Boemerang kinderopvang Reeshof

Dé ontmoetingsplek voor Dalemse kinderen (Tilburg Reeshof)

Kinderopvang Boemerang is de ontmoetingsplek voor baby's, peuters, kleuters en schoolkids uit Dalem (een van de gezelligste wijken van Tilburg Reeshof). Veel kinderen komen in de Maxi Cosi bij ons binnen en gaan pas weg als ze naar de middelbare school gaan. In de tussentijd ontmoeten ze andere kinderen uit de wijk, spelen, leren, ontdekken en vertrekken samen van het kinderdagverblijf/ de peuteropvang naar basisschool de Boemerang. Om na school weer verder op avontuur te gaan op onze ontspannen en gezellige bso. Vertrouwder en huiselijker opgroeien kan bijna niet.

Baby's op ons kinderdagverblijf

Kwalitatief goede en onderscheidende babyopvang is belangrijk. Op ons kinderdagverblijf doen we er vanaf de allereerste dag alles aan om ervoor te zorgen dat uw baby zich helemaal thuisvoelt. We volgen het ritme van thuis. Als uw kleintje wakker en alert is stimuleren we de ontwikkeling door aan te sluiten bij datgene waar uw baby op dat moment aan toe is. De motorische ontwikkeling van baby's in hun eerste half jaar gaat erg snel. Het is belangrijk dat hier aandacht voor is en het bewegen van de baby's gestimuleerd worden, zodat ze sterke en soepele spieren ontwikkelen. Als uw baby wakker is geven wij ze de ruimte om bv. te leren omrollen, draaien en tijgeren. Uw baby is daarbij druk bezig met spelen waarbij ontdekken en onderzoeken voorop staat. En natuurlijk zingen en knuffelen we heel veel!

Ben je zwanger en heb je nog geen ervaring met kinderopvang? Dan komt er ongetwijfeld een hoop op je af. Kom gerust eens langs voor een rondleiding. We beantwoorden je vragen graag!”

Speciaal voor onze peuters

Bij kinderopvang Boemerang werken we op alle groepen met een VVE programma (voor- en vroegschoolse educatie), namelijk Piramide. Dmv gerichte activiteiten stimuleren we spelenderwijs de ontwikkeling van kinderen. Dit gebeurt al vanaf de babyleeftijd, maar komt vooral tot uiting in onze speciale peutergroep. Een betere start op de basisschool kunnen we kinderen niet geven!

We bieden regelmatig speciale activiteiten voor de peuters aan. Dit kan bijvoorbeeld minigym zijn, een muziek- of voorleesactiviteit of een workshop dans.
Benieuwd of onze kinderopvang bij je peuter past? Kom gerust eens langs voor een rondleiding. Je kind is natuurlijk ook welkom. En je ziet zo meteen of hij/zij zich thuis voelt!

Bij de Boemerang nu ook peuterwerk

Zie het onderstaande artikel voor meer informatie: 

file:///C:/Users/Gebruiker/Documents/Tekst%20wijkkrant%20peuteropvang%20Boemerang.pdf 

 

Activiteiten kinderopvang Boemerang 

Open dag kinderopvang Boemerang 

Op dinsdag 26 maart opent de kinderopvang samen met basisschool Boemerang zijn deuren. Zoekt u peuteropvang, buitenschoolse opvang of opvang voor uw baby, loop dan gerust tussen 9:00 - 12:00 uur even binnen. 

Zomermarkt

Op 21 juni 2019 tussen 14:30 - 17:00 is onze jaarlijkse zomermarkt.

 

Wat kost kinderopvang bij ons?

De bruto uurprijs voor het kinderdagverblijf is €8,02

De bruto uurprijs voor de buitenschoolse opvang (bso) is:
- €7,13 bij een 52 weken contract
- €8,12 bij een 40 weken contract
- €7,55 bij een 12 weken contract (alleen vakantieweken)
- €7,89 voor voorschoolse opvang

Meer informatie over (netto) kosten kinderopvang?

 toeslagen.nl

kosten kinderopvang

 

Wij zoeken jou!

Bij kinderopvang Boemerang zijn we regelmatig op zoek naar enthousiaste pedagogisch medewerkers voor het kinderdagverblijf en de naschoolse opvang. Soms met vaste uren, maar vaak ook op oproepbasis. Heb je interesse of ken je iemand? Neem gerust contact met ons op.
 

Samenwerking in de Reeshof

Na een succesvol jaar met de Mini's van Kindercentrum Boemerang start KINDERFYSIO.NL op locatie Boemerang weer opnieuw met Mini-Gym! Op vrijdag 24 augustus gaat de eerste mini-gymles weer van start.

Kinderen van 3 tot 4 jaar ervaren op speelse wijze 'het plezier in bewegen' en worden motorisch voorbereid op het basisonderwijs. Mini-Gym wordt ondersteund door een kinderfysiotherapeut en een vakleerkracht lichamelijke opvoeding. Zij verzorgen 6 vrijdagen het beweegprogramma op locatie de Boemerang. De kinderen nemen in groepsverband deel zonder ouder/verzorger en krijgen persoonlijke begeleiding. Zij leren vaardigheden, zelfstandig spelen en zelfvertrouwen opbouwen. Alle belangrijke vaardigheden voor de basisschool worden geoefend door op speelse wijze 'het plezier in bewegen' te ervaren. Naast de motorische vaardigheden worden ook omgangsregels geoefend zoals om hulp vragen, elkaar helpen, op je beurt wachten, taken verdeling (wie is de tikker?). De reacties van ouders waren na afloop van de cursus als volgt (namen zijn om privacy redenen veranderd):

'' Spelen in de speeltuin gaat Laura zonder hulp af ‘’
'' Het lijkt wel of Sanne meer zin heeft om buiten te spelen ''
'' Tim wil veel meer zelf doen; KIJK MAM!''
‘’ Roxanne heeft veel geleerd, ze speelt nu zelfstandig met haar zusje samen ‘’

Opgeven kan bij Barbara de Beer: b.debeer@kinderstadtilburg.nl

Nieuw: Babymassage in Boemerang

Op kinderdagverblijf Boemerang werken we o.a.samen met www.kinderfysio.nl. We bieden babymassage en minigym op onze locatie aan.

Ervaring van ouders

http://www.beste-kinderdagverblijf.nl

campuslabelrgb.jpg

Locatiekenmerken

 • Contractsoort: 52 weken, 40 weken, 40 weken (bso), 12 weken (bso) en Halve dagen (kdv)
 • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv), Naschoolse opvang (tot 19:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
 • Groepsindeling: Aparte baby- of peutergroep
 • Ligging: Bij uitvalswegen en In/nabij basisschool
 • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Spelen en ontdekken met toekomstige klasgenootjes en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
 • Sport en spel: Dansen en Baby-/peutergym
 • Natuur: Uitstapjes naar park/kinderboerderij
 • Cultuur/expressie: Schilderen en Disco
 • Techniek en wetenschap: Proefjes doen
 • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Samen koken en Luiers inbegrepen
 • Speciaal voor baby's: Buitenbedjes en Muziek op schoot
 • Speciaal voor peuters: Peutergym en Interactief voorlezen
 • Speciaal voor ouders: Kinderopvang-app
 • Samenwerkingspartners: Basisschool, Consultatiebureau, Voedingsdeskundige, Fysiotherapie en Culturele instanties