijzondere activiteiten aangeboden, naast het dagelijkse ritme. Steeds wordt er rekening gehouden met de leeftijden van de kinderen en waar ze aan toe zijn. De leidsters volgen de ontwikkeling nauw gezet en door het onderhouden van een goed contact met jullie als ouders hebben zij een uitstekend beeld van uw kind. Hierdoor kunnen zij heel gericht bezig zijn met uw kind.

Buiten spelen

Alle groepen maken gebruik van onze prachtige groene tuin vol uitdagende hoekjes en speel mogelijkheden. We vinden het belangrijk om elke dag even naar buiten te gaan, ook als het weer iets minder mooi is. De tuin moet je echt even met eigen ogen komen bekijken.

Terugkerende activiteiten

We zijn een actieve locatie. Afhankelijk van de leeftijd doen we in meer of mindere mate mee aan vele activiteiten. Je kunt dan denken aan onderstaande activiteiten:

 • Muzische avond met het onderwijs in mei. Onze peuters mogen dan ook optreden.
 • Modderdag in juni. Maar we maken er graag een modderweek van.
 • Wandelvierdaagse. We moedigen alle lopers graag aan en delen iets uit.
 • Carnavalsoptocht. In 2019 hebben we meegelopen en dat smaakt naar meer...
 • Onze jaarplanning is altijd goed gevuld. Wil je weten wat we nog meer op de planning hebben? Vraag er gerust naar.

Nieuwe locatie

Sinds oktober 2018 zijn wij verhuisd van locatie en zitten na een jaar van verbouwing nu in prachtige grote en huiselijke ruimtes waar we onze visie nu daadwerkelijk volledig kunnen uitvoeren. Nieuwsgierig naar onze nieuwe ruimtes en wat we allemaal doen?

Kom gerust spontaan langs of maak een afspraak als je een volledige rondleiding wilt.

In de wijk, voor de wijk

Wij vinden het belangrijk om meer te kunnen betekenen voor de wijk. We zitten in een mooie en diverse wijk en vinden het dan ook leuk om regelmatig activiteiten te verzorgen waarbij de kinderen uit de gehele wijk welkom zijn. Ook als ze niet elke week bij ons komen. Wat wij zoal doen:

 • Wekelijks bieden we gratis peuterdansen aan, omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen veel bewegen en daar plezier aan beleven.
 • Elk jaar organiseren we de Week van het Jonge Kind (half april) waarbij vele workshops voor alle leeftijden worden georganiseerd tegen een klein bedrag. Al het opgehaalde geld schenken wij vervolgens aan een goed doel.
 • Bijna elk jaar proberen we de straatspeeldag te organiseren met leuke spelletjes.

Ervaring van ouders

Reacties van ouders na aanleiding van het klant onderzoek:

 • ‘Super vriendelijke begeleidsters, prettige omgeving waarin de kinderen zich op een veilige en leuke manier kunnen ontwikkelen. De beste leidsters van Tilburg!!’
 •  ‘Lieve, vriendelijke leidsters en een directeur met een heldere en prettige pedagogische visie. Jammer dat er geen halve dagen af te nemen zijn.'
 • 'Foto's/updates van kind via de app mag iets meer, maar liever aandacht voor kind ter plekke dan updates naar ons, kind staat voorop.’
 • 'Ik vind het echt een hele fijne opvang met leuke medewerkers. De directeur is ook heel toegankelijk. Ik merk alleen dat ik iets meer zicht zou willen hebben op het dagprogramma en de activiteiten van de kinderopvang.'
 • 'Heel tevreden. Het voelt heel prettig en vertrouwd. Er wordt gekeken naar wat het beste is voor het kind. En niet zozeer om het kind in een stramien te laten passen.'
 • 'Mijn dochters zijn dol om hierheen te gaan en ik vind de leidsters erg professioneel. Ik zou graag als nieuwsgierige ouder meer willen zien van mijn kinderen als ze op de opvang zijn.'

(note: halve dagen zijn bij de peuteropvang in sommige situaties wel mogelijk, vraag er gerust naar.)

