Wat kost kinderopvang?

Je hebt een kinderopvanglocatie gevonden die bij je past. Natuurlijk wil je dan ook graag weten wat de maandelijkse kosten zijn. De prijzen voor kinderopvang worden meestal bruto per uur weergegeven. Deze bruto uurprijs heb je namelijk nodig voor de aanvraag van kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst. Maar deze uurprijs geeft je weinig inzicht in de werkelijke kosten van kinderopvang.

Omdat we het belangrijk vinden dat je een goed beeld krijgt van de kosten, hebben we een handige rekentool voor je. Hiermee bereken je snel en eenvoudig de maandelijkse kosten in jóuw specifieke situatie. Alle opvangvormen voor al je kinderen overzichtelijk bij elkaar. Én met een berekening van je kinderopvangtoeslag, waardoor je meteen weet wat je zelf - onder de streep - maandelijks gaat betalen.

Naar de rekentool

Tarieven kinderopvang in 2021

De meest voorkomende contractvormen van Kinderstad Tilburg vind je in onderstaande tabel. De directeuren van de verschillende kinderopvanglocaties kunnen je precies vertellen wat er op hun locatie nog meer mogelijk is.  

Soort opvang Bruto maandprijs* Bruto uurprijs
Kinderdagopvang 52 weken per jaar € 406,06 € 8,52
Peuteropvang 40 weken per jaar** € 312,40 € 8,52**
BSO 52 weken per jaar*** € 205,02 € 7,57
BSO 40 weken per jaar*** € 134,29 € 8,62
Voorschoolse opvang € 27,93 € 8,38

Afrondingsverschillen en fouten voorbehouden. Je kunt aan deze tabel geen rechten ontlenen.

* op basis van een hele dag kinderopvang
** prijs voor de eerste twee dagdelen met subsidie van de gemeente. De overige dagdelen zijn tegen de bruto uurprijs van €9,60. 
*** prijzen van de bso zijn gebaseerd op de eindtijd van scholen. De hier genoemde prijzen zijn gebaseerd op de eindtijd van 14.30 uur. Via de rekentool kun je precies berekenen wat je uurprijs wordt op basis van je gekozen dagen en de bijbehorende eindtijden van de (vroegste) school. 
 

Peutervoorziening met subsidie

Vrijwel elke locatie met kinderdagopvang van Kinderstad biedt peuteropvang aan met subsidie vanuit de gemeente Tilburg. Alle peuters van 2-4 jaar kunnen hier terecht. De huidige peuteropvang is de peuterspeelzaal zoals je die van vroeger kent. Op de website van Servicebureau Kinderopvang vind je alle relevante informatie over peuteropvang en de kosten hiervan.
 

Meer weten over kinderopvangtoeslag?

Op de website van Servicebureau Kinderopvang vind je hier meer informatie over:

Kinderopvangtoeslag