Grebbe kinderopvang Tilburg Zuid

Kleurrijk en vrolijk voor jong en oud

Kinderopvang Grebbe ligt midden in de groene Tilburgse wijk De Blaak (Tilburg Zuid). Grebbe is de enige locatie voor professionele kinderopvang in dit deel van de stad en heeft zowel een kinderdagverblijf, peuteropvang als een buitenschoolse opvang. 2019 Zal in het teken staan van een grote verbouwing. We realiseren een modern, licht, gezond en duurzaam nieuw gebouw voor de kinderopvang in de Blaak. Vanwege deze verbouwing zal een deel van het kinderdagverblijf (KDV) ondergebracht worden in de Schout Backstraat 43 in Tilburg.

Kinderdagverblijf

Het kinderdagverblijf Grebbe heeft twee groepen met kinderen van 0 tot ca. 28 maanden en 2 groepen speciaal voor peuters. Bij Grebbe zijn iedere dag volop activiteiten. Er zijn knuffel- en speelhoekjes. Onze gediplomeerde leiding volgt de ontwikkeling van uw kind en zorgt voor een goede sfeer in de groep. We kiezen voor een open sfeer. De speelhal en de buitenruimte gebruiken we samen met de peuters van de peuterspeelzaal. Zo kunnen de kinderen rennen en gillen in de actieve ruimte, een boekje lezen op de bank in de huiskamer en verven en kliederen in de knutselhoek.

BSO

De bso heeft vier groepen. We hebben een speelhal voor de grotere kinderen. Daarnaast is er een atelier waar kinderen volop aan de slag kunnen. We letten erop dat de kinderen goed met elkaar leren omgaan, maar ook voor zichzelf kunnen opkomen.

Op de bso zijn er volop mogelijkheden voor ieder kind om zich te vermaken. We bieden speciale activiteiten aan en een kind maakt zelf de keuze wat, waarmee en met wie hij gaat spelen.
We zoeken speelgoed en spelmaterialen met zorg uit: ziet het er uitdagend genoeg uit, van welk materiaal is het gemaakt en kunnen de kinderen er hun fantasie bij gebruiken. Op maandag t/m donderdag is er een sportmedewerker in huis. Met hem kunnen de kinderen naar de sporthal. We vinden het belangrijk dat de kinderen iedere dag naar buiten kunnen, ook als het weer wat minder is.

Prijzen kinderopvang 2019

Via onderstaande link kunt u eenvoudig uitrekenen wat uw maandelijke kosten zijn voor kinderopvang

https://www.kinderstadtilburg.nl/rekentool-kinderstad

 

 

campuslabelrgb.jpg

Locatiekenmerken

 • Contractsoort: 52 weken, 40 weken, 40 weken (bso) en 12 weken (bso)
 • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv), Naschoolse opvang (tot 19:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
 • Groepsindeling: Aparte baby- of peutergroep
 • Ligging: In/nabij basisschool
 • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Spelen en ontdekken met toekomstige klasgenootjes en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
 • Sport en spel
 • Cultuur/expressie: Schilderen
 • Techniek en wetenschap: Gamen en Bibliotheek
 • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding en Luiers inbegrepen
 • Speciaal voor baby's: Buitenbedjes
 • Samenwerkingspartners: Basisschool, Consultatiebureau, Voedingsdeskundige en Sportvereniging/bewegingsinstituut