Meer informatie

Meer informatie over Kinderstad

Op deze pagina's is meer te zien, vinden en lezen over de volgende onderwerpen

Hoe leuk is het om door middel van foto's te zien wat jouw kind allemaal onderneemt op de opvang? Kinderstad Tilburg werkt met de Kinderopvang app. In deze handige app kunnen ouders zien wat hun kind allemaal onderneemt op de opvang. 

Op de Campuslocaties van Kinderstad Tilburg werken we onder 1 dak samen met school en andere deskundigen op het gebied van jeugdgezondheidszorg en welzijn. Van daaruit werken we samen met andere specialisten. Dat is onze kracht. Op sommige locaties gaat de samenwerking met school zover dat ze als een zogenaamd Integraal Kindcentrum (IKC) werken.

Vaak zie je als ouder wel wat voor type kind je hebt. Een doener, een sjouwer, een natuurliefhebber, een bouwer, een kleine wetenschapper in de dop. Toch is het soms lastig om ze te helpen te ontdekken wat echt bij ze past. Voor deze kinderen en ouders zijn er de Specials: buitenschoolse opvanglocaties die gespecialiseerd zijn in Sport, Outdoor, Cultuur en Creativiteit of juist Natuur en dieren.

Veel ouders werken allebei. Daarom regelt de Stichting Eetclub voor meerdere basisscholen in Tilburg het overblijven op de school. Kinderen verdienen het om een fijne lunchpauze te hebben, zodat zij fris en ontspannen aan de middag op school kunnen beginnen.

Ieder kind heeft van nature de nieuwsgierigheid om zonder grenzen te spelen en te ontdekken. Voor kinderen die op zoek zijn naar meer creatieve uitdaging, bestaan de cultuur-BSO's. Buitenschoolse opvang in Tilburg waar het accent op cultuur ligt. De medewerkers van onze cultuur-BSO's zijn gespecialiseerd in een bepaalde kunstdiscipline. 

Is je kind dol op sporten? Denk dan eens aan de sport-BSO. Er zijn in Tilburg vier locaties, verspreid over de stad, zodat elk kind voor een sport-BSO kan kiezen. Bij de sport-BSO kunnen kinderen, onder begeleiding van sportinstructeurs, aan allerlei spel- en sportactiviteiten deelnemen.