Service:

 • Eten en drinken:           verantwoord en bewust;
 • Kinderstad app:           voor een snelle en heldere communicatie in woord en beeld;
 • Ruilen van dagdelen:   of incidenteel extra afnemen wanneer er plek is;
 • Warme overdracht:      naar de basisschool en BSO
 • Opvoedingsadvies:      laagdrempelig en aan de hand van heldere praktijkvoorbeelden;
 • Peuterdansen:              elke woensdag voor alle dreumessen en peuters uit de wijk;
Algemene informatie:

In de Tilburgse wijk Zorgvlied/Tilburg West biedt Kindcentrum Christoffel kinderdagverblijf (KDV), peuteropvang, tussenschoolse opvang (TSO de Eetclub) en buitenschoolse opvang (BSO) onder één dak. Voor kinderen is onze locatie daardoor langere tijd vertrouwd terrein waardoor de overstap naar basisschool en BSO makkelijker wordt.

Kosten

In de kinderopvang werken we met bruto en netto kosten. Bruto kosten zijn snel inzichtelijk, maar wel afhankelijk van de opvangsoort en soort contract dat je wil afnemen. Netto kosten zijn de kosten die je zelf daadwerkelijk betaald wanneer je kinderopvangtoeslag krijgt. De netto kosten kun je zelf berekenen door gebruik te maken van de rekentool. Als je het handiger vindt om dit te laten doen, dan kan dat ook door een e-mail te sturen.

Rondleiding en aanmelden

Wil je graag een rondleiding aanvragen dan kan dat door de rondleiding hier aan te vragen. Wil je je alvast aanmelden dan kan dit door dit aanmeldformulier in te vullen.

Samenwerkingspartners
 • basisschool Christoffel als onderdeel van ons kindcentrum.
 • Studio NEW fotografie voorziet ons elk jaar van mooie portretfoto's.
 • Cruyssen groente en fruit draagt zorg voor lekker fruit en diverse groente voor alle kinderen.
 • Spar Burgemeester van Mortelplein zei zorgen ervoor dat de kinderen elke dag verse boterhammen krijgen.
 • Wijk Zorgvlied Tilburg is onze wijk en buurtcentrum de Back is hier onderdeel van.
+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

4 ouders beoordelen de peuteropvang van Kinderstad Kinderopvang locatie Christoffel met een 8,3 gemiddeld.

8,3

Medewerkers

Bekijk hier enkele medewerkers van onze locatie.

Debbie

Debbie

Pedagogisch medewerker
Natuur en Milieu coördinator
Signa

Signa

Pedagogisch medewerker
Coach gezonde kinderopvang i.o.
Manon

Manon

Pedagogisch medewerker
Carla

Carla

Pedagogisch medewerker
Nikki

Nikki

Pedagogisch medewerker
Bo

Bo

Peuterdans docente
Stefanie

Stefanie

Huishoudelijke ondersteuner
Jacquelien

Jacquelien

Pedagogisch medewerker
Melike

Melike

Pedagogisch medewerker

Van thuis komen tot ontdekken samen met vrienden.

Elk kind is uniek, net als volwassenen. De een wil even relaxen na schooltijd, de ander heeft enorme bewegingsdrang en een volgende wil gaan ontdekken. Dat begrijpen wij en daarom werken wij met 3 pijlers van waaruit wij een breed aanbod aan activiteiten bieden.

De meeste kinderen die bij onze BSO komen spelen komen vanuit onze basisschool Christoffel. Meer informatie over het onderwijs vind je op www.bs-christoffel.nl. 

Voorschoolse opvang start om 7:30 en we zorgen ervoor dat je kind op tijd in de klas zit. De voorschoolse opvang wordt door dezelfde medewerkers als bij de BSO gedraaid. In de ochtend gaat het vooral om nog even lekker rustig aan bezig te zijn met wat je wilt voordat school begint.

