Cultuur-BSO Monopole

Bruist van creativiteit!

Cultuur-BSO Monopole is een buitenschoolse opvang in hartje centrum van Tilburg waar het accent op cultuur ligt. Bijzondere kinderopvang voor je kind.

Culturele prikkels

De medewerkers van Monopole, die allemaal gespecialiseerd zijn in een bepaalde kunstdiscipline, bieden kinderen allerlei activiteiten aan, waardoor kinderen geprikkeld worden in hun creativiteit. Voorbeelden van activiteiten zijn toneelspelen, koken, muziek maken, schilderen en knutselen, een film maken en dansen. Door de centrale ligging is het makkelijk om uitstapjes te organiseren naar culturele instellingen zoals bijvoorbeeld de bibliotheek, het natuurmuseum, de NWE Vorst en Het Ontdekstation.

Buitenschoolse opvang in een pakhuis

De buitenschoolse opvang is ondergebracht in een oud wijnpakhuis dat grenst aan een sfeervol park, waar de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen. Naast de speeltoestellen in het park is er een nieuwe speeltuin waar kinderen samen met medewerkers uren kunnen vertoeven. Midden in de stad hebben we verrassend veel speelruimte; een gezellige ontmoetingsplek voor alle kinderen in de buurt.

Groot atelier en spiegelzaal

Beneden heeft Monopole een theaterruimte, die verdeeld kan worden in kleine, intieme hoekjes waar de kinderen zich kunnen terugtrekken. Op de eerste verdieping is een keuken met restaurant en op zolder een groot atelier en een spiegelzaal om te dansen. Verder komt er binnenkort een muziekruimte op de eerste verdieping met echte instrumenten!

Bij ons staat het spelen en plezier hebben voorop. Het is de vrije tijd van uw kind, dus het mag zelf bepalen wat het wil doen: knutselen, buitenspelen, schminken, hutten bouwen. Of toch liever spelen in de zelfgemaakte poppenhoek? We stimuleren de zelfstandigheid van de kinderen: zelf keuzes maken en oplossingen zoeken.

Cultuur-BSO Monopole is bestemd voor alle kinderen uit de binnenstad van Tilburg.      

Bekijk hier ons eerste filmpje!

Dansen op de professionele dansvloer op zolder >>

Kinderdagverblijf?

Bent u op zoek naar goede professionele kinderdagopvang? (0-4 jaar). Kinderstad Tilburg biedt in het centrum van Tilburg de volgende kinderdagverblijven:

Kinderdagverblijf Panta Rhei
Kinderdagverblijf Pendula
Kinderdagverblijf De Vuurvogel
speciallabelrgb.jpg


 

 

Locatiekenmerken

  • Contractsoort: 52 weken, 40 weken, 40 weken (bso) en 12 weken (bso)
  • Openingstijden: Naschoolse opvang (tot 19:00)
  • Visie/werkwijze: Fantasie en verwondering centraal
  • Sport en spel: Dansen
  • Cultuur/expressie: Zingen/acteren, Schilderen en Nieuwe media
  • Techniek en wetenschap: Nieuwe media
  • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen en Samen koken
  • Samenwerkingspartners: Culturele instanties