Armhoefse Akker

 • Groene ontdektuin
 • Grote ruimtes
 • Peuterdansles
 • Gezond voedingsbeleid

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 7,8
Buitenschoolse opvang: 6,8

Campus locatie
Kinderen tuin Armhoefse Akker
 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • Peuteropvang (2-4 jaar)
 • BSO (4-13 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Bij Kinderopvang Armhoefse Akker kun je van baby tot puber terecht voor ontspanning, onderwijs, ondersteuning en uitdaging. Kinderen uit Tilburg centrum, -Oost en vooral ook uit onze gelijknamige wijk ontmoeten elkaar hier dagelijks. 

Ook vanaf 1 jaar van harte welkom

Kinderen zijn overigens niet alleen welkom vanaf babyleeftijd. Gaat uw kindje nu bijvoorbeeld naar opa en oma en merkt u dat hij/zij aan meer uitdaging toe is? Ook 1-jarigen en peuters zijn van harte welkom. Ze maken kennis met toekomstige klasgenoten, worden sociaal sterk en stappen straks met zelfvertrouwen de school binnen.
 
Kom eens langs , we vertellen u graag over onze pedagogische visie. Op basis van uw wensen kan ik u vertellen wanneer ik een plekje vrij heb.

Het familiegevoel bij De Armhoefse Akker!

Of je nu groot bent of klein, wij zorgen ervoor dat uw kind het gevoel krijgt alsof hij/zij thuiskomt bij ons! Ons knusse, kleinschalige kindercentrum bevindt zich in de sfeervolle wijk Armhoefse Akkers, om de hoek van de basisschool en is ingericht in een jaren 80-sfeer. Hier leren de kinderen elkaar van jongs af aan kennen. Ze spelen en ontwikkelen zich bij ons in een vertrouwde, veilige omgeving. Vriendschappen worden gesloten en later ook voortgezet op school en onze fijne BSO. Ons topteam met vaste gezichten zorgt voor een persoonlijke en gezellige sfeer. Een ideale omgeving om in op te groeien! Als een warm bad!

Wij doen het samen!

Samen met u als ouder(s) bepalen wij hoe we de beste zorg en aandacht aan uw kind kunnen geven, zodat hij/zij zich veilig voelt en optimaal kan ontwikkelen. Een goede communicatie is hierbij van cruciaal belang, zowel bij het brengen en halen van uw kind, maar ook tussentijds! Binnenkort gaan wij van start met het ouderportaal, waardoor wij u gedurende de dag kunnen informeren en ook foto’s van uw kind kunnen sturen. Naast ouderavonden organiseren wij ook elk jaar informele vieringen, bijv. tijdens Carnaval, of ons zomerfeest. Omdat wij dat erg gezellig vinden!

Wij werken nauw samen met basisschool Armhoefse Akker, wat betekent dat wij diverse gezamenlijke activiteiten organiseren, gebruik maken van de gymzaal van school en zorgen voor een goede overdracht als uw kind naar groep 1 gaat. Met de oudste peuters bezoeken wij van tevoren bijv. al de kleuterklassen om hen zo al een beetje te laten wennen.

Als team werken wij onderling samen, zodat iedereen op de hoogte is van het wel en wee van de kinderen en iedereen de kinderen ook kent! Door activiteiten en thema’s van tevoren goed voor te bereiden, is er voor zowel baby’s als peuters ruimschoots de aandacht en  een gevarieerd aanbod aan activiteiten aanwezig. Voor ieder wat wils!

En bovenal: kinderen groeien samen op bij ons!

Ons kinderdagverblijf:

 • is gevestigd in een prachtig, authentiek pand met grote ruimtes en een fantastische ontdektuin
 • heeft 2 verticale groepen van nul tot 4 jaar
 • werkt met het VVE-programma Uk &Puk, om uw kind te stimuleren en te volgen in zijn ontwikkeling en zo voor te bereiden op de basisschool. VVE staat voor voorschoolse en vroegschoolse educatie.
 • heeft een vast team met zeer gemotiveerde en kindvriendelijke medewerkers

Kinderopvang is bij ons inclusief:

 • luiers
 • fruit
 • gezonde tussendoortjes
 • peuterdans

Contractvormen: kinderopvang 52 weken, bso 52 weken, bso 40 weken (zonder schoolvakanties) of 12 weken (vakantie-bso), voorschoolse opvang.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

23 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Kinderstad Tilburg locatie Armhoefse Akker met een 7,8 gemiddeld.

7,8

Op peuteropvang Armhoefse Akker zorgen wij ervoor dat de overgang voor álle peuters uit onze Tilburgse wijk naar de gelijknamige basisschool goed verloopt. Met nadruk op álle, want ten onrechte wordt soms gedacht dat alleen kinderen van werkende ouders bij ons welkom zijn. En dat is niet zo.