Buitenschoolse opvang (BSO) is zowel tijdens schoolweken als in de vakanties open tot 19:00. Bij de BSO kan je kind na schooltijd gezellig met anderen kinderen spelen. Er zijn altijd wel kinderen aanwezig waar je kind leuk mee aan de slag kan gaan. De medewerkers zijn divers en dat brengt een hoop verschillende activiteiten met zich mee. Kijk ook maar eens op onze Facebook pagina. De kinderen mogen met activiteiten mee doen, maar kunnen zeker ook lekker hun eigen gang gaan. Buiten spelen, bewegingsactiviteiten, wetenschap & techniek activiteiten, knutselen, koken, spellen spelen en nog veel meer. Bijna niets is onmogelijk en we staan altijd open voor nieuwe ideeën van de kinderen. Het is tenslotte hun tijd.

Bij de BSO zien we de wensen en de mogelijkheden van de kinderen. Om hier snel op in te kunnen spelen hebben we 3 pijlers altijd in ons programma.

Huiselijk & Creatief:

Na een intensieve schooldag is het fijn om ergens ‘thuis’ te komen. Even lekker niks, je verhaal kunnen vertellen, wat eten en drinken en gewoon relaxen. Elk kind heeft daarin zijn eigen behoefte en dat begrijpen wij. Binnen dit gebied bieden wij de rust en aandacht voor de kinderen en voor degene die willen worden er gezelschapsspelletjes aangeboden en elke dag weer een nieuwe creatieve activiteit aangeboden, vaak te maken met het thema waar we op dat moment mee bezig zijn.

Elke woensdag is het Christoffel Kinder-Kookcafé geopend! 

De kinderen maken gezamenlijk een verantwoorde maaltijd. Ze leren over de ingrediënten en het bereiden van het eten en ze doen het allemaal zelf met hulp van Signa. Hun eigen ideeën worden weer mee genomen voor de weken erna. Na het koken mogen ze zelf alles opeten, thuis eten is op woensdag niet meer nodig. We houden ook rekening met allergieën en voedingskeuzes zoals eten zonder vlees. En met een beetje geluk kun je als ouder bij het ophalen ook nog een hapje proeven. We adviseren de kinderen niet voor 17:30 op te halen, want de kinderen willen graag rustig nog even hun eigen gemaakte eten opeten. Natuurlijk ben je welkom om er gewoon even gezellig bij de te komen zitten.

Kunstworkshops

Kunstenares Loes Davidse komt elke woensdag de kinderen kunstlessen geven. Hierbij gebruikt zij diverse schilder- en tekentechnieken gebruiken. De kinderen gaan vaak ook naar buiten om natuurlijke materialen te gebruiken voor hun kunstwerk of ze als inspiratie te gebruiken.

Je mag op woensdag gerust een keertje komen proefdraaien om te kijken of je kind voortaan op woensdag deel wil nemen aan onze activiteiten. Stuur hiervoor even een bericht!

Spel & Beweging:

Elk kind wil van nature bewegen en spelen. We vinden het belangrijk dat kinderen veel bewegen. Het is van belang voor hun ontwikkeling, zowel fysiek als cognitief. Daarom bieden we elke dag actieve activiteiten aan en gaan we ook elke dag naar buiten. We houden de activiteiten door naast de algemeen bekende spelletjes (voetbal, tikkertje) ook nieuwe of wat meer onbekende activiteiten aan te bieden vaak gekoppeld aan een thema (denk aan oud Hollandse spelletjes of een sport uit een ander land). Regelmatig gebruiken we de speelzaal en wanneer het kan ook de gymzaal. Een van onze medewerkers is geschoold voor sport- en beweging waardoor er veilig gebruik van toestellen gemaakt kan worden.

Wetenschap & Techniek: 

Ieder kind is nieuwsgierig en heeft de drang om te ontdekken. We spelen hierop in door de 'techniek' achter alle daagse zaken te laten ontdekken of spannende proefjes te doen. Dit doen we in samenwerking met school, waarbij dit thema ook een plaats heeft in het onderwijs. Wetenschap & techniek speelt hedendaags een steeds grotere rol en het is nog eens interessant ook. Kinderen zijn nieuwsgierig naar alles om hen heen. Voor hen is dit dan ook een onderwerp wat antwoord geeft op hun nieuwsgierigheid.  Denk bijvoorbeeld aan hoe bijzonder kleuren werken. Voeg een kleur samen met de ander en je krijgt een derde kleur. En wist je dat je muziek kon maken met bananen met behulp van een elektronische kit die wij in huis hebben?

