Kinderstad Specials

Onze Specials zijn er speciaal voor jouw ontdekkende kleuter of bovenbouwer

Studio-T

Vaak zie je als ouder wel wat voor type kind je hebt. Een doener, een sjouwer, een natuurliefhebber, een bouwer, een kleine wetenschapper in de dop. Toch is het soms lastig om ze te helpen te ontdekken wat echt bij ze past. Misschien is je kind wel gek op sport, maar…er zijn honderden sporten waar ze voor zouden kunnen kiezen. En vaak kun je er maar 1 of 2 tegelijk uitproberen. En ook natuur en dieren zijn niet altijd in de buurt te vinden of zelf te houden. En al dat proberen kost natuurlijk ook wel wat; tijd maar ook geld.

Voor deze kinderen en ouders zijn er de Specials: locaties die buitenschoolse opvang (bso's) aanbieden gespecialiseerd in sport, outdoor, cultuur en creativiteit of juist natuur en dieren.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Je kind wordt begeleid door specialisten met een achtergrond op de genoemde gebieden.
  • Allerlei activiteiten en facetten worden aangeboden zodat je kind heel veel kan uitproberen.
  • Alle benodigde materialen zijn op deze locaties aanwezig; je hoeft dus geen speciale kleding of materialen aan te schaffen.
  • Alles wordt onder bso-tijd aangeboden, bijvoorbeeld ook zwemles. Dat scheelt een hoop gehaast van werk/ school naar de club/vereniging en weer naar huis.
  • Specials werken samen met vrijwel alle scholen in de stad; kinderen worden opgehaald en veilig vervoerd.
  • Specials houden rekening met verschillende leeftijden en passen hun aanbod daarop aan, daardoor zijn ze voor kleuters heel geschikt maar ook nog voor de bovenbouw.

Ontdek de Specials

Sport- of Outdoor. Als je kind gek is op sport, spel en buiten op avontuur gaan dan zijn onze sport- en outdoor-bso’s een hele toffe plek. Er worden hele verschillende sport en spel activiteiten aangeboden. Vaak vanuit locaties waar nog meer organisaties en faciliteiten te vinden zijn waar gebruik van gemaakt wordt, zoals een zwembad of hockeyvelden.

Cultuur en creativiteit. Zowel in Tilburg Centrum als in de Reeshof hebben we Cultuur-bso's. Is je kind creatief en wil hij/ zij op dit vlak nog heel veel ontdekken en uitproberen? Dan is dit de ideale plek.

Natuur of boerderij. Wil je kind het liefst de hele dag knuffelen met dieren? Spaart het dierenplaatjes en boeken? Plant het zaadjes in de tuin voor eigen groente of fruit? Of zoekt het urenlang met een insectenpotje naar takjes en beestjes? Dan moet je echt eens komen kijken op onze Natuur of Boerderij- bso’s. 

Urban. In het Spoorpark in Tilburg opent in januari 2020 een heuse Urban-bso voor kinderen vanaf 8 jaar. Stoere jongens en meiden kunnen hier gebruik maken van de faciliteiten van het Spoorpark, waardoor ze dus vooral lekker buiten bezig zijn. Van crossen en skaten tot op ontdekkingstocht op het waterplein of een balletje trappen op een van de speelveldjes. En dat allemaal op een centrale plek in de stad. 

-> Combineren kan ook! Veel kinderen combineren een Campus-bso met een Special. Zo heb je het beste van 2 werelden: lekker ontdekken en spelen met klasgenoten na school; geen reistijd en juist alles op één plek. En daarnaast 1 of 2 dagen lekker naar de Specials. Meerdere Specials met elkaar combineren kan ook. Ontdek wat het beste bij jouw kind past!

Bekijk alle Specials locaties bij jou in de buurt