Kinderopvang Fatima

Kleinschalige kinderopvang in Tilburg Centrum waar het kind centraal staat

Kinderopvang Fatima is gevestigd in de Fatimastraat. We delen het gebouw met basisschool Fatima en werken intensief samen. Dat is veilig en vertrouwd voor de kinderen en vergroot onze kwaliteit dankzij de doorgaande lijnen op gebied van ontwikkeling en eventuele zorg als de kinderen van de peuteropvang naar de basisschool gaan.

Kinderopvang Fatima biedt Peuteropvang voor peuters van 2 tot 4 jaar en BSO voor kinderen van 4 tot 13 jaar.  

Peuterwerk
Alle peuters zijn vanaf 2 jaar van harte welkom om hele of halve dagen spelend te leren en ontdekken. Samen met andere peuters uit de wijk of uit de stad. Peuteropvang is toegankelijk voor zowel kinderen van werkende als van niet-werkende ouders. Is jouw kindje nog geen 2 jaar, maar wil je wel zeker zijn van een plekje op onze fijne peuteropvang? Neem dan alvast contact op met de pedagogisch medewerkers van de peuteropvang of met de directeur. Dit kan via het contactformulier of het aanmeldformulier

Op de peutergroep wordt gewerkt met een methodiek; Piramide. De methodiek stimuleert jonge kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling. Zo zingen we veel liedjes en lezen graag voor. Daarnaast spelen we met de kinderen in de verschillende hoeken. De kinderen kunnen knutselen, bouwen met blokken, spelen met de treinbaan en spelen in de goed ingerichte huishoek. Met behulp van dagritme kaarten kunnen we de kinderen laten zien wat we die dag of dat dagdeel gaan doen. Zo weten de kinderen wat zij kunnen verwachten.

De peuteropvang is 40 (school)weken per jaar geopend. 

Buitenschoolse Opvang
Op onze kleinschalige BSO staat het spelen en plezier hebben voorop. We bieden een diversiteit aan activiteiten aan, zoals bijvoorbeeld onze kookworkshop, waar veel kinderen plezier aan beleven.
We hebben verschillende ruimtes waar kinderen alleen of in kleine groepen vrij kunnen spelen of kletsen. Zo hebben we een gezellige en ruime woonkamer/keuken met een bouwhoek, huishoek, toneelhoek en een knutselhoek. Als het slecht weer is, hebben we ook de mogelijkheid om gezellig samen een filmpje te kijken of even met de  WII spelcomputer te spelen. 

Sport en spel
We hebben de beschikking over twee gymzalen. Er is genoeg ruimte voor sport- en spelactiviteiten, zoals voetbal, badminton en stoelendans. We nodigen kinderen uit om deel te nemen aan specifieke activiteiten of om lekker buiten te komen spelen op de speelplaats van de basisschool. We gaan ook regelmatig met de kinderen naar het nabij gelegen Leijpark en Stuivesantplein.

BSO Fatima biedt opvang gedurende het het hele schooljaar. U heeft de mogelijkheid om voor een 40 (school)weken of 52 weken contract te kiezen. De kinderen worden in de vakantie op onze locatie aan de Lanciersstraat opgevangen, dit is op locatie KC Panta Rhei BSO.

Op kinderopvang Fatima vinden wij het belangrijk dat de kinderen en de pedagogisch medewerkers zich veilig en vertrouwd voelen. Dit doen wij door elkaar serieus te nemen en in elkaars waarde te  laten. Spreekt dit u aan? Komt u gerust bij ons een kijkje nemen, we laten u graag onze locatie zien! U kunt voor meer informatie contact met ons opnemen via het contactformulier of uw kind aanmelden via het aanmeldformulier.

Eetclub Fatima

Vanaf 6 mei 2019 zal de tussen schoolse opvang verzorg worden door Kinderstad. Stichting eeTClub, onderdeel van Kinderstad, richt zich op het verzorgen van de tussen schoolse opvang. Deze stichting regelt voor meerdere basisscholen in Tilburg en De Kempen het overblijven op school.

Ieder kind verdient het om een fijne lunchpauze te hebben. Ons gezamenlijke doel is het verzorgen van een zorgeloos, maar vooral plezierige pauze voor uw kind. Dit alles in een uitdagende leeromgeving waarbij een veilig pedagogisch klimaat voor ons zeer belangrijk is.

Afmelden voor de Eetclub via mail (eetclubfatima@kinderstadtilburg.nl) of telefoon:06-10279720

Voor meer vragen over de Eetclub kun je altijd terecht bij Directeur Eetclub Fatima; Jurgen Wens, j.wens@kinderstadtilburg.nl , 06-83201836

Voor meer vragen over de Peuteropvang en/of de BSO kun je altijd terecht bij Nynke van der Heide.

Prijzen 2019
De actuele tarieven vindt onder de volgende link; https://www.kinderstadtilburg.nl/watkostkinderopvang-Tilburg . Hier vindt u ook meer informatie over het aanvragen van kinderopvangtoeslag.

In onderstaande tabel kunt u de uurprijs opzoeken. Zoals u ziet is de prijs afhankelijk van het aantal weken opvang per jaar dat u wilt afnemen. De getoonde prijzen gelden voor 1 dag, 1 kind.

Prijzen geldig per 1 januari 2019

Soort kinderopvang

Bruto prijs per maand*

Bruto uurprijs

Peuterwerk 40 weken per jaar € 294,07 € 8,02 *
BSO 40 weken per jaar € 121,57 € 8,12 **
BSO 52 weken per jaar € 188,18 € 7,39 **

* prijs voor de eerste twee dagdelen met subsidie van de gemeente. De overige dagdelen zijn tegen de bruto uurprijs van €9,04
** prijzen bso worden gebaseerd op de eindtijd van scholen. De hier genoemde prijzen zijn gebaseerd op de eindtijd van 15:00 u. 

Locatiekenmerken

  • Contractsoort: 52 weken en 40 weken
  • Openingstijden: Naschoolse opvang (tot 19:00)
  • Ligging: In/nabij basisschool
  • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
  • Sport en spel
  • Natuur: Uitstapjes naar park/kinderboerderij
  • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Samen koken en Luiers inbegrepen
  • Samenwerkingspartners: Basisschool en Consultatiebureau