Een van onze medewerker weet hoe hij kan programmeren en leert kinderen die hier interesse voor hebben de beginselen aan.

Regelmatig gaat een medewerker met kinderen die dit leuk vinden naar buurthuis de Back waar het ‘kinder repair cafe’ plaats vindt. Kinderen kunnen oude spullen meenemen en deze proberen te maken of er juist iets nieuws van maken. Hebben ze niks, dan is daar altijd voldoende materiaal om mee te experimenteren.

In de wijk, voor de wijk

Wij vinden het belangrijk om meer te kunnen betekenen voor de wijk. We zitten in een mooie en diverse wijk en vinden het dan ook leuk om regelmatig activiteiten te verzorgen waarbij de kinderen uit de gehele wijk welkom zijn. Ook als ze niet elke week bij ons komen. Wat wij zoal doen:

 • Wekelijks bieden we gratis peuterdansen aan, omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen veel bewegen en daar plezier aan beleven.
 • Elk jaar organiseren we de Week van het Jonge Kind (half april) waarbij vele workshops voor alle leeftijden worden georganiseerd tegen een klein bedrag. Al het opgehaalde geld schenken wij vervolgens aan een goed doel.
 • Bijna elk jaar proberen we de straatspeeldag te organiseren met leuke spelletjes.

Terugkerende activiteiten

We zijn een actieve locatie. Afhankelijk van de leeftijd doen we in meer of mindere mate mee aan vele activiteiten. Je kunt dan denken aan onderstaande activiteiten:

 • Muzische avond met het onderwijs in mei. Onze peuters mogen dan ook optreden.
 • Modderdag in juni. Maar we maken er graag een modderweek van.
 • Wandelvierdaagse. We moedigen alle lopers graag aan en delen iets uit.
 • Carnavalsoptocht. In 2019 hebben we meegelopen en dat smaakt naar meer...
 • Onze jaarplanning is altijd goed gevuld. Wil je weten wat we nog meer op de planning hebben? Vraag er gerust naar.

Nieuwe locatie

Sinds 22 oktober 2018 zijn wij verhuisd van locatie en zitten na een jaar van verbouwing en soort van kamperen voor de BSO nu in prachtige ruimtes waar we onze visie nu daadwerkelijk volledig kunnen uitvoeren. Nieuwsgierig naar onze nieuwe ruimtes en wat we allemaal doen?

Kom gerust spontaan langs of maak een afspraak als je een volledige rondleiding wilt.

Geschoold personeel

Onze professionals zijn allemaal pedagogisch geschoold, zijn extra geschoold op taalaanbod middels VVE (Voor- en vroegschoolse educatie), in bezit van BHV en EBHO diploma en ontwikkelen zich individueel op diverse gebieden zoals natuur- en milieu educatie, gezonde kinderopvang en meer. De scholing is terug te lezen in het locatie opleidingsplan. Vraag hier gerust naar.

Vol trots kunnen we ook aangeven dat we een ervaren team hebben met weinig verloop.

Specialisten

We werken met specialisten bij onze organisatie. Pedagogisch medewerkers kunnen zich verdiepen op een of enkele gebieden om zo locatiebreed zoveel mogelijk expertise in huis te hebben.
Zo hebben we onder andere een baby specialist, sport en bewegingsdeskundige, VVE specialist, Natuur en milieu educatie coördinator, Remedial Teacher en 2 mensen gaan de opleiding tot coach gezonde kinderopvang volgen.
Daarnaast werken wij als een team met het basisonderwijs en kunnen we hierdoor gebruik maken van elkaars expertises.

