Aanbod Kinderstad Tilburg

Kinderopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang onder één dak

Spelende kinderen Kinderstad

Kinderstad Tilburg biedt kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Vaak allemaal op één locatie zodat je kind jarenlang op dezelfde vertrouwde locatie kan leren en spelen. Prettig, toch? We zetten ons aanbod aan opvang graag even voor je op een rijtje:

Kinderopvang of kinderdagopvang (KDV)

Kinderen die nog niet naar de basisschool gaan, kunnen terecht bij de kinderdagopvang van Kinderstad Tilburg. Dit is een veilige en vertrouwde plek voor baby’s, peuters en kinderen van 0-4 jaar. Hier ontmoeten ze leeftijdsgenootjes (vaak de start van een langdurige vriendschap), leren ze spelen en delen en krijgen ze de juiste voorbereiding voor de basisschool. Voor baby’s zijn er speciale babyhoeken waar zij heerlijk kunnen slapen, maar ook veilig de wereld kunnen ontdekken.

"Een van de mooiste kanten van ons vak is dat we kinderen hun eerste vriendschappen zien sluiten. Die starten op het kinderdagverblijf maar gaan vaak door op school en op de BSO. Kinderen maken bij ons vast kennis met buurt- en toekomstige klasgenootjes."

Kinderstad Tilburg werkt met campuslocaties. Op deze locaties bieden we alle vormen van opvang aan onder een dak. Zo hebben we alle kinderen goed in beeld en kunnen we de ontwikkeling van je kind op de voet volgen.

Ouders die werken en/of studeren kunnen via de Belastingdienst een deel van de kosten van de kinderopvang terugkrijgen. Lees hier meer over de kosten van kinderopvang

Peuteropvang

Op 16 locaties in Tilburg biedt Kinderstad Tilburg peuteropvang aan. Hier worden de peuters vanaf 2 tot 4 jaar spelenderwijs voorbereidt op het basisonderwijs. Samen spelen, leren en de wereld ontdekken. Peuteropvang locaties van Kinderstad Tilburg werken in de meest gevallen nauw samen met een basisschool in de buurt. Zo kunnen we zorgen voor een soepele overgang van de peuters naar groep 1.

Vrijwel elke locatie met kinderdagopvang van Kinderstad Tilburg biedt peuteropvang aan met subsidie vanuit de gemeente Tilburg. Alle peuters van 2-4 jaar kunnen hier terecht, ongeacht of ouders werken. Hier kun je alle relevante informatie over de kosten van deze voorziening bekijken.

Buitenschoolse opvang/ BSO

Op een bso kunnen kinderen van 4 tot 13 jaar, vóór en na school, samen spelen. De bso biedt elke dag een gevarieerd en actief programma, passend bij de ontwikkelingen en leeftijden van de kinderen.

In Tilburg vind je 25 buitenschoolse opvang locaties van Kinderstad. Naast de reguliere bso, biedt Kinderstad Tilburg ook specials: buitenschoolse opvanglocaties die gespecialiseerd zijn in sport, outdoor, cultuur en creativiteit of juist natuur en dieren. Je kind wordt begeleid door specialisten met een achtergrond op de genoemde gebieden en krijgt zo de mogelijkheid nieuwe dingen te leren. Specials werken samen met vrijwel alle scholen in de stad; kinderen worden opgehaald en veilig vervoerd.

Vaak liggen bso’s vlakbij of naast de school. Ze houden in hun openingstijden zo veel mogelijk rekening met de schooltijden zodat deze mooi op elkaar aansluiten. Ook de voorschoolse opvang (vso) en tussenschoolse opvang (tso) vallen onder de bso.

Ontdek de Kinderstad Specials

"Sport BSO tilburg"

Kinderstad Tilburg heeft 30 unieke kinderopvanglocaties in Tilburg. Locaties centraal in de stad, in de wijk of in het groen. Ondanks dat ze allemaal werken volgens de visie en aanpak van Kinderstad Tilburg zijn het stuk voor stuk unieke locaties. 

Bekijk alle locaties