Grote Beemd kinderopvang Reeshof

Groot geworden door klein te blijven

Welkom bij Kinderopvang Grote Beemd. Je vindt ons in de groene, kindvriendelijke wijk Dalem Zuid in Tilburg Reeshof. Kinderen kunnen bij ons terecht op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of de buitenschoolse opvang (bso). Bij ons staat het spelen en plezier hebben voorop. Wij vinden het belangrijk dat je kind zich bij ons thuis voelt.

Kleinschalige opvang

Je zou het niet meteen verwachten als je ons gebouw aan de buitenkant ziet maar we zijn een kleinschalig kinderdagverblijf. Letterlijk: Groot geworden door klein te blijven.

Het kinderdagverblijf heeft 2 verticale groepen, waar kinderen van 0 tot 4 jaar en een peutergroep van 2,5 tot 4 jaar. Onze pedagogisch medewerkers volgen de ontwikkeling van elk kind en bieden een uitdagende speel- en leeromgeving.

De centrale hal gebruiken we samen net zoals onze mooie, groene buitenruimte.

Op onderzoek uit

Bij de Grote Beemd besteden we veel aandacht aan een veilige, huiselijke sfeer met voldoende uitdaging voor kinderen. Er zijn verschillende kamers en activiteitenhoeken. We vinden het belangrijk dat een ruimte een duidelijke indeling heeft, zodat een kind kan zien wat hij op verschillende plekken in de ruimte kan doen. Daarnaast moet voor ons, een ruimte ook uitnodigen om op onderzoek uit te gaan en dingen uit te proberen, alleen of samen met anderen.

Onze bso

Op onze bso kunnen kinderen in de verschillende ruimtes en hoekjes knutselen, bouwen, computeren, verkleden, lezen, spelletjes doen, koekjes bakken of andere lekkere dingen koken. Voor elk wat wils! De pedagogisch medewerkers letten op de kwaliteit en veiligheid en bovenal op de goede sfeer in de groep.

Vaak organiseren we speciale activiteiten: meedoen met SlimGym en Jump, te voet naar de speeltuin in de buurt of naar de kinderboerderij, een leuke workshop in bibliotheek Heyhoef of 'gewoon' boodschappen doen op de Dalempromenade. Als er meer tijd is, zoals in de vakanties, gaan we naar de bossen, de diverse musea of lekker sporten bij T-Kwadraat.

Onze partners

We werken bij kinderopvang Grote Beemd samen met verschillende partners. Te beginnen met de diverse organisaties waarmee we een Brede School vormen en waarmee we ons gebouw delen: de basisscholen JL Driecant en De BloemaertGGD en Thebe. Gemakkelijk en vertrouwd voor jullie en vooral ook voor jullie kind. Vanaf dag 1 leren we je kindje heel goed kennen en zijn de lijnen kort. En jullie kindje raakt ook snel vertrouwd met ons waardoor bijvoorbeeld de overstap naar school maar ook het bezoekje aan het Consultatiebureau niet meer vreemd is.

Prijzen 2019

Voor ons kinderdagverblijf geldt in 2019 het volgende bruto uurtarief: € 8,02. Onder tarieven vindt u meer informatie over het aanvragen van kinderopvangtoeslag. Het zogenaamde fiscaal maximum uurtarief (het deel van het uurtarief waarover u toeslag ontvangt) is in 2019:

 

In deze tabel kunt u uw bso-prijs opzoeken die hoort bij de school van uw kind. Zoals u ziet is de bso uurprijs afhankelijk van de eindtijd van de school en het aantal weken opvang per jaar dat u wilt afnemen. De getoonde prijzen gelden voor 1 dagdeel, 1 kind.

Prijzen geldig per 1 januari 2019

School Eindtijd contract (aantal weken pj) uurprijs aantal uren p. mnd
JL Driecant 11.55u 40 € 6,48  23,71
    52 € 6,18 35,21
  14.20 40 € 8,12 16,40
    52 € 7,33 27,90
Bloemaert 12.15u 40 € 6,48 22,90
    52 € 6,25 34,40
  14:30u 40 €8,12 15,58
    52 € 7,13

27,08

voorschoolse opvang    40                                        € 7,89       3,33

vakantie opvang          12                                        € 7,55       5,5

Locatiekenmerken

 • Contractsoort: 52 weken, 40 weken, 12 weken (bso) en Halve dagen (kdv)
 • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv), Naschoolse opvang (tot 19:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
 • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep
 • Ligging: Bij uitvalswegen en In/nabij basisschool
 • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Spelen en ontdekken met toekomstige klasgenootjes en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
 • Sport en spel: Zwemles
 • Natuur: Uitstapjes naar park/kinderboerderij
 • Cultuur/expressie: Zingen/acteren
 • Techniek en wetenschap: Proefjes doen
 • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding, Samen koken en Luiers inbegrepen
 • Speciaal voor peuters: Interactief voorlezen en Dansen
 • Speciaal voor ouders: Kinderopvang-app
 • Samenwerkingspartners: Basisschool, Consultatiebureau, Fysiotherapie, Sportvereniging/bewegingsinstituut en Culturele instanties