Buitenschoolse opvang activiteiten

Buitenschoolse opvang activiteiten

Kinderen hebben na schooltijd vaak behoefte om te ontspannen of om te spelen. Even niet leren, maar gewoon even me-time. Op de bso kan ieder kind doen wat hij of zij zelf leuk vindt, het is tenslotte hun vrije tijd. Er worden verschillende buitenschoolse opvang activiteiten aangeboden bij Kinderstad Tilburg, en die vinden zowel binnen als buiten plaats. Kinderen bepalen zelf of ze willen deelnemen.

Op avontuur in de natuur

Klimmen, klauteren, een balletje trappen of heerlijk ravotten: buitenspelen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor kinderen. Kinderstad stimuleert het buitenspelen van kinderen op de buitenschoolse opvang door de leukste activiteiten te organiseren. Zo vinden de kinderen op de buitenschoolse opvang het heerlijk om met goed weer buiten in de natuur te spelen en op avontuur te gaan. Zo doen ze niet alleen vitamine D op, maar leren ook de natuur waarderen. En regent het? Dan is in de plassen stampen ook heel leuk!

Genoeg te doen

Ook binnen wordt er op onze buitenschoolse opvang locaties genoeg georganiseerd. Er zijn uitdagende activiteiten in de vorm van diverse leuke en leerzame spellen, maar kinderen mogen het ook gewoon rustig aan doen en lekker kletsen met leeftijdsgenootjes. Wel zorgen we iedere dag voor een gevarieerd en actief programma, zodat je kind telkens wat bijleert dankzij de activiteiten op de buitenschoolse opvang.

Thema bso's

Is je kind gek op sport of misschien wel een kunstenaar in de dop? Of weet je het nog niet zo goed, maar wil je je kind graag helpen ontdekken wat bij hem of haar past? We hebben ook locaties die buitenschoolse opvang aanbieden en gespecialiseerd zijn in sport, outdoor, cultuur en creativiteit. Dit zijn onze thema bso's. Lees meer over de thema bso's en kijk meteen welke er bij jou in de buurt zit.

Je kind aanmelden

Tip: meld je kind op tijd aan voor de buitenschoolse opvang. Dit kun je al doen op het moment dat je kind 2 of uiterlijk 3 jaar is. Tegelijk met de schoolkeuze of zelfs iets eerder. Er zijn vaak wachtlijsten en het zou zonde zijn als je niet terecht kunt op je favoriete locatie!

Heb je nog geen idee welke bso het beste past bij je kind? Door middel van een (virtuele) rondleiding krijg je een beter beeld van onze diverse locaties. Kom gerust eens langs, en neem je kind mee. Dan ontdek je direct waar hij/zij zich het meeste thuis voelt.