Koolhoven

Veilig en vertrouwd bij u in de buurt

Kinderopvang Koolhoven vormt samen met openbare basisschool integraal kindercentrum Koolhoven. De overgang van kinderopvang naar onderwijs verloopt voor uw kind vertrouwd en veilig! Het kindercentrum is groot van omvang en biedt vele mogelijkheden. Maar binnen de deuren straalt vooral de knusheid en de gezelligheid er van af.

Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen hier ontdekken, ontwikkelen, leren, spelen en ontmoeten. We bieden voorschoolse opvang, buitenschoolse opvang, kinderopvang en peuteropvang aan.

Onze gediplomeerde pedagogische medewerkers letten erop dat de kinderen goed met elkaar leren omgaan, maar ook voor zichzelf leren opkomen. Zij volgen de ontwikkeling van uw kind en zorgen voor een warme sfeer in de groep.

Het prikkelen van de fantasie van uw kind en de vrijheid om er zelf iets van te maken, staat bij ons voorop. We werken daarbij, samen met de basisschool, in thema's zoals de seizoenen van het jaar. Aan de hand van een thema bieden wij volop activiteiten, die zijn afgestemd op de verschillende ontwikkelingsstadia van de kinderen. Zo kiezen we met zorg spelmateriaal dat de kinderen uitdaagt tot fantasie. In de centrale binnenruimte kunnen de kinderen hun fantasie kwijt met koken. In de knusse voorleeshoek, worden de kinderen geprikkeld met interactief voorlezen.

Ons kinderdagverblijf heeft een eigen buitenspeelplaats die is ingericht met natuurlijke materialen. Ook met deze materialen wordt de fantasie en het voorstellingsvermogen van de kinderen geprikkeld. We vinden het daarnaast belangrijk dat de kinderen iedere dag naar buiten kunnen.

Ter ondersteuning van de mondelinge communicatie, zetten de medewerkers Babygebaren in. Klik hier voor een filmpje over babygebaren. Alle medewerkers van kinderdagverblijf Koolhoven zijn hierin geschoold. Onder het kopje "Extra informatie" vindt u een document waarin meer uitleg gegeven wordt over babygebaren.
Alle medewerkers op ons kinderdagverblijf zijn gecertificeerd om te werken met het Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma Piramide. Daarnaast volgen wij de ontwikkeling van uw kind door gebruik te maken van het landelijk erkende observatieprogramma Kijk!. Ook hiervoor zijn alle medewerkers opgeleid.

De buitenschoolse opvang staat in het teken van spelen en het hebben van plezier. Het is de vrije tijd van de kinderen, dus mogen ze zelf bepalen wat ze willen doen. Ook voor hen bieden we een diversiteit aan activiteiten aan en er zijn verschillende ruimtes waar kinderen alleen of in kleine groepen kunnen spelen. De buitenschoolse opvang maakt ook gebruik van het schoolplein en de gymzaal, die in beheer zijn van de basisschool Koolhoven.

U bent van harte welkom om bij ons een kijkje te komen nemen!

Prijzen 2019

Voor ons kinderdagverblijf geldt in 2019 het volgende bruto uurtarief: € 8,02. Onder tarieven vindt u meer informatie over het aanvragen van kinderopvangtoeslag. 
 

Locatie

Contract

(aantal weken pj)

Uurprijs Bruto maandprijs

Aantal uren

p. mnd

KDV Koolhoven 40 € 9,04 € 126,46 36,67
  Maaltijdservice   € 8,35  
  52 € 8,02 € 193,06

47,67

  Maaltijdservice   € 10,85  

In deze tabel kunt u uw bso-prijs opzoeken die hoort bij de school van uw kind. Zoals u ziet zijn de prijzen bso afhankelijk van het aantal weken opvang per jaar dat u wilt afnemen. De getoonde prijzen gelden voor 1 dagdeel, 1 kind.

U kunt ook gebruik maken van onze rekentool.

Prijzen geldig per 1 januari 2019

School Eindtijd

Contract

(aantal weken pj)

Uurprijs Bruto maandprijs

Aantal uren

p. mnd

OBS Koolhoven 14.30 40 € 8,12 € 126,46 15,58
    Maaltijdservice   € 11,68  
    52 € 7,13 € 193,06

27,08

    Maaltijdservice   € 15,16  
    12 € 7,55 € 83,10 11
    VSO40 € 7,89 € 26,30 3,33

Locatiekenmerken

 • Contractsoort: 52 weken, 40 weken en 12 weken (bso)
 • Openingstijden: 07:00 tot 19:00 (kdv), 07:30 tot 18:30 (kdv), Naschoolse opvang (tot 19:00), Voorschoolse opvang (vanaf 07:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
 • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep en Aparte baby- of peutergroep
 • Ligging: Bij uitvalswegen en In/nabij basisschool
 • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Spelen en ontdekken met toekomstige klasgenootjes en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
 • Sport en spel: Yoga
 • Natuur: Ontdektuin en Uitstapjes naar park/kinderboerderij
 • Cultuur/expressie: Zingen/acteren
 • Techniek en wetenschap: Gamen
 • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Ontbijt en/of warme maaltijd, Samen koken en Luiers inbegrepen
 • Speciaal voor baby's: Babygebarentaal
 • Speciaal voor peuters: Interactief voorlezen en Samen koken
 • Speciaal voor ouders: Kinderopvang-app
 • Speciale acties
 • Samenwerkingspartners: Basisschool en Consultatiebureau