Armhoefse Akker kinderopvang Tilburg Oost

Gezellige jaren 80 sfeer vlakbij Ringbaan Oost

Kinderopvang Armhoefse Akker is gevestigd in de sfeervolle wijk Armhoefse Akkers in Tilburg Oost. We zijn de enige professionele kinderopvangorganisatie aan deze kant van de Ringbaan Oost. Op de begane grond vind je het kinderdagverblijf (0 – 4 jaar) en de buitenschoolse opvang (4 – 13 jaar)*. De eerste verdieping wordt gebruikt door de basisschool Armhoefse Akker, waarmee wij veel samenwerken. Het kindercentrum is compleet ingericht in Jaren 80-stijl. Voor ouders pure nostalgie. Voor kinderen een sfeervolle, huiselijke plek om te spelen en ontdekken, samen met leeftijdsgenootjes.

Spelen met (toekomstige) klasgenootjes

Groot voordeel van onze samenwerking met de basisschool is dat kinderen bij ons van baby af aan in beeld zijn bij het team van zowel school als kinderopvang. De ontwikkeling van je kindje wordt nauwlettend gevolgd vanaf dag 1. Bovendien leert je baby/peuter bij ons zijn toekomstige klasgenootjes al kennen waardoor ze met veel vertrouwen straks groep 1 in stappen.

We leren ze voor zichzelf opkomen 

Bij Kindercentrum Armhoefse Akker leert je kind omgaan met andere kinderen van verschillende leeftijden. We letten erop dat de kinderen goed met elkaar leren omgaan én ook voor zichzelf kunnen opkomen. We besteden veel aandacht aan een gezellige en huiselijke sfeer met voldoende uitdaging voor alle leeftijdsgroepen. Speelgoed kiezen we met zorg uit. Ziet het er uitdagend uit? Van welk materiaal is het gemaakt? Kunnen de kinderen er hun fantasie bij gebruiken?
Fantasie en creativiteit worden ook geprikkeld in onze mooie toneelruimte en in de knutselruimte.

Onze medewerkers bieden allerlei activiteiten aan, waarbij het spelen en plezier hebben voorop staat. Het is de vrije tijd van je kind, dus het mag zelf bepalen wat het wil doen. De ruimtes van het kindercentrum zijn zo ingericht dat ieder kind op zijn eigen ontwikkelingsniveau kan spelen. We hebben verschillende speelplekken gecreëerd waar de kinderen alleen of juist met andere kinderen kunnen spelen. Buiten hebben we een mooie tuin, waar kinderen op avontuur kunnen. Paadjes, bomen, gras en zand. Samen voetballen of alleen rondjes fietsen? Ruimte genoeg!

Wat kost onze kinderopvang?

Voor ons kinderdagverblijf geldt in 2019 het volgende bruto uurtarief: € 8,02. Onder tarieven vind je meer informatie over het aanvragen van kinderopvangtoeslag. Het zogenaamde fiscaal maximum uurtarief (het deel van het uurtarief waarover u toeslag ontvangt) is in 2018:

kdv: €8,02    bso: €6,89

In onderstaande tabel vind je de tarieven voor de naschoolse opvang:

School Eindtijd

contract

(aantal weken
per jaar)

uurprijs

aantal uren

per maand
per dagdeel

Armhoefse Akker 15.30 52 7,69 23,83
Armhoefse Akker 15.30 40 9,46 12,33

De getoonde prijzen gelden voor 1 dagdeel, 1 kind.

Prijzen geldig per 1 januari 2019

 

Locatiekenmerken

 • Contractsoort: 52 weken, 40 weken (bso) en 12 weken (bso)
 • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv), Naschoolse opvang (tot 19:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
 • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep
 • Ligging: Bij uitvalswegen en In/nabij basisschool
 • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Spelen en ontdekken met toekomstige klasgenootjes en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
 • Sport en spel
 • Natuur: Ontdektuin
 • Techniek en wetenschap: Gamen
 • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding en Luiers inbegrepen
 • Speciaal voor peuters: Interactief voorlezen en Dansen
 • Speciale acties
 • Samenwerkingspartners: Basisschool