Diversiteit

We bieden diversiteit op verschillende lagen:
-    Diversiteit in aanbod
-    Diversiteit binnen het team
-    Diversiteit aan kinderen


Ons aanbod is breed en overzichtelijk. 
Met de 3 pijlers Huiselijk & Creatief, Spel & Beweging en Wetenschap & Techniek valt er veel te beleven voor de kinderen.
Ons team is sterk door zijn diversiteit. Medewerkers van alle leeftijden, startend tot doorgewinterd, verschillende achtergronden, mannen en vrouwen.
Wij zijn er voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar. Met allerlei achtergronden, werkende of niet werkende ouders, snelle ontwikkeling of niet. Het maakt niet uit, want elk kind is uniek en heeft zijn talenten. Alle kinderen kunnen van en met elkaar leren, samen de wereld ontdekken en vriendschappen opbouwen.

Ervaring van ouders

Reacties van ouders na aanleiding van het klant onderzoek:

 • ‘Super vriendelijke begeleidsters, prettige omgeving waarin de kinderen zich op een veilige en leuke manier kunnen ontwikkelen. De beste leidsters van Tilburg!!’
 •  ‘Lieve, vriendelijke leidsters en een directeur met een heldere en prettige pedagogische visie. Jammer dat er geen halve dagen af te nemen zijn.'
 • 'Activiteiten aangeboden.'
 • 'Vertrouwde gezichten, uitdagende activiteiten en prettige sfeer.'
 • 'Prima, jullie werken bewust aan ontwikkeling en zetten tv en ipad weinig aan, dat vind ik plezierig.'
 • 'Goed, ik vind het goed om te zien dat er bredere activiteiten opgezet worden. Zoals gymen in de grote sportzaal, Koken en bakken, de schilderles waar mijn dochter helemaal weg van is.'

(note: halve dagen zijn bij de peuteropvang in sommige situaties wel mogelijk, vraag er gerust naar.)

Service:

 • Kinderstad app:            voor een snelle en heldere communicatie in woord en beeld;
 • Ruilen van dagdelen:   of incidenteel extra afnemen wanneer er plek is;
 • Opvoedingsadvies:      laagdrempelig en aan de hand van heldere praktijkvoorbeelden;
 • Eten en drinken:           verantwoord en bewust;
 • Uitstapjes:                     regelmatig een actief en/of leerzaam uitstapje buiten de BSO;
Algemene informatie:

In de Tilburgse wijk Zorgvlied/Tilburg West biedt Kindcentrum Christoffel kinderdagverblijf (KDV), peuteropvang, tussenschoolse opvang (TSO de Eetclub) en buitenschoolse opvang (BSO) onder één dak. Voor kinderen is onze locatie daardoor langere tijd vertrouwd terrein waardoor de overstap naar basisschool en BSO makkelijker wordt.

Kosten

In de kinderopvang werken we met bruto en netto kosten. Bruto kosten zijn snel inzichtelijk, maar wel afhankelijk van de opvangsoort en soort contract dat je wil afnemen. Netto kosten zijn de kosten die je zelf daadwerkelijk betaald wanneer je kinderopvangtoeslag krijgt. De netto kosten kun je zelf berekenen door gebruik te maken van de rekentool. Als je het handiger vindt om dit te laten doen, dan kan dat ook door een e-mail te sturen.

Rondleiding en aanmelden

Wil je graag een rondleiding aanvragen dan kan dat door de rondleiding hier aan te vragen. Wil je je alvast aanmelden dan kan dit door dit aanmeldformulier in te vullen.

Samenwerkingspartners
 • basisschool Christoffel als onderdeel van ons kindcentrum.
 • Studio NEW fotografie voorziet ons elk jaar van mooie portretfoto's.
 • Cruyssen groente en fruit draagt zorg voor lekker fruit en diverse groente voor alle kinderen.
 • Spar Burgemeester van Mortelplein zei zorgen ervoor dat de kinderen elke dag verse boterhammen krijgen.
 • Wijk Zorgvlied Tilburg is onze wijk en buurtcentrum de Back is hier onderdeel van.
 
