Cultuur BSO & peuteropvang

Creatieve kinderopvang in Tilburg

Cultuur bso Monopole Tilburg

Ieder kind heeft van nature de nieuwsgierigheid om zonder grenzen te spelen en te ontdekken. Voor kinderen die op zoek zijn naar meer creatieve uitdaging, bestaan de cultuur locaties. Peuteropvang en buitenschoolse opvang in Tilburg waar het accent op cultuur ligt. Bijzondere kinderopvang voor je kind.

Culturele prikkels

De medewerkers van onze cultuur locaties zijn gespecialiseerd in een bepaalde kunstdiscipline. Onder andere theatermakers, filmkunstenaars, beeldende kunstenaars, muziek- en dansdocenten delen hun passie met de kinderen. Zij bieden kinderen allerlei activiteiten aan waardoor ze geprikkeld worden in hun creativiteit. Denk aan toneelspelen, koken, muziek maken, schilderen en knutselen, een film maken en dansen. 

Aansluiten bij belevingswereld

“Cultuur heeft geen verheven status. Het is iets wat je vanuit je passie met kinderen deelt, doet en onderneemt. Wil je dat kinderen dansen? Dans! Wil je dat kinderen zingen? Zing! Cultuur zit in ieder van ons en door dat te delen verruim je de belevingswereld van het kind.”

Directeur van Cultuur BSO Monopole.


Plezier voorop

De cultuur locaties werken niet met dans- of muziekworkshops, maar zetten plezier en ontdekken voorop. Activiteiten als zingen, dansen en koken ontstaan er spontaan en het eindresultaat is daarbij ondergeschikt aan hoe dit tot stand komt.


Onze cultuur locaties in Tilburg

Kinderstad heeft twee cultuur bso's in de stad: één in het centrum en één in de Reeshof:

Monopole (centrum)

Studio T (Reeshof)

Daarnaast hebben we ook een cultuur peuteropvang:

Kleintje Monopole (centrum)