Als je beiden werkt en de eerste jaren voor een andere vorm van opvang hebt gekozen dan is je peuter ook van harte welkom om met 2 jaar te starten bij ons (ookal met 1 jaar overigens -> zie onder de tab Kinderdagopvang). 

Werk jij – en/of je partner- niet? Je kind is vanaf 2 jaar gewoon welkom om mee te komen doen aan ons speciale programma. Jullie krijgen een tegemoetkoming in de kosten. Dat wordt alleen via de gemeente geregeld in plaats van via de Belastingdienst.

Maak een afspraak om te komen kijken!

Speciaal programma voor peuters

Onze peuters merken er niets van dat we bezig zijn om ze voor te bereiden op de basisschool. Dat doen we namelijk op een heel natuurlijke manier. Ze zijn heerlijk aan het spelen met leeftijdsgenoten maar ondertussen – via dat spel – leren we ze ‘stiekem’ een heleboel dat ze gaat helpen om een makkelijkere start te maken in groep 1.

Omdat we dit programma (dat VVE heet) aanbieden, komen ouders bij ons in aanmerking voor subsidie van de gemeente.

Wat moet je nog meer weten over onze Peuteropvang?

√ Je peuter mag 2, soms 3, dagdelen komen spelen van ieder 5,5 uur (of meer als je kiest voor een ander contract)

√ Je peuter eet bij ons mee (lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen)

Ben je benieuwd naar onze peuteropvang?

Kom gerust eens langs voor een rondleiding. En neem je dochter of zoon vooral mee, zodat je direct ziet of je kind zich thuisvoelt. Ondertussen vertellen wij je heel graag over ons mooie vak. We hopen je snel te ontmoeten bij peuteropvang Armhoefse Akker!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

23 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Kinderstad Tilburg locatie Armhoefse Akker met een 7,8 gemiddeld.

7,8

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • Armhoefse Akker

De voorschoolse opvang begint om 7.30 uur ’s ochtends. Kinderen worden dan warm onthaald door onze medewerkers, waarna zij rustig aan de dag kunnen beginnen voordat zij naar school gebracht worden.  

De buitenschoolse opvang start op onze locatie om 15.30 uur. Dan worden de kinderen uit school opgehaald, waarna zij om 15.45 uur hier binnenkomen en eerst aan tafel gaan om fruit te eten en iets te drinken. Vervolgens kunnen de kinderen zelf kiezen of en aan welke activiteit zij willen deelnemen. Voor iedere leeftijd hebben wij wat wils! Of het nu om knutselen gaat, of koekjes bakken, of een sportactiviteit… En er is ook zeker ruimte om te ontspannen en te chillen, want het is wel vrije tijd voor het kind. Niks moet, alles kan! 

Tijdens de schoolvakanties maken wij vaak uitstapjes en vinden elke dag georganiseerde activiteiten plaats. En natuurlijk spelen wij ook heel graag buiten in onze fantastische tuin. De bso sluit om 19 uur.

Ben je nieuwsgierig naar onze bso? Kom gerust eens langs voor een rondleiding!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

19 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Kinderstad Tilburg locatie Armhoefse Akker met een 6,8 gemiddeld.

6,8

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • Armhoefse Akker

Bijzondere kenmerken

 • Groene ontdektuin
  In onze grote natuurtuin met monumentale boom kunnen de kinderen op ontdekkingsreis en hun fantasie de vrije loop laten. Buiten spelen doen wij dan ook graag!
 • Grote ruimtes
  Ons pand is authentiek, sfeervol en beschikt over grote en hoge ruimtes met veel lichtinval, zowel voor kdv als bso. De kinderen kunnen dus goed uit de voeten bij ons!
 • Peuterdansles
  De kinderen kijken uit naar onze wekelijkse dansles, verzorgd door een kindgerichte professional, die haar danslessen aanpast op onze thema’s. Hoe leuk is dat?!
 • Gezond voedingsbeleid
  Wij geven gezonde tussendoortjes, eten veel fruit en drinken water en/of melk. Regelmatig staan wij met de kinderen in de keuken om samen iets te maken. En om op te eten natuurlijk!

Openingstijden

Kinderdagopvang

maandag - vrijdag
7.30 – 18.30 uur

 

Buitenschoolse opvang

maandag t/m vrijdag
na schooltijd – 19.00 uur

Tijdens vakanties en sluitingsdagen
van de school van 7.30 – 19.00 uur

 

Voorschoolse opvang vanaf 7.30 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Landelijk registratienummer
 • Kinderdagopvang & peuteropvang: 221674159
 • Buitenschoolse opvang: 143220834

Directeur

Angelique Venrooy, directeur Armhoefse Akker
Angelique Venrooy
06-57164191

Waar vind je ons?

Van Heutszstraat 1 A
5018 EV Tilburg

Tel: 013-5499440
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!