Kindercampus Panta Rhei

Moderne en sfeervolle kinderopvang aan de Piushaven

Kinderopvang in Tilburg Centrum? Denk dan aan Kinderopvang Panta Rhei. Wij zitten aan de bruisende Piushaven middenin het centrum van Tilburg, maar tóch goed bereikbaar vanaf de Ringbanen. Het kinderdagverblijf zit - net als de daarachter gelegen bso- in een fris nieuw gebouw waar kinderen zich snel thuis voelen. Rust en regelmaat voor de kleintjes en volop ontdekkingsmogelijkheden voor de peuters, kleuters en oudere kinderen; dat is wat onze kinderopvang je kind te bieden heeft. 

Kinderdagopvang Tilburg Centrum

Samen met basisschool Panta Rhei en de buitenschoolse opvang Panta Rhei vormen wij een moderne Kindercampus. Binnen de Kindercampus wordt gewerkt met een doorgaande lijn zodat de kinderen een eenvoudige overstap kunnen maken van de kinderopvang naar de basisschool. De doorgaande lijn wordt gekenmerkt door gezamenlijke activiteiten; zo komen onze peuters met regelmaat op bezoek bij de kleuterklassen.


Kom gerust eens vrijblijvend kijken op ons kinderdagopvang. Laat je verrassen door de huiselijke sfeer, de vele leuke speelhoeken, de lichte ruimtes, de twee grote speelhallen en de prachtige speeltuin. 

Bel gerust voor een afspraak!

Buiten Schoolse Opvang (BSO)

Op steenworp afstand van de Piushaven ligt BSO Panta Rhei, pal naast de gelijknamige basisschool. De BSO is helemaal in havenstijl ingericht, buiten is naar binnen gehaald. Er is gebruik gemaakt van stoere materialen zoals verweerd hout en kleuren die aan de haven doen denken. Door de vele aparte ruimtes hangt er een prettige en rustige sfeer en vinden de kinderen het heerlijk om hier te spelen.

Om aan te sluiten bij de behoeften van de kinderen hebben we de BSO in twee leeftijdsgroepen opgesplitst. Er zijn rustige ruimtes om te kletsen of een boekje te lezen, een atelier, een spelletjesruimte met levengrote spelen, een gamezuil en maar liefst twee keukens. Kokkerellen toegestaan dus, of zelfs aangemoedigd!

De BSO grenst aan het schoolplein van basisschool Panta Rhei. Hierdoor kunnen de oudste kinderen zelfstandig naar de BSO lopen, de jongste kinderen worden door de pedagogisch medewerkers opgehaald uit de aula van de school.

Op onze gezamenlijke buitenspeelplaats is er voor elk wat wils. Stoeptegels en gras, springstenen en zelfs ruimte voor een moestuin. Zowel binnen als buiten hebben we voor elk kind een plekje waar het zich prettig kan voelen.

Prijzen 2018

De actuele tarieven vindt u onder de volgende link; https://www.kinderstadtilburg.nl/watkostkinderopvang-Tilburg Hier vindt u ook meer informatie over het aanvragen van kinderopvangtoeslag.

Nieuw vanaf 2018: Peutervoorziening met subsidie
Vanaf 1 januari 2018 biedt vrijwel elke locatie met kinderdagopvang van Kinderstad peuteropvang aan.
Op www.peuterspeelzalentilburg.nl/ouderbijdrage vind je alle relevante informatie over de kosten van deze nieuwe voorziening.

In onderstaande tabel kunt u de uurprijs opzoeken. Zoals u ziet is de prijs afhankelijk van het aantal weken opvang per jaar dat u wilt afnemen. De getoonde prijzen gelden voor 1 dag, 1 kind.

Soort Kinderopvang

Bruto prijs

per maand*

Bruto uurprijs

kinderdagopvang of peuteropvang 52 weken per jaar

€ 355,08 € 7,45

peuteropvang 40 weken per jaar

€ 273,14 € 7,45**

bso 52 weken per jaar***

€ 202,05  € 7,46

bso 40 weken per jaar***

€ 132,34 € 8,49

voorschoolse opvang (vso)

€ 27,52 €8,26

* op basis van 1 hele dag kinderopvang
** prijs voor de eerste twee dagdelen met subsidie van de gemeente. De overige dagdelen zijn tegen de bruto uurprijs van €9. Contract voor deze dagdelen evt uit te breiden naar 40 + 8 weken tegen dezelfde uurprijs.
*** prijzen bso worden gebaseerd op de eindtijd van scholen. De hier genoemde prijzen zijn gebaseerd op de eindtijd van 14.30u. Via de rekentool kun je precies berekenen wat je uurprijs wordt op basis van je gekozen dagen en de bijbehorende eindtijden van de (vroegste) school. 

Locatiekenmerken

  • Contractsoort: 52 weken, 40 weken en 12 weken (bso)
  • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv), Naschoolse opvang (tot 19:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
  • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep en Aparte baby- of peutergroep
  • Ligging: In/nabij basisschool
  • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Spelen en ontdekken met toekomstige klasgenootjes en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
  • Techniek en wetenschap: Proefjes doen en Bibliotheek
  • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding, Samen koken en Luiers inbegrepen
  • Speciale acties
  • Samenwerkingspartners: Basisschool