+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

34 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Kinderstad Tilburg locatie Christoffel met een 7,6 gemiddeld.

7,6

Medewerkers

Bekijk hier enkele medewerkers van deze locatie.

Signa

Signa

Pedagogisch medewerker
Coach gezonde kinderopvang i.o.
Huiselijk & Creatief
Ziggy

Ziggy

Pedagogisch medewerker
Wetenschap & Techniek
Jacquelien

Jacquelien

Pedagogisch medewerker
Remedial teacher
Wetenschap & Techniek
Roy

Roy

Pedagogisch medewerker
Sportlicentie
Spel & Beweging
Bo

Bo

Pedagogisch medewerker

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • Christoffel
 • De Triangel
 • De Zuidwester
 • Prins Bernhard

Samen eten en dan lekker spelen!

“Mijn kinderen maken twee keer per week gebruik van de eeTClub!
Dat is prima geregeld, ze hoeven niet over straat en ze hebben het er naar hun zin.
Ik hoef me daar geen zorgen over te maken.”

Veel ouders werken allebei. Daarom regelt de Stichting Eetclub het overblijven op de school. Kinderen verdienen het om een fijne lunchpauze te hebben, zodat zij fris en ontspannen aan de middag op school kunnen beginnen.

In de eeTClub werken we met vrijwillige overblijfkrachten en met beroepskrachten.. We maken met alle overblijfkrachten goede afspraken, zodat zij erop kunnen letten dat alle kinderen zich thuis voelen in de eeTClub!

Direct aanmelden voor de Eetclub

Eten en spelen

Het doel van de eeTClub is heel simpel: kinderen de kans geven in overzichtelijke groepen en in alle rust hun boterham op te eten om daarna – onder toezicht van volwassenen – ongestoord te kunnen spelen. Om alles goed te laten verlopen, hanteren we als richtlijn dat er 1 overblijfkracht aanwezig is op 15 tot 18 kinderen.

Het is de bedoeling dat kinderen zelf hun gezonde boterhammen, drinken en fruit meenemen. Snoep, koek etc. zien wij liever niet in de broodtrommels. Hiermee mag je je kind thuis lekker verwennen.

In de klas

Alle kinderen starten in hun eigen klas met het eten van hun eigen meegenomen lunch. Wij verzoeken jullie om geen snoep of koek mee te geven, want we willen kinderen stimuleren om verantwoord te eten. Het voordeel van het eten in een groep is dat ‘zien eten doet eten’, waardoor kinderen vaak beter eten en het dan ook makkelijker accepteren dat het gezond eten betreft.

De kleuters en groep 3 blijven in totaal 30 minuten in de klas om te eten. De oudere kinderen verlaten de klas na 15 minuten omdat het gros van de kinderen dan klaar is en hun energie kwijt wil. Dan is rustig verder eten er niet meer bij. Kinderen die dan nog niet klaar zijn met eten mogen dan gezamenlijk met alle andere kinderen van school die graag wat langer de tijd hebben verder eten bij de Chillplek. Hierbij is dan nog 1 overblijfkracht aanwezig, zodat alle andere krachten toezicht kunnen houden en workshops aan kunnen bieden.

Workshops en vrij spel

Wij bieden tijdens het overblijven verschillende workshops aan. Omdat een deel van onze mensen graag hun kwaliteiten en hobby's met de kinderen delen en de beroepskrachten hun eigen specialisme (o.a. op sportgebied) graag uitvoeren.

Zo worden er sport activiteiten geboden door overblijfkrachten die uit de sport komen. Creatieve creaties gemaakt met een cultuur medewerker, zo nu en dan schilderworkshops gegeven door een kunstenares uit de wijk en organiseren twee enthousiaste vrijwilligers een activiteit met stras-steentjes waar de mooiste creaties mee gemaakt worden.

Buiten de workshops mogen kinderen er ook voor kiezen om vrij te spelen. Dit gebeurd vrijwel altijd buiten. Buiten is voldoende materiaal aanwezig om lekker hun gang te gaan. Van touwtje springen tot balspelletjes.

Rustmoment

Voor de kinderen die echt overprikkelt raken van de vele kinderen bij elkaar tijdens het overblijven is er een mogelijkheid om deel te nemen aan het ‘Rustfort’. Dit wordt geleidt door een professional die bekend is met diverse aandachtspunten op gedrag, Hij zorgt ervoor dat de kinderen eerst hun energie kwijt kunnen en daarna tot rust kunnen komen middels oefeningen hiervoor. Dit wordt ook wel eens ondersteund met muziek.

Kinderen die hiervoor in aanmerking komen worden aangewezen door de leerkracht in overleg met de ouders.

Contact gegevens

EetClub Christoffel
Schout Crillaertstraat 40
5037 MS Tilburg

Coördinator: Melissa de Vette
06-30182967
eetclubchristoffel@kinderstadtilburg.nl

Aanmelden voor de Eetclub

Meld je kind direct aan voor de Eetclub via deze link.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Medewerkers

Bekijk hier enkele medewerkers van deze locatie.

Ziggy Kepers

Ziggy Kepers

Coördinator
Pedagogisch medewerker
Inge

Inge

Pedagogisch medewerker
Roy

Roy

Pedagogisch medewerker
Marieke

Marieke

Pedagogisch medewerker BBL
Signa

Signa Sinot

Pedagogisch medewerker

Bijzondere kenmerken

 • Samenwerking school
  We werken intensief samen met school en zien onszelf als 1 organisatie met verschillende afdelingen: onderwijs & kinderopvang. We dragen een gezamenlijke visie en zorgen voor een passend aanbod voor alle onze kinderen, waarin 'samen' en 'vertrouwen' belangrijk zijn.
 • Wijk betrokkenheid
  Wij vinden het belangrijk om veel te betekenen voor onze mooie en diverse wijk. We verzorgen regelmatig activiteiten waarbij de kinderen uit de gehele wijk welkom zijn. Wat wij zoal doen: Peuterdansen elke week, Week van het Jonge kind en straatspeeldag eens per jaar.
 • Specialisten
  We werken met specialisten bij onze organisatie, zodat we zoveel mogelijk expertise in huis hebben. Zo hebben we o.a. een baby specialist, sport en bewegingsdeskundige, VVE specialist, Natuur en milieu educatie coördinator en meer.
 • Diversiteit
  We bieden diversiteit op verschillende lagen: diversiteit in aanbod, diversiteit binnen het team en diversiteit aan kinderen. Nieuwsgierig hoe je dat bij ons ziet? Lees dan verder op de pagina's over kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang.

Openingstijden

Kinderdagverblijf: 7:30 - 18:30
52 weken per jaar

Peuteropvang: 8:00 - 13:30
40 weken per jaar

Buitenschoolse opvang:  
van einde schooldag tot 19:00 tijdens schoolweken
7:30 - 19:00 tijdens vakantieweken

Voorschoolse opvang:
7:30 - 8:45 tijdens schoolweken

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Landelijk registratienummer
 • Kinderdagopvang & peuteropvang: 518269218
 • Buitenschoolse opvang: 316338588

Directeur

Nicole van Roovert
Nicole van Roovert
06-30182973

Waar vind je ons?

Schout Crillaertstraat 40
5037 MS Tilburg

Tel: 013-2086500
Openingstijden

Rondleiding, aanmelden of een vraag?

Klik dan op een van de formulieren om je vraag in gang te zetten.

Rondleiding

Aanmelden

Vraag stellen

Week van het jonge kind

Christoffel kinderopvang heeft zich de afgelopen jaren actief ingezet tijdens de week van het jonge kind.

Zodra de omstandigheden dit weer toelaten, pakken we dit graag weer op. Dan kunnen alle kinderen uit de wijk en hun ouders een keuze maken tussen minstens 15 verschillende workshops. We koppelen onze activiteiten aan een goed doel. De volgende keer hopen we een mooi bedrag te schenken aan het Kinderdiabetes fonds.

Feedback en vragen over deze week zijn altijd welkom.