Buitenschoolse opvang Tilburg

Buiten spelen bij Koolhoven

Onder buitenschoolse opvang (bso) vallen alle soorten opvang voor basisschoolkinderen (4-13 jaar) vóór schooltijd, ná schooltijd, tijdens vakanties en op vrije dagen/studiedagen. Wanneer ouders niet in de gelegenheid zijn hun kind op te halen van school, kan het kind naar de bso. Vaak ligt deze naast de basisschool, of in dezelfde wijk. Basisscholen zijn zelf verantwoordelijk voor de organisatie en/of aansluiting tussen school en bso.

Bso activiteiten

Op een buitenschoolse opvang vullen kinderen hun vrije tijd na school in met diverse activiteiten, maar ze kunnen er ook heerlijk relaxen en ontspannen. Kinderen hebben zelf de keuze; het is immers hun eigen vrije tijd. Ze kunnen er o.a. (buiten) spelen, knutselen, lezen, dansen, voetballen, zingen, toneelspelen, en natuurlijk samen wat eten en drinken. Soms worden er ook leuke uitstapjes georganiseerd. 

Campus bso's

Onze campus bso's in Tilburg zitten onder één dak met school. Wel zo makkelijk! Direct vanuit school naar de bso lopen om vervolgens iets leuks te doen met vriendjes of vriendinnetjes. Elke bso biedt voldoende uitdaging of juist ontspanning. Je kind kiest zelf wat hij of zij wil doen in deze vrije tijd!

Sommige Campussen hebben BOOST. Dan zijn er extra specialisten op de BSO aanwezig waar je kind normaal gesproken de deur voor uit zou moeten, zoals kinderfysio en huiswerkbegeleiding. Lees meer over de campuslocaties.

Grebbe kindercampus

Thema bso's

Soms zie je dat kinderen al jong een sterke voorkeur ontwikkelen voor sport en spel. Of voor creativiteit of natuur. Of juist dat ze nog volop aan het ontdekken zijn en álles willen uitproberen. Voor al deze kinderen zijn er onze speciale thema bso's:

Hier werken specialisten en zijn alle faciliteiten aanwezig om je helemaal uit te leven. Ook heel geschikt trouwens voor bovenbouwers die uitgekeken zijn op de ‘gewone bso’! Lees meer over de thema bso's.


Alle locaties met buitenschoolse opvang in Tilburg

Kinderstad heeft veel locaties waar buitenschoolse opvang wordt aangeboden. Iedere bso heeft zijn eigen visie, een eigen sfeer en eigen unieke kenmerken. Het is belangrijk dat ouder(s) en (met name) het kind zich er prettig voelen, zodat hij/zij een fijne tijd kan hebben na school. Ga vooral eens langs bij verschillende bso’s in Tilburg voor een rondleiding en een kennismaking, zo kom je alles te weten over de bso en kun je samen met je kind een goede keuze maken!   

Bekijk alle bso locaties in Tilburg  Vraag een rondleiding aan

Vso, tso, nso, bso... Wat houdt het in?

Je kunt verschillende termen en afkortingen tegenkomen die gerelateerd zijn aan buitenschoolse opvang. We leggen graag uit wat deze termen en afkortingen betekenen:

  • Voorschoolse opvang (vso): voorschoolse opvang is de opvang van je kind vóór schooltijd. Wanneer je als ouder zelf niet in de gelegenheid bent om je kind naar school te brengen, kun je hier gebruik van maken.
  • Tussenschoolse opvang (tso): tussenschoolse opvang wordt ook wel overblijven genoemd. Op scholen waar de kinderen voor de lunchpauze naar huis mogen, maar graag op school willen blijven, is er tso.
  • Naschoolse opvang (nso): naschoolse opvang is de opvang ná schooltijd. Kinderen kunnen hier na school samen met andere kinderen o.a. gezellig spelen, sporten, lezen of deelnemen aan allerlei activiteiten.
  • Buitenschoolse opvang (bso): de term buitenschoolse opvang wordt vaak als overkoepelende term gebruikt voor voorschoolse en naschoolse opvang.

Neem contact op

Ben je na het lezen van deze informatie nieuwsgierig geworden naar onze bso's? Of wil je graag nog meer te weten komen? Neem vooral contact op met één van onze locaties, ze helpen je graag verder!