Cultuur BSO

Creatieve buitenschoolse opvang

Cultuur bso Monopole Tilburg

Ieder kind heeft van nature de nieuwsgierigheid om zonder grenzen te spelen en te ontdekken. Voor kinderen die op zoek zijn naar meer creatieve uitdaging, bestaan de cultuur bso's. Buitenschoolse opvang in Tilburg waar het accent op cultuur ligt. Bijzondere kinderopvang voor je kind.

Culturele prikkels

De medewerkers van onze cultuur bso's zijn gespecialiseerd in een bepaalde kunstdiscipline. Onder andere theatermakers, filmkunstenaars, beeldende kunstenaars, muziek- en dansdocenten delen hun passie met de kinderen. Zij bieden kinderen allerlei activiteiten aan waardoor ze geprikkeld worden in hun creativiteit. Denk aan toneelspelen, koken, muziek maken, schilderen en knutselen, een film maken en dansen. 

Aansluiten bij belevingswereld

“Cultuur heeft geen verheven status. Het is iets wat je vanuit je passie met kinderen deelt, doet en onderneemt. Wil je dat kinderen dansen? Dans! Wil je dat kinderen zingen? Zing! Cultuur zit in ieder van ons en door dat te delen verruim je de belevingswereld van het kind.”

Berrie Kolmans, muzikant en artistiek directeur van Cultuur BSO Monopole.


Plezier voorop

De cultuur bso werkt niet met dans- of muziekworkshops, maar zet plezier en ontdekken voorop. Activiteiten als zingen, dansen en koken ontstaan er spontaan en het eindresultaat is daarbij ondergeschikt aan hoe dit tot stand komt.


Onze cultuur bso's in Tilburg

Kinderstad heeft twee cultuur bso's in de stad: één in het centrum en één in de Reeshof:

Monopole (centrum)

Studio-T (Reeshof)