Cocon

Spelenderwijs leren & ontdekken

Samen spelen, dichtbij in de buurt.
Hier ontstaan vriendschappen voor het leven.
Spelenderwijs leren & ontdekken

Wij zijn verhuisd!

Vanaf maandag 14 januari 2019 is peuteropvang groep Cocon inpandig verhuisd binnen het gebouw van basisschool de Cocon aan de Hoefstraat 173 in Tilburg.

Peuters kunnen al met twee jaar naar de opvang
Goed nieuws voor alle Tilburgse peuters! Zij mogen vanaf januari 2019 al vanaf 2 jaar, een half jaar eerder dan nu, gebruik maken van de peuteropvang. 

Onder het motto ‘vroeg is niet vroeg genoeg’ is door de Gemeente Tilburg besloten de subsidieregeling aan te passen en de startleeftijd te verlagen van 2,5 naar 2 jaar. Peuters kunnen twee dagdelen per week met subsidie naar de peutervoorziening. Kinderen met een ontwikkelingsachterstand krijgen nog een derde dagdeel met subsidie. Ouders betalen voor beide wel een eigen bijdrage.

VVE - UK & Puk
Op onze peutergroep bereiden we onze peuters vanaf 2 tot 4 jaar spelenderwijs voor op het basisonderwijs. Wij zijn een gecertificeerde VVE locatie (Voor- en Vroegschoolse Educatie). Op een VVE-locatie is er extra aandacht voor de ontwikkeling van de kinderen. We werken met de methode Uk & Puk. Samen met onze geliefde groepspop PUK beleven we steeds weer nieuwe avonturen en ervaringen.

Samenwerking basisschool
Veel van onze peuters stromen door naar basisschool de Cocon. We werken nauw samen met de basisschool: kinderopvang en onderwijs gaan samen hand in hand. Voor kinderen en ouders betekent dit een vertrouwde en soepele overgang van peuteropvang naar de kleuterklas. Onder één dak kunnen kinderen spelenderwijs leren waardoor ook de doorgaande leerlijn zo soepel mogelijk zal verlopen.

Peuters en kleuters ontmoeten elkaar tijdens gezamenlijke activiteiten maar ook leerkrachten en pedagogisch medewerkers ontmoeten elkaar tijdens bijvoorbeeld de warme overdracht met ouders. Samenwerking tussen peuteropvang en basisschool betekent ook samen werken aan verschillende thema’s wat kinderen stimuleert tot het ontdekken van nieuwe dingen.


Zullen we een keertje afspreken?
Bent u nieuwsgierig geworden naar deze mooie locatie of naar de activiteiten die uw kind kan beleven? U bent van harte welkom om een kijkje te nemen of maak een afspraak voor een rondleiding!

Direct aanmelden

Of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met de locatie directeur Mandy Engel.

Rekentool

Wil je weten wat de netto kosten zijn voor de opvang bij peuteropvang Cocon?
Gebruik dan onze nieuwe rekentool.

 

Oudercommissie
Samen praten over goede opvang voor alle kinderen? Of wil jij de opvang voor jouw kind nog meer verbeteren?

We zijn nog op zoek naar nieuwe leden voor de oudercommissie.
Ben jij geïntereseerd? Of wil je meer weten wat je als oudercommissie lid voor den Bijstere en jouw kind kan betekenen? Voor meer informatie neem dan contact op met Mandy Engel

 

*Foto’s locatie zijn gemaakt door Leonie Voets | Imaging People.

Locatiekenmerken

  • Contractsoort: 40 weken
  • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv)
  • Ligging: In/nabij basisschool
  • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Familie en omgeving centraal, Spelen en ontdekken met toekomstige klasgenootjes en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
  • Natuur: Ontdektuin
  • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen en Luiers inbegrepen
  • Samenwerkingspartners: Basisschool en Consultatiebureau