Tilburg centrum kinderopvang Panta Rhei

Modern en sfeervol kinderdagverblijf aan de Piushaven (Tilburg Centrum)

Kinderopvang in Tilburg Centrum? Denk dan aan Kinderopvang Panta Rhei. Wij zitten aan de bruisende Piushaven middenin het centrum van Tilburg, maar tóch goed bereikbaar vanaf de Ringbanen. Het kinderdagverblijf zit - net als de daarachter gelegen bso- in een fris nieuw gebouw waar kinderen zich snel thuis voelen. Rust en regelmaat voor de kleintjes en volop ontdekkingsmogelijkheden voor de peuters, kleuters en oudere kinderen; dat is wat onze kinderopvang je kind te bieden heeft. 

Modern, licht kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf Panta Rhei werkt samen met basisschool Panta Rhei en buitenschoolse opvang Panta Rhei. Kinderen zullen straks de overgang naar de basisschool gemakkelijker kunnen maken. Zij hebben al vriendjes en vriendinnetjes en kennen de school.
Maar dat is van latere zorg. Kom gerust eens vrijblijvend kijken op ons kinderdagverblijf. Laat je verrassen door de huiselijke sfeer, de vele leuke speelhoeken met atelier en voorleesbieb, de twee grote speelhallen en de prachtige speeltuin. En dan ook nog een dakterras om te rennen en te fietsen (natuurlijk ook hartstikke veilig!). Wij laten je graag onze locatie zien! Bel gerust voor een afspraak.

Knusse en stoere bso

Op steenworp afstand van de Piushaven ligt buitenschoolse opvang Panta Rhei, pal naast de gelijknamige basisschool. De bso is helemaal in havenstijl ingericht, buiten is naar binnen gehaald. Er is gebruik gemaakt van stoere materialen zoals verweerd hout en kleuren die aan de haven doen denken. Door de vele aparte ruimtes hangt er een knus sfeertje en vinden de kinderen het heerlijk om hier te spelen.

Leeftijdsgroepen

Om alle kinderen leuke activiteiten aan te kunnen bieden die passen bij hun leeftijd en ontwikkeling, hebben we de ruimtes in leeftijdsgroepen ingedeeld. Rechts van de ingang vinden kinderen van 4-5 jaar hun plekje. Links is ingenomen door de oudere kinderen en speciaal voor de alleroudste kinderen hebben we ook uitdagende ruimtes. De bso is opgedeeld in allerlei aparte ruimtes die ieder hun eigen functie hebben. Er zijn rustige ruimtes om te kletsen of een boekje te lezen, een atelier, een spelletjesruimte met levengrote spelen, een gamezuil en maar liefst twee keukens. Kokkerellen toegestaan dus, of zelfs aangemoedigd!

Naast de school

De bso grenst dus aan schooli en dat heeft zijn voordelen. Op de eerste plaats is het erg prettig dat de kinderen over de gezamenlijke buitenspeelplaats naar de bso kunnen lopen. Geen taxi of druk verkeer en een regenbuitje meer of minder maakt ook niet uit. Tweede voordeel is dat de bso en de basisschool gemakkelijk op elkaar kunnen inspelen: samen werken aan projecten en gebruik maken van elkaars ruimtes.
En tenslotte de gezamenlijke buitenspeelplaats: er is voor elk wat wils. Stoeptegels en gras, springstenen en zelfs ruimte voor een moestuin. Zowel binnen als buiten hebben we voor elk kind een plekje waar het zich thuis kan voelen.

Prijzen 2017

Voor ons kinderdagverblijf geldt in 2017 de volgende bruto uurprijs:

52 weken contract:  € 7,23

49 weken contract:  € 7,63

Onder tarieven vindt u meer informatie over het aanvragen van kinderopvangtoeslag. Het zogenaamde fiscaal maximum uurtarief (het deel van het uurtarief waarover u toeslag ontvangt) is in 2017:

kdv: €7,18    bso: €6,69

In deze tabel kun je je bso-prijs opzoeken die hoort bij de school van je kind. Zoals je ziet zijn de prijzen afhankelijk van de eindtijd van de school en het aantal weken opvang per jaar dat je wilt afnemen. De getoonde prijzen gelden voor 1 dag, 1 kind.

Prijzen geldig per 1 januari 2017

School Eindtijd

Contract

(aantal weken pj)

Uurprijs

Aantal uren

p.mnd

Panta Rhei

15.00u 52 €7,46 25,46

We bieden ook een 40 weken-contract aan (€ 8,80 per uur en 13,96 opvanguren

per maand) en een 49 weken-contract (€ 8,31 per uur en 22,58 opvanguren per maand)

Locatiekenmerken

  • Contractsoort: 52 weken, 40 weken en 12 weken (bso)
  • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv), Naschoolse opvang (tot 19:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
  • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep en Aparte baby- of peutergroep
  • Ligging: In/nabij basisschool
  • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Spelen en ontdekken met toekomstige klasgenootjes en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
  • Techniek en wetenschap: Proefjes doen en Bibliotheek
  • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding, Samen koken en Luiers inbegrepen
  • Speciale acties
  • Samenwerkingspartners: